Месеци по-късно: Не е ясно кога ще е готова експертизата за катастрофата с Кирил Петков

В нея загина човек
24 авг 2024 09:17, Нели Христова
116
Месеци по-късно: Не е ясно кога ще е готова експертизата за катастрофата с Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Разследването на катастрофата от 16 май, с участието на колата на НСО, в която се возеше съпредседателят на ПП Кирил Петков, все още не е приключило.

Това е съобщил за в. "Сега" зам.-шефът на военната прокуратура в Сливен Георги Василев. Делото се води от военната прокуратурата заради НСО. Инцидентът стана на входа на Аксаково в посока Варна. Автомобил на Националната служба за охрана се удари в друга кола. При катастрофата загина шофьорът на другия автомобил, а съпругата му бе тежко ранена. Шофьорът на НСО пострада леко.

Прокурор Василев обясни, че експертите нямат срок, в който да изготвят заключението си, така че не е ясно кога ще е готово то. Всеизвестно е, че в съдебната система има огромен проблем с експертизите заради липса на експерти, което затлачва голям брой дела.

През май се разбра, че прокуратурата ще наеме и геодезисти, за да направят геодезична снимка и експертиза, които да помогнат в разследването на причините за жестоката катастрофа. Не е ясно обаче дали е успяла и ако да - готова ли е тази експертиза, пише още изданието.

Непосредствено след катастрофата шефът на Военно-окръжната прокуратура в Сливен Христо Тинев допусна съпричиняване на катастрофата от страна на водача от НСО. "В хода на разследването ще се установи как се е движел автомобилът на НСО, който участва в катастрофата край Аксаково. Възможно е да има съпричиняване на инцидента от двамата водачи", смята Тинев.

Като се позова на дългогодишния си опит, той предположи, че е възможно служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост. Позволената скорост в злополучния участък е 60 км/ч. "Става въпрос за неправилна маневра, отнето предимство", обясни пак по това време директорът на Окръжната дирекция на МВР във Варна Андрей Ангелов пред медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от Политика
Омбудсманът: Списъкът на "Възраждане" накърнява основни права от "Конституцията"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
4
 
! Отговори
питам преди 3 седмици
Защо не е завършен?Защото милицията е на боко делянова каишка и искат да го заплашват преди избори.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На Киро му трябва послушен човек като Живко Коцев да ми прикрива зулумите в МВР, затова напира защото е много сериозен нарушител!
13
2
 
2
 
! Отговори
БохоТъпото преди 3 седмици
Конграджилейшънс
12
4
 
5
 
! Отговори
Сан СтефаноБарса преди 3 седмици
Всеки иска да накажат противника,виновен или не.Само собствения вожд е "безгрешен",ти да видиш!!!
11
2
 
2
 
! Отговори
ученик преди 3 седмици
Поне конграчулейшън произнася правилно.
10
0
 
11
 
! Отговори
Държавата е Виновна преди 3 седмици
Убихте чичо ми Ушефи престъпници !Бесилка за НСО!
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не с Киро,а с шофьора на Киро.Само Боко се снима как кара сам джипки и хвърля манггизи.
8
2
 
11
 
! Отговори
до 8 преди 3 седмици
Как е изкарал Кирил книжка за МПС, след като не може да пише и чете?
7
0
 
19
 
! Отговори
Експертизата е преди 3 седмици
Че Шофьора на НСО е виновен а Кирето си е разсипал матеряла повреме на удара
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Обаче е ясно, че колата може да е управлявана от Кирил понеже като яде от лудата трева, иска да кара кола. Книжка вече Киро няма. Няма и да има понеже дислексията му се е задълбочила. Книжката му е отнета заради многократно превишаване на скоростта. Това не могат да докажат.
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поредната лъжа и мизерия на ППДБ, защо след катастрофата още вечерта областният на ППДБ асфалтира участъка да прикрие престъпленията на Кирчо? До кога ще траем престъпници в парламента?
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Никога кажи кой е слуга на българския народ и ще гласувам за него на следващите избори, ама май такъв няма и за това по голямата част с ме за гъби
3
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е, те наредиха да асфалтират отсечката часове след убийството. Каква експертиза? Нали заличиха следите от липса на спирачен път?
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бг офце събудете се!
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никога. Българина помни точно 3 дни. И всичко ще се потули, умрелия умрял а този има в банковата сметка 1,5 млн лв, Ленчето за развлечение и ви управлява.