Месеци по-късно: Не е ясно кога ще е готова експертизата за катастрофата с Кирил Петков

В нея загина човек
24 авг 2024 09:17, Нели Христова
116
Месеци по-късно: Не е ясно кога ще е готова експертизата за катастрофата с Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Разследването на катастрофата от 16 май, с участието на колата на НСО, в която се возеше съпредседателят на ПП Кирил Петков, все още не е приключило.

Това е съобщил за в. "Сега" зам.-шефът на военната прокуратура в Сливен Георги Василев. Делото се води от военната прокуратурата заради НСО. Инцидентът стана на входа на Аксаково в посока Варна. Автомобил на Националната служба за охрана се удари в друга кола. При катастрофата загина шофьорът на другия автомобил, а съпругата му бе тежко ранена. Шофьорът на НСО пострада леко.

Прокурор Василев обясни, че експертите нямат срок, в който да изготвят заключението си, така че не е ясно кога ще е готово то. Всеизвестно е, че в съдебната система има огромен проблем с експертизите заради липса на експерти, което затлачва голям брой дела.

През май се разбра, че прокуратурата ще наеме и геодезисти, за да направят геодезична снимка и експертиза, които да помогнат в разследването на причините за жестоката катастрофа. Не е ясно обаче дали е успяла и ако да - готова ли е тази експертиза, пише още изданието.

Непосредствено след катастрофата шефът на Военно-окръжната прокуратура в Сливен Христо Тинев допусна съпричиняване на катастрофата от страна на водача от НСО. "В хода на разследването ще се установи как се е движел автомобилът на НСО, който участва в катастрофата край Аксаково. Възможно е да има съпричиняване на инцидента от двамата водачи", смята Тинев.

Като се позова на дългогодишния си опит, той предположи, че е възможно служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост. Позволената скорост в злополучния участък е 60 км/ч. "Става въпрос за неправилна маневра, отнето предимство", обясни пак по това време директорът на Окръжната дирекция на МВР във Варна Андрей Ангелов пред медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от Политика
Омбудсманът: Списъкът на "Възраждане" накърнява основни права от "Конституцията"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Ясно е преди 3 седмици
Експертизата ще е същата, както на Цвета Караянчева.
54
3
 
0
 
! Отговори
Жълтонасран паветник преди 3 седмици
Кирил просто си е седял в колата и си е рабоил на лаптопа, какво е виновен Кирил, че шофьорът е карал с превишена скорост. Все едно да се возиш в рейса, и да те обвинят, че шофьора причинил инцидетн. Кирил си е гледал лаптопа.
53
0
 
4
 
! Отговори
Ivza преди 3 седмици
Тъ по тия колкото искаш.Вземете един обикновен човек и той ще направи експертиза по-добра от тези експерти.Аман от всезнайковци,от това си патим.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По това си приличат с Доган.Покриха убийството на човек.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никога, защото е зааукана ситуация. Единия е карал по бързо, а другия "не спазил" стоп или в още по лошия случай няма знак, а тогава и АПИ са в кюпа. Както знаем последните рядко са виновни...
50
1
 
18
 
! Отговори
брат"чеда преди 3 седмици
Никога.Те асфалтираха веднага,вие чакате експертиза.Убиха човек и толкоз.С жена му не се чу как е.Времето размива всичко.
49
1
 
14
 
! Отговори
Схема преди 3 седмици
Те адвалтираха в неделя, каква експертиза? Сега ще платят на един бушон едни 400 000 и ще излезе бушона виновен - те затова бавят. Иначе няма логика да забавят толкова ако не обмислят схема. Ако беше честно то е ясно и веднага щяха да се случат нещата. Проточат ли се с години става като всяко едно убийство където убиеца излиза на свобода поради липса на доказателства:)) асвалтирани. Късаш документа и няма доказателства. Само трябва да платиш на правилният човек, който всъщност е и подчинен на пп
48
2
 
8
 
! Отговори
Тодор Живков преди 3 седмици
Па яште банани и бегайте на запат бе!
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НИКОГА КИРО УБИ ЧОВЕК И СИ ПЛОДЪЛЖАВА ДА ЛЪЖЕ КОЙ ДЪРЖИ ЦЯЛАТА ВЛАСТ В ДЪРЖАВАТА КИРО И ШАЙКАТА МУ 4 ГОДИНИ САБОТИРАТ ГРАБЯТ ЛЪЖАТ А ВИЕ ОЩЕ ТИЧАЙТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ТАЗИ ШАЙКА СЪД ЗАТВОР ЗА ТЯХ АМА НЯМААААА
46
1
 
15
 
! Отговори
Въпрос? преди 3 седмици
Коя е причината веднага след катастрофата на другия ден да се асфалтира участъка точно, ама точно където се сблъскаха двете коли?
45
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Борецът срещу корупцията Кирил Петков уби човек с 120 км/ч, двойно над ограничението, но не беше задържан, нито разпитан, камо ли разследван.Защо е този двоен стандарт?
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе направо да си кажат,че нямат желание случаят да се разреши и да не ни гобят времето. Даже със закон да се разреши на всички богати и известни да мачкат който искат по пътищата и да няма последствия за тях.
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЕК трябва да бъде сезирана, че лидери на ПП възпрепятстват органите на реда, да провеждат разследване срещу извършени престъпления.
42
3
 
1
 
! Отговори
56 преди 3 седмици
До USA SUPER КИРО НОФ Не може ли да се излаеш на веднъж, само джавкаш. То поне да е нещо, а то нищо!
41
1
 
9
 
! Отговори
gogo преди 3 седмици
чакат да дойде пак власт, за да кажат, че има имунитет ;)
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако сте нервни от политиката яжте вафли "Ная"
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не е ясно кога ще е готова психиатричната експертиза на Киро Шиндлера.
38
0
 
9
 
! Отговори
Киро е позор преди 3 седмици
С Асен са за затвор!
37
0
 
12
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 седмици
Що не написахте как след 2 дни участъкът на инцидента беше покрит с пресен асфалт?
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само народа може да осъди Кирил Петков и го направи. Без ала- бала с машините и без тяхно МВР (Кирчо сам си го казва) на изборите са имали реално само 7%.