Месеци по-късно: Не е ясно кога ще е готова експертизата за катастрофата с Кирил Петков

В нея загина човек
24 авг 2024 09:17, Нели Христова
116
Месеци по-късно: Не е ясно кога ще е готова експертизата за катастрофата с Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Разследването на катастрофата от 16 май, с участието на колата на НСО, в която се возеше съпредседателят на ПП Кирил Петков, все още не е приключило.

Това е съобщил за в. "Сега" зам.-шефът на военната прокуратура в Сливен Георги Василев. Делото се води от военната прокуратурата заради НСО. Инцидентът стана на входа на Аксаково в посока Варна. Автомобил на Националната служба за охрана се удари в друга кола. При катастрофата загина шофьорът на другия автомобил, а съпругата му бе тежко ранена. Шофьорът на НСО пострада леко.

Прокурор Василев обясни, че експертите нямат срок, в който да изготвят заключението си, така че не е ясно кога ще е готово то. Всеизвестно е, че в съдебната система има огромен проблем с експертизите заради липса на експерти, което затлачва голям брой дела.

През май се разбра, че прокуратурата ще наеме и геодезисти, за да направят геодезична снимка и експертиза, които да помогнат в разследването на причините за жестоката катастрофа. Не е ясно обаче дали е успяла и ако да - готова ли е тази експертиза, пише още изданието.

Непосредствено след катастрофата шефът на Военно-окръжната прокуратура в Сливен Христо Тинев допусна съпричиняване на катастрофата от страна на водача от НСО. "В хода на разследването ще се установи как се е движел автомобилът на НСО, който участва в катастрофата край Аксаково. Възможно е да има съпричиняване на инцидента от двамата водачи", смята Тинев.

Като се позова на дългогодишния си опит, той предположи, че е възможно служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост. Позволената скорост в злополучния участък е 60 км/ч. "Става въпрос за неправилна маневра, отнето предимство", обясни пак по това време директорът на Окръжната дирекция на МВР във Варна Андрей Ангелов пред медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от Политика
Омбудсманът: Списъкът на "Възраждане" накърнява основни права от "Конституцията"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
7
 
! Отговори
Зорница преди 3 седмици
Имало било кокаин в туарега.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 45, Янчо Таков беше хвърлен в затвора, а баща му беше член политбюро
33
0
 
11
 
! Отговори
Уж Най-Големите преди 3 седмици
Демократи - Тицин, Жена му и кИкИ, а точно като при К0мунизъмът - висшите от БКП като Убиеха - някой - нищо, продължаваха да си живуркат като Царе!
32
0
 
13
 
! Отговори
БлагеЙ Коцеф преди 3 седмици
Продължаваме преасвалтирането
31
0
 
11
 
! Отговори
Доказателство преди 3 седмици
Ще е готова, когато сменят Калин Стоянов. При предишното разследването на Кирил Петков смениха Гешев.
30
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
поговорка....Гарга на гарга око не вади. Прокурор на политик обвинение не повдига.
29
0
 
5
 
! Отговори
Едно кило кока преди 3 седмици
Е гръмнало при удара и се е пръснало като облак наоколо и животните в близката гора са изтръпнали като чингетата от кат които са дошли и са се надишали.
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Експертът, те затова са презсфалтирали на пожар. Като дойдат следователите от София с малките четчици и установят разсипани 1кг кока ще стане уникален скандал. Затова Киро е скимтял на областния да асфалтират още вечерта. После областния го махнаха.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Киро килъра ще има да се хвали на внуците си,как предизборната битка буквално е била на живот и смърт и с гавазите от УБО са свитнали един човечец който им се е пречкал.
26
0
 
12
 
! Отговори
Добре че преди 3 седмици
Европейската прокуратура напъна а нално българската и политици и служби иначе Кражбата на 150 милиона от ББР тоест от данъкоплатеца от нас щеше да продължава да се прикрива.Неискам да живея в такава помиарска държава!!!!!!
25
4
 
6
 
! Отговори
Експертът преди 3 седмици
30 Нормално е колите на НСО да карат дрога.Все пак кой ще ги провери.Боката пренесе тонове.
24
0
 
22
 
! Отговори
Да ви кажа ли преди 3 седмици
Какво е станало?!Когато човекът е тръгнал да се включва в движението не е имало коли които да му пречат или да го застрашават и за секунди се появява джипа на НСО за секунди заради високата скорост!
23
1
 
15
 
! Отговори
Експерт преди 3 седмици
По начина по който се е сгънало Аудито съдя че Шафьора на НСО е карал с 250 поне.
22
1
 
11
 
! Отговори
до 23 преди 3 седмици
Киро грамотен, а не може да чете? Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха
21
0
 
14
 
! Отговори
Не е важен киро преди 3 седмици
А това че системата е прогнила от корупция готова на всякакви низости да прикрие собствените си престъпления!
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НИКОГА НЯМА ДА ИМА ЕКСПЕРТИЗА МОЖЕ ВЕДНАГА ДА АСФАЛТИРАТ МЯСТОТО КИРО Е НАД ЗАКОНА ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ ШАЙКАТА ВЛАДЕЕ ДЪРЖАВАТА ГРАБИ ЛЪЖЕ УБИВА БЕЗНАКАЗАНО А БЪЛГАРИТЕ МЪЛЧАТ
19
3
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 3 седмици
Хората с дислексия не са дефектни.Те мислят с обемни образи поради различната организация на мозъка.Да, книжка няма да може да изкара не защото е неграмотен,а заради невъзможността да пише и чете, също да различава цветове. Но може да си купи книжка.Не е решил, не го е направил.
18
1
 
20
 
! Отговори
Конспиратор преди 3 седмици
Има нещо.Притеснително и то е че Властта уби човек и после асвалтира да прикрие следите си!
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
в предизборната кампания това трябва да се напомня непрекъснато, беше убит човек, снимаха се пред колата в която вътре е загиналият, беше асфалтиран пътя от кмета на петков във Варна, за да заличат доказателства, а сега непрекъснато на предна линия да говори за морал, ако имаше капка съвест щеше да се оттегли
16
2
 
3
 
! Отговори
и бач преди 3 седмици
До Анонимен 17 По-добре с Цицин,отколкото с Цв.Бориславова.Поредната банка щеше да рухне.