Борисов: Няма го вече Алексей да направи сглобка

ГЕРБ няма да участва повече в преговори, отсече лидерът на партията
4 юли 2024 10:05, Нели Христова
132
Борисов: Няма го вече Алексей да направи сглобка
Снимка: БГНЕС

"Комбинацията Борисов и Пеевски след вчера рухна. След мощните ви репортажи за "Величие", дни наред как някой ги плаши, ще ги напазарува, как с трикове щели да направят правителство на Борисов, всичко ви рухна вчера. Показаха си всички новите лица - показаха лидера на новата сглобка Костадин Костадинов, Кирил Петков стоеше и гледаше с Денков как той се разпорежда. Новият Пеевски в парламента е Костадин Костадинов"

Това коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата
"Много по-рано, преди да тръгнат процесите в ДПС, аз казах, че няма да подкрепя втория мандат. Казах, че ще има само правителство на ГЕРБ-СДС, защото това го дължим на нашите избиратели. Нямаше от другата страна един Борисов сега, какъвто бях аз. Нямаше го, за съжаление, и човекът, който направи сглобката - Алексей. Той направи сглобката в манастира. Кога съм го крил това аз", запита той.

"Петков и Пеевски бяха ежедневно заедно. Те бяха в моя кабинет, а следобед в кабинета на Пеевски. Пеевски и Христо Иванов бяха всеки ден заедно. Атанасов и Пеевски също. Няма да ви позволя да връзвате две имена, само за да ви оживеят плакатите или билбордовете, защото не е истина и не е честно. Когато говорите за яловост, което ме жегна, искам да знаете, че този кабинет се наричаше Габриел-Денков. Помните ли водещата роля на депутатите от ГЕРБ-СДС? Защо се правим, че не помним това и едва ли не майсторлъкът на колегата Денков е направил правителство? Не, майсторлъкът на друг човек направи правителство", подчерта той.

Запитан това означава ли, че ще остави другите формации да преговарят и той ще гледа отстрани, каза: "Да, разбира се. Няма да участваме повече в преговорите и това го казахме ясно на всички. Когато вчера излязох на трибуната на парламента да ги призова, да се вразумят, да знаят какво правят, те тогава нищо не направиха. Те си мислеха, че на ГЕРБ много му се управлява. Не, просто ние бяхме отговорни. Дори големия компромис да направя сглобката, го направих в името на държавата. Големият компромис да не се предлагам аз за премиер, и да им отговоря - правителство на ГЕРБ ще има, когато аз съм премиер. На шега го казвам".

Лидерът на ГЕРБ каза още, че няма да предлага промяна в избирателната система, защото според него "за малките партии тя е идеална".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от Политика
Костадинов: Амбицията на Пеевски е безгранична
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 дни
Къде е Лука Браци?
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Загубихме ценни хора като Алексей Петров, Пепи Еврото, Нотариуса. Май ще загубим и Пеевски. Държавата има нужда от корупционери и престъпници, които да и смазват колелата да върви. Те бутаха държава напред.
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И какво ще лъжат сега шайката за изборите Сутринта пак по телевизиите разпалено лъжат нагло безочливотова е гнусно не и пука за държавата но се натискат да получават пари от държавата
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Борисов си е вършил неговата работа България е в невероятна криза създадена от наетите шарлатани от Божков успяха напълниха си банковите сметки шайката а държавата е наникъде но може да е за добре
120
0
 
1
 
! Отговори
... преди 2 дни
.....
119
0
 
5
 
! Отговори
Що не го уважавате? преди 2 дни
Трима папи са го галили по главите.
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Кой е насочил среден пръст в главундъра?!
117
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
прави се на ущипана мома, сякаш не управляваха заедно с дпс 12 години
116
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Този колкото повече остарява толкова повече глупости говори.
115
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ми нема алекси, шо го гръмна а?
114
1
 
9
 
! Отговори
Боко поръча Трактора преди 2 дни
И сега се прави на ударен.
113
1
 
8
 
! Отговори
Пловдив преди 2 дни
Като не им мина номера на тиквата и магнитното прасенце от много сериозни станаха рязко големи шегаджий . Такива клоуни искат да заграбят България до край .
112
3
 
5
 
! Отговори
Да бе! преди 2 дни
С отсъствието на Асан Умеров /Алексей Петров/ намаля и престъпността в държавата.
111
1
 
7
 
! Отговори
Рендето преди 2 дни
""""Борисов: Няма го вече Алексей да направи сглобка"""" ------ Гръмнаха го!!!!
110
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Някой му показва среден пръст в ушите на Бо Ко
109
2
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 2 дни
Хайде, стига с този НЕбългарин и бандит Асан Омеров, прекръстен на Алексей Петров. Нямало ли е българи?
108
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Този *** не може повече да се изложи - достигнаха дъното с Пеевски заедно!Щом тъпата мутра бленува и съжалява за минали мутренски времена, смятай колко е зле!
107
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мутро, ти и Дебелия сте задръстили политиката като *** лой в канализацията. Вие сте причината за кризата. Само върховенство на закона може да отпуши "канализацията".
106
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Двете прасета бяха уговорили схемата да съборят предното правителство и да се изцъкат пак върху снагата на България, но явно нещо се объркаха нещата. Сега и двамата са надрискани и се чудят, какво да правят. Ще трябват мнооооого пари пак за купуване на ромеите, но гаранция няма. Май държавата ни ще започне най-после да се очиства от фекалиите на тези селски пехливани.
105
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Борисов, превърнахте се в ромска партия. 20% от тях гласуват за вас, а останалите за ДПС. Това ли ви е потенциална и политиката?