Борисов: Няма го вече Алексей да направи сглобка

ГЕРБ няма да участва повече в преговори, отсече лидерът на партията
4 юли 2024 10:05, Нели Христова
132
Борисов: Няма го вече Алексей да направи сглобка
Снимка: БГНЕС

"Комбинацията Борисов и Пеевски след вчера рухна. След мощните ви репортажи за "Величие", дни наред как някой ги плаши, ще ги напазарува, как с трикове щели да направят правителство на Борисов, всичко ви рухна вчера. Показаха си всички новите лица - показаха лидера на новата сглобка Костадин Костадинов, Кирил Петков стоеше и гледаше с Денков как той се разпорежда. Новият Пеевски в парламента е Костадин Костадинов"

Това коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата
"Много по-рано, преди да тръгнат процесите в ДПС, аз казах, че няма да подкрепя втория мандат. Казах, че ще има само правителство на ГЕРБ-СДС, защото това го дължим на нашите избиратели. Нямаше от другата страна един Борисов сега, какъвто бях аз. Нямаше го, за съжаление, и човекът, който направи сглобката - Алексей. Той направи сглобката в манастира. Кога съм го крил това аз", запита той.

"Петков и Пеевски бяха ежедневно заедно. Те бяха в моя кабинет, а следобед в кабинета на Пеевски. Пеевски и Христо Иванов бяха всеки ден заедно. Атанасов и Пеевски също. Няма да ви позволя да връзвате две имена, само за да ви оживеят плакатите или билбордовете, защото не е истина и не е честно. Когато говорите за яловост, което ме жегна, искам да знаете, че този кабинет се наричаше Габриел-Денков. Помните ли водещата роля на депутатите от ГЕРБ-СДС? Защо се правим, че не помним това и едва ли не майсторлъкът на колегата Денков е направил правителство? Не, майсторлъкът на друг човек направи правителство", подчерта той.

Запитан това означава ли, че ще остави другите формации да преговарят и той ще гледа отстрани, каза: "Да, разбира се. Няма да участваме повече в преговорите и това го казахме ясно на всички. Когато вчера излязох на трибуната на парламента да ги призова, да се вразумят, да знаят какво правят, те тогава нищо не направиха. Те си мислеха, че на ГЕРБ много му се управлява. Не, просто ние бяхме отговорни. Дори големия компромис да направя сглобката, го направих в името на държавата. Големият компромис да не се предлагам аз за премиер, и да им отговоря - правителство на ГЕРБ ще има, когато аз съм премиер. На шега го казвам".

Лидерът на ГЕРБ каза още, че няма да предлага промяна в избирателната система, защото според него "за малките партии тя е идеална".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
5
 
! Отговори
52 НС преди 3 месеца
Отдавна ми е ясно, че помака от Бабинци го няма. Както и, че 70 % от българите ги мразят такива като него и този, лидера им на Герб. Ами, така са си нещата. Мутрите ги убиват. А и, има си причина да е така. Само с политика и говорене не се получават нещата. За това и съм милионер. 35 г. съм работел, за да ги имам милионите. За разлика от такива известни лидери на партии, които не стават за нищо. Дори и правителство не могат да изберат куките.
59
0
 
10
 
! Отговори
Бетина преди 3 месеца
Паричките я управляват тая държава.Собствениците им имат интерес от безвремие и несигурност за да направляват потоците им накъдето си искат.Тия пешки и политически държанки са само параван зад който се крият лицата на собствениците на държавата.
58
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега се правиш на мъж, ама докато беше жив Трактора се криеше с пълни гаШТи като миЛйа в Зайчарника.
57
10
 
7
 
! Отговори
Чудя се преди 3 месеца
Маджо не може лида сглоби нещоНали е приятел на - дб тата
56
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Брендо да направи тоя път сглобка бе. Мното мафиоти има оше в БГ.
55
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И какво стана сега?Най-верния ти авер,Дебелян Пеевски ти го нахлузи без да иска и затова вчера гледаше като пребозало коте или по-точно като бай Тошо на 10-ти ноември.
54
0
 
11
 
! Отговори
Чудя се преди 3 месеца
Това среден пръст ли е тая ръка на снимката или нещо от - обективаДо бацето
53
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Заради твоето 12 годишно крадливо управление,сме на всички последни места в ЕС по всички показатели.Усвои/присвои милиарди от еврофондовете,а народа най-беден в цяла Европа.Къде са парите,бе?Част от тях ги видяхме в чекмеджето,друга част изнесени в чували от авиоотряда към офшорни зони,трета част разпределена между шайката.Какво искаш още?
52
0
 
24
 
! Отговори
Иваняне преди 3 месеца
Бързо донесет една Кофа със студента вода, че на пожарникаря му от злоба са загоряли бушоните.
51
1
 
24
 
! Отговори
gogo преди 3 месеца
Боко е голем - да сбере толкова много простаци да му припяват
50
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този рев е музика за моите уши.
49
0
 
7
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
То , пьк видяхме нещо хубаво от тая сглобка - добре , че го нямаНо за пари ще се намери друг веднага - баце да не се жалва
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е нали Маргините са още живи. *** да ги помолиш за съдействие.
47
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Боко си отива!Спете спокойно деца.
46
0
 
20
 
! Отговори
нагъл лъжец преди 3 месеца
боко няма какпка срам! Съсипа държавата!
45
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 3 месеца
Навремето владетелите са имали т.нар. Тълмач, който е свеждал на разбираем език мислите на владетеля. Май и д-р Бokaca Eдинственний спешно се нуждае от някой да превежда обърканите му празнословия
44
1
 
8
 
! Отговори
Сега преди 3 месеца
Шушляци много ти го плюеш че не си е свърши работата за която е избран от народа а то си мисли че дъжд вали .
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Герб потъва от собствените си схеми, а Борисов се държи все едно е шеф на господ.
42
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Ми няма го.
41
0
 
18
 
! Отговори
Хаха ха преди 3 месеца
Колко му е тъжно на бацето , че не е вече център на вниманиетоКой ще реже сега лентичкиГлавчев няма ножица