Явор Божанков: Събитията са инженеринг на ДПС

Според него разговорът с ГЕРБ е невъзможен
4 юли 2024 09:38, Нели Христова
29
Явор Божанков: Събитията са инженеринг на ДПС
Снимка: БГНЕС

Ако вторият мандат ни бъде връчен, ще се отнесем с цялата отговорност към него. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков, коментирайки възможността вторият мандат да им бъде връчен, ако ПГ на ДПС се разцепи заради процесите вътре в Движението.

"С никой не е преговарял лидерът на проруската партия "Възраждане", никой няма да направи правителство с тях, дори БСП. Те няма как да намерят кой да ги подкрепи и затова лансират тази въображаема теория“, обясни Божанков.

На въпрос възможна ли е формула коалиционно правителство ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС на Ахмед Доган, той посочи, че трябва да видим как ще се развие ситуацията, но ПП-ДБ няма да направят компромис с приоритетите си.

Според него разговорът с ГЕРБ е невъзможен.

Има една добра и една лоша новина от вчерашния ден.

"Добрата новина е, че няма правителство на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Лошата е, че няма правителство. Рухна митът, че Бойко Борисов може да управлява и може да прави правителства. Това е седмият път, в който той не може да направи кабинет", каза пред bTV депутатът оп ПП-ДБ и допълни, че Борисов не ги е молел да се включат в кабинета.

"Той ни обиждаше от сутрин до вечер и ни се карапе. "Кабинетът "Желязков" е заявка, че Борисов за нищо не съжалява", смята Божанков, припомняйки протестите от 2020 г. "Борисов ни предложи същите министри. Той ни каза, че нищо лошо не е станало и няма как да намери съгласие около тези хора“, каза депутатът от ПП-ДБ.

Според него наблюдаваните събития са инженеринг на ДПС. "Миналият кабинет на Денков падна, защото не беше включена третата страна – ДПС. Те бяха близо да постигнат победа на изборите и да управляват, но влезе нова партия и тя обърка ситуацията. Сметките им не излязоха", посочи Божанков.

Той смята, че кабинетът "Денков" е имал много по-широк хоризонт да управлява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от Политика
Йорданова: Нова избирателната система няма да реши кризата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Я РЕЦИКЛИРАНИЯТ БОЖАНКО, ВЪЗКРЪСВА ЗА ТРЕТА УПОТРЕБА...
24
0
 
1
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 дни
Божанко ората чакат да премериш джилезуту - ти пушиш щастлива трева в кабинета на министврствотоЗеми се о раце
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тоя с женската усмивка да хвяша вляка за г.оряховица
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не че божанкв, ама вашет кабинет всъщност Борисов го направи, за да го изперете....и тово ЯСНО ви го казаха вашите избиратели....не че нещо, ама дори в записите от вашите събрания това обсъждате. СМЕШНО Еда разправяте лакърдии, как вие сте успяли, а борисов не, при положение, че вашите избиратели ясно ви показаха какво мислят за ВАС...с 2 ПЪТИ по малко гласове....е да знам, ама ГЕРБ имали 1 депутат по малко....аххх какъв крах...
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
г-н божанков ,амчи правителството на главчев не е ли на бойко ? - то тъй служебно може да си откара и 5 години
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тоя наглец не спря да лъже АУТ се алчник на следващите избори шарлатани шайка саботьори
19
1
 
1
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 дни
Мила, ти си карай колелцето с котенце
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
МНОГО НЕАДЕКВАТЕН анализ от Божанката. Слаб 2.
17
0
 
2
 
! Отговори
Горкият Явор.. преди 2 дни
..Божанков, не знае че ДПС го узакони доктор Же- -- . льоЖе. - % лев . Който е против ДПС значи е против СДС, ОДС,ДСБ, ДБ и ПП - ТОЕСТ ДЕМОКРАЦИЯТА!
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тия джурналя акъл е ясно, че нямат, ама четящите дpиcните им поне малко акъл имат ли? Как може да напишеш кабинет ГЕРБ+ППДБ+ДПС на Доган? То просто трябва да си лишен от акъл за да надраскаш подобна тъпотевица и още повече лишен от акъл за да си и помислиш в тази посока.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Стига сте го дъвкали това ДПС. На вас кой ви е проблемът? ДПС или ГЕРБ?
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Отивай да се щипеш на прайда, божанков, не се бъркай в мъжки работи.
13
3
 
18
 
! Отговори
Честита Промяна! преди 2 дни
А тоя на снимката си е обикновен педеpаcт
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Този врътльо, конформист и ренегат е минал под дъгата и е долен ляв съединител, при това пасивен.Няма какво да се пъчи по медиите и да си показва розовият гостоприемник.
11
0
 
3
 
! Отговори
Сега преди 2 дни
Истината що така боли а Вие като Ви гледам писанията явно тази материя/политиката / не я разбирате,и явно има да учите още защото на един подарихте един ТЕЦ но в замяна Ви заби нож в гърба
10
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Време е Бойко, Пеевски и подобни да напуснат политиката!
9
0
 
6
 
! Отговори
знакови политици преди 2 дни
правят изявления . божанков, дикме, марков, бойчо, а експертите им анализират казаното . Обобщението е като резултат - кръгла нула . 2 дни едно крякане, едни хвалби, едно задоволство . На фон от стачки, катастрофи, условни присъди , жеги , туризъм , военни конфликти . Скриха се флашките и списъците . Покриха Брендо .
8
3
 
9
 
! Отговори
чакай чакай преди 2 дни
Чакай сега ПиеПието не бяха ли 3ти? За какъв втори мандат говори тоя? Явно е тотално некомпетентен... Втория мандат задължително отива при втората политическа сила която е ДПС!
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
идат млади политици, лъжцат, искат да крадат.
6
4
 
17
 
! Отговори
Затваряй си преди 2 дни
Човката. Сега къде ще се присламчиш, противно, лигаво, зализано , алчно и жалко подобие на политик! Какво стана с инцидента със сина ти, бе офен?