Борисов и Пеевски не присъстваха на интронизацията на новия български патриарх

В църквата обаче беше руският посланик Елеонора Митрофанова
30 юни 2024 19:45, Нели Христова
177
Борисов и Пеевски не присъстваха на интронизацията на новия български патриарх
Снимка: БГНЕС

Припадък на един от присъстващите официални гости беляза патриаршеската церемония.

Председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите мл. лейт. инж. Петър Велчев припадна по време на интронизацията на патриарх Даниил, съобщи Нова телевизия.

Велчев е и диабетно болен и беше изнесен на носилка.

Първа помощ му оказа проф. д-р Костадин Ангелов, който е сред представителите на ГЕРБ.

На видно място в храма един до друг бяха тримата първи държавници по сан - председателят на Народното събрание Рая Назарян, президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев.

Тук са министри от служебния кабинет, началника на отбраната и вицепрезидентът Илияна Йотова, както и бившият премиер и бивш монарх Симеон Сакскобургготски, към когото патриархът в словото се обърна с "ваше величество".

На влизане в храма вярващи освиркаха Вселенския патриарх и издигнаха плакат с надпис "Вартоломей недостоен".

Сред присъстващите беше руският посланик Елеонора Митрофанова, но не и лидерите на двете първи парламентарни сили - ГЕРБ и ДПС. Бойко Борисов и Делян Пеевски не дойдоха на интронизацията на новия български патриарх Даниил, но изпратиха свои представители.

Тук бяха много депутати от ГЕРБ, сред които Росен Желязков, Тома Биков, Деница Сачева и Костадин Ангелов, както и зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от Политика
Атанасов заподозря, че Борисов може да е под охрана, защото му оказват натиск за правителство
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
65 Тръбопроводът е построен с одобрението на ЕС и САЩ. Той е собственост на българите и те печелят пари от него, които влизат в бюджета. По тръбата може да тече не само руски газ и в двете посоки. Гърците искаха да бъде заобиколена България и той да преминава през Гърция и РСМ.
52
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
45 Комунистите в Русия са рушили църкви със железни гюлета, избивали са и прогонвали свещенници, грабили храмове...Днес почитат мумията на сифилистика Ленин, положена в мавзолей, в центъра на Москва. А непогребването е най-големият грях в православието. Патриархът им Кирил, Гундяев, е трафикант, агент на КГБ. Руснаците са с промити мозъци, нито са православни, нито познават демокрацията. В момента избиват "православни, братя славяни" в Украйна. А Даниил е техен слуга. Анатема!
51
5
 
7
 
! Отговори
до 59 преди 3 дни
А Бойко на кого направи газопровод с пари от бюджета на България?И какъв слуга е според теб?Снимаше от хеликоптер клип да прати на Путин.
50
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Да си кажем истината, избора беше в противоречие с устава на БПЦ, неможе с 69 от 140 да се избере Патриарх, номинацията също не беше според устава, и вероятно няма да се впише този избор, дано да няма рзкол
49
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Във времето на евроатлантиците Боци и Шиши все руски работи се случват в България. Случи се руски поток, проруски президент днес и проруски патриарх.. Странна работа.
48
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Американският посланик беше ли там?
47
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
55 Не, Даниил е кандидатра на руските тайни служби и на руските слуги в България.
46
5
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 дни
Боко е руски агент, затова се е отдръпнал. На руснаците им е много важно да не бъде заподозрян, затова така се камуфлира. Ако ГЕРБ беше против новия Патриарх, щяха да го бойкотират на партийно ниво. Това са просто елементарни финтове.
45
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
45 Пишеш глупости. Русия винаги е искала, незаслужено, да бъде "Трети Рим". Затова, винаги е омаловажава ролята на България, като втора, след Източната римска империя, т.н. Византия, най-голяма православна страна в света България."Трети Рим" древни автори са наричали Велико Търново, столица на България, "държавата на духа", откъдето е тръгнала византийската православна книжнина, към други народи, преведена за първи път, в царство България, по волята на Борис Първи покръстител и Симеон.
44
5
 
4
 
! Отговори
:) преди 3 дни
Боко и Шиши утре ще прекръстят храм-паметника Александър Невски. ДА ЖИВЕЕ ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ.
43
1
 
16
 
! Отговори
МИСИРКИТЕ В ПАРЛАМЕН преди 3 дни
Утре да питат Лойко какви са 10-те божии заповеди.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тези светци преговарят за правителство някъде по манастирите и разпределят баницата. Това малко напомня на срещите на мутрите в края на 90те.
41
1
 
17
 
! Отговори
БОЙКО РЕЦИДИВИСТ преди 3 дни
Бойко е нарушавал всички божи заповеди - не кради (шкафче), не убивай (чакъра), не пожелавай жената на Бобоков, не лъжи. 10 божи заповеди и 10-те ги нарушава по няколко пъти на ден. ХЙАХАХАХАХАХ
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Обаче се е срещнал с Вартоломей да си вземе подарък
39
1
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 дни
То Борисов и Пеевски не се показват никъде,където нямат пълен контрол на средата.Да не ги застигне всенародната "любов"...
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
все пак, могли са да стигнат до площада хора които да изразят отношението на българския народ към гъркоманите в лицето на вартоломей
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
39 Това не е вярно! Храм-паметникът "Александър Невски" е изграден изцяло с български спомоществувателства, с български пари и труд. Всеки е дал, богатият повече, бедният, колкото е могъл. Руски и български художници са зографисали стените. Имало е предложение, да се нарича "СвСв.Кирил и Методий", но е прието, от благодарност към участие на Русия в Руско-турската война, след което сме се освободили от турско робство, да се нарича "Александър Невски", спорен руски светец.
36
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
34 Неграмотните ни сънародници не знаят собствената си история. Българското царство приема православието от Константинопол, т.н.Византия, през 9 век. Вселенската патриаршия се намира в Константинопол, днешна Турция, а градът се нарича днес, Истанбул. Четете повече и не пишете глупости. Когато България е имала независиа църква 780г, призната от Вселенската патриаршия, Русия не е била държава на картата. Не забравяйте Борис Михаил, Симеон! Не ставайте понижени руски слуги!
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
В качеството си на какъв трябва да присъства Борисов, там са президент, вице, служебният кабинет и представители на ГЕРБ- ако пък беше там щеше да настане вой- какво прави там- одобрявам подобно обрано поведение.
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
какви са борисов и пеевски че изпратили свои представители, нито президенти, нито премиери