Много е вероятно Байдън да не стигне до изборите през ноември, смята Боян Чуков

Европа се готви за промените, които може да настъпят с идването на Тръмп, смята международният анализатор
29 юни 2024 07:30, Красимир Ангелов
94

"И европейците, и страните членки на НАТО от Западна Европа - нямат единно мнение. Не само в Унгария, не само в Словакия, но и други страни започват да имат по-овъртолени позиции, опитват се да се ситуират в бъдещето. Виждаме между нашия премиер и нашия президент двете линии, които ги има в САЩ", коментира международният анализатор Боян Чуков в предаването "Денят ON AIR".

В България не се случва нещо кой знае какво по-различно от това, което виждаме в другите страни, смята експертът.

"Срещата във Вашингтон в момента ще се съобрази с това, което не се вижда на пръв план. Усещаме, че има някакви задкулисни договорки. Има някакви преговори между американците и руснаците, останалите не са в течение", посочи Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Украинският президент Володимир Зеленски вдига мизата, но не преговаря с руснаците, подчерта още Чуков.

Той коментира и първия за тази кампания предизборен дебат между настоящия президент на САЩ Джо Байдън и съперника му - Доналд Тръмп.

"Американските медии са категорични, че Байдън е загубил, включително и демократите. Големите финансови спонсори на демократическата партия искат смяната на Байдън. Най-големият му успех, който отчитат, е, че не е паднал, докато е бил в залата. Шоуто беше направено по необичаен начин - нямаше публика, микрофонът се изключваше. Това, че се проведе рано може би ще даде аргумент Байдън да бъде подменен. Говори се, че може да бъде подменен с Мишел Обама. Много вероятно е Джо Байдън да не стигне до изборите през ноември", анализира гостът.

"В момента виждаме, че Доналд Тръмп ще спечели изборите. Америка е държава на големите изненади. Тръмп смени своите позиции - не е толкова против въоръжаването на Украйна. Американците имат традиция и много неудобните президент да ги застрелват. Доналд Тръмп няма да се спъне на финала. Всички се подготвят за идването му в Белия дом. Не очаквам промени в САЩ и позицията на САЩ. Европа се готви за промените, които ще настъпят в края на годината, след идването на Тръмп на власт", обобщи Чуков.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от Общество
Анкета на "Маркет-линкс": Решението е експертен кабинет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
9
 
! Отговори
Стария Джо преди 4 дни
Деменцията ............Байдън....................не става за президент..................това е повече от ясно................демократите да предлагат нов кандидат за президент на САЩ ..................че тоя изкукал дядка е голяма излагация!!!
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Може ли някой да ми обясни какви са евро-*** ценности?
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Байдън е най-лошия президент в историята на Америка.
36
3
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 дни
Би било прецедент ако Байдън и Тръмп бъдат гласувани от партиите си за избор на Президент. Последното нещо,от което САЩ имат нужда в момента е радикализиране на Президентската институция. Още по-малко пък обидите,които си отправиха един на друг Байдън и Тръмп могат да бъдат приети като начин за обединение на нацията.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Току що и Комсомьлская Правда на "свободния свят", Ню Йорк Таймс излязоха с официална позиция и призоваха Байдън да се оттегли. А CNN официално обявиха резултатът от дебата: 67% на 33% за Тръмп. И въпреки това демократите са твърдо решени да държат на Джо Деменцията. Явно са твърдо убедени, че ще откраднат и тези избори!
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тия и двамата пенсионери не стават. Не можаха ли да намерят 1 по-млад от 60? Минал им е срока на годност.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Зле е чиляка здравословно, не знам как демократите са го сложили за кандидат и настоящ президент, той не помни 2 минути :))
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Е,ще сменят Бай Дън.Главната сатанистка си е чернокожа и няма търпение да покаже кръвожадното си лице пред света.Иска да унищожи човечеството и да остави 1 милиард,за да са й роби.Досега не са имали само цветнокожа жена президент и хората ще се вържат,защото ще го изкарат върха на демокрацията,а всъщност ще си е демонизацията.
31
10
 
6
 
! Отговори
Копейкомачкатор преди 4 дни
Божо-верото, кремълското чукче ще сее руzка пропаганда до последен дъх.
30
7
 
2
 
! Отговори
денс преди 4 дни
До На чесана брат му - Самият Байдън казва днес, че ще се кандидатира отново. Но щом световният експерт Чуков, запознат детайлно с кухнята на Белия дом и който си говори на Ти със всички американски президенти, казва обратното, значи трябва да му вярваме.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До силно притСнена Байдън е роден 1942г. Путин - 1952г. Такъв е животът, всички остаряват. Ти недей се притеснява да не спукаш някоя аневризма.
28
2
 
4
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 4 дни
заглавие за байден, общи приказки, темата на он еър - срещата на нато. май на тва му викаха "да извадиш две изречения от контекста" и не е точно как се правят новини. читалияще, закривай
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И кой дава право на колониални роби да разискват господарските рокади във власта ?
26
8
 
6
 
! Отговори
На чесана брат му преди 4 дни
Аве какъв експерт е този ? Лукова глава !
25
2
 
4
 
! Отговори
силно притСнена преди 4 дни
Да, може да почине......септември, октомври!
24
4
 
4
 
! Отговори
читалище заря преди 4 дни
що за разлика от пуканките дето слагат за водещи, основното присъствие в националните медии са кадри на осо/бкп/дкмс на средна възраст над 60г? същите глупости може да ги говори и 30 годишен успеляк с нбу и поне ще създава илюзията, че "не са едни и същи". а не-едни-и-същите са христо покера, зетя и на виктор гаджето
23
4
 
4
 
! Отговори
ясно преди 4 дни
До IQ 3.14не арабист и комунист отговори човекът чук
22
7
 
7
 
! Отговори
да ама не преди 4 дни
гладна комунистическа кокошка чукова просо сънува
21
6
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 дни
тоа нафталин не беше ли "арабист"
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Как не е казал, че трябва Путин да го предложат за кандидат за президент на САЩ, не знам.