ПП-ДБ при Радев: Ние оставаме в опозиция

Президентът заяви, че ситуацията е сложна
Обновена: 24 юни 2024 14:16 | 24 юни 2024 14:16, Нели Христова
50
ПП-ДБ при Радев: Ние оставаме в опозиция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Президентът Румен Радев се срещна с представителите на "ПП-ДБ". Коалицията е представена от шефа на парламентарната група акад. Николай Денков, съпредседателят на "Промяната" Кирил Петков, лидерът на ДСБ Атанас Атанасов и депутатката Кристина Петкова.

"Аз искам да ви напомня, че веднага след изборите заявихте, че вашата парламентарна група ще остане в опозиция и няма да се ангажира на политики със сглобки с ГЕРБ и ДПС. Днес продължавате ли да стоите на тази позиция. И в случай, че ГЕРБ с първия мандат, предложат правителство, което издигне същите приоритети като вашата управленска програма, дали няма да ги подкрепите?", попита Радев.

Президентът отбеляза, че не обича да говори за втори и трети мандат, преди да са приключили преговорите аз първия, но ситуацията е сложна и все пак попита ПП дали са готови да участват в коалиция с третия мандат.

"Лесно е да се свали правителство, трудно е ново да се направи. ГЕРБ получи 6 пъти мандати, това е 7-ият и нито един път не успя да направи правителство. Ние успяхме два пъти", заяви на свой ред Николай Денков.

"Първата и втората политическа сила работеха заедно през цялото време и когато свалиха нашите правителства. Те да поемат отговорност, сега е техен ред", уточни той.

"В това НС ГЕРБ и ДПС демонстрираха погрешен подход. Ние винаги сме започвали с приоритети и законодателна програма, не виждам нищо такова, виждам само скрити разговори за позиции, убеден е Денков. При нас приоритетите не са променени. Ние оставаме в опозиция, категоричен е Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от Политика
Политическият език се вулгаризира и опростачи до недопустима степен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Дора преди 1 час
То пък щото имат едни големи шансове да с в тоя кабинет...
48
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 2 дни
На следващите избори пак ще са опозиция, но извън парламента
47
0
 
0
 
! Отговори
Венци преди 3 дни
Последната дупка на кавала сте вече
46
0
 
0
 
! Отговори
Дичка преди 3 дни
Хвърлят нов пясък в очите
45
0
 
0
 
! Отговори
Ели преди 3 дни
Опозиция и искате оставки, това е, друго не умеете!
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Не е ли ясно?твърдиш, че Борисов е строил пътищата и умишлено не слагал 30% от асфалта- какво ще речеш за 30% инфлация, за скъп ток, скъпа вода, скъпи храни, 3.90ЛВ ДИЗЕЛА..МОЛЕЦА ДНЕС СЕ ОЛЯ ОБИЛНО КАТО ПРЕХВЪРЛИ ВИНАТА В/У ГЕРБ,НО О ЧУДО КАКВО ПРАВИЛИ ТЕ ЗА НАРОДА- НАЙ ВИСОКИТЕ ПЕНСИИ- ЛЪЖА- ИМАТЕ ПИК ОТ НОИ И ЕГН ПРОВЕРЕТЕ- ОТ 1 ЮЛИ НЕ СЕ БРОИ- ТАМ Е ПО ШВЕЙЦАРСКОТО ПРАВИЛО - ВЪВЕДЕНО ОТ ГЕРБ- А СЕГА НЯМА ПЪТИЩА, НЯМА ЕВРОПЕЙСКИ СУБСИДИИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ- БГ Е В РАЗРУХА МОЛЕЦ ЖАЛЪК СИ..
43
0
 
0
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 3 дни
До Възмутен: "Не зачетоха жеста, жертвата от страна на ГЕРБ да съставят правителство"? И каква жертва беше това? Точно обратното: Бойко си изпра биографията. Някой сега да говори за това, че по негово време са строени пътища с 30% по-малко асфалт? Или за чекмедже с пачки и кюлчета? Или за 43 милиона лева държавни пари които подари на Георги Гергов за една дупка в центъра на Варна? Няма такова нещо вече. Бойко е чист и е готов пак да управлява и пак да си пълни чекмеджето.
42
0
 
1
 
! Отговори
Йордан преди 3 дни
ППДБ е най-корумпираната организация в България. Всичко се прави за наши хора, а министър на транспорта се става срещу 150 хиляди евра.
41
1
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 3 дни
Що за нахалство, що за безочие, от страна на шампоанения академик,, Денков, Киро, Асенчо и другите ПП-та, да продължат с лъжите, че ГЕРБ и ДПС са виновни за падането на правителството ви. Целият български народ е свидетел, че с огромната си алчност да имат всичко в управлението на България, независимо от второто място в изборите, ви свали от власт. Сами се свалиха. Не зачетоха жеста, жертвата от страна на ГЕРБ да съставят правителство. Те какво си мислиха, че това е поради капацитета им.....!?
40
0
 
1
 
! Отговори
Така е лесно преди 3 дни
Всеки иска да цоца пари , без да носи никаква отговорност.
39
0
 
1
 
! Отговори
Как кой преди 3 дни
Кажи на един нарцис , че е умен и хубав и ще глассува за тебе.
38
0
 
4
 
! Отговори
Латерна преди 3 дни
Академика "основоположник на континента Европа" хахахах , Коко основоположник на река Дунав, Киро основоположник на Ниягарския водопад...
37
1
 
8
 
! Отговори
Господин за един ден преди 3 дни
Абе кой класува за теа клоуни от ПП. Едно нормално изречение смилово не могат да вържат. Друсат ли се или са изтървани като малко по глава от високо всичките.
36
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 дни
Шарлатаните от ПП, просТО ще изчезнат от НС на следващите избори!
35
3
 
8
 
! Отговори
Опять двойка преди 3 дни
"Шарлатани" на гости на "Ленин"(по Белобрадова),финален етюд от епоса "Юмрук и Ряпа"
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Там ви е мястото.До самия край,който е близо!
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Защо Борисов плаче за ППДБ ? Защо Радев им задава такива въпроси ? Защо не ги оставят на мира нали бяха шарлатани ? Защо Герб не си направят правителство и да си управляват ? Това е когато хулиганите в един клас цял ден тормозят хулят и се подиграват на отличниците а когато дойде време за изпит искат да ги използват да препишат
32
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
БОРИСОВ ВИ ПОДАРИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДЕНКОВ И ГЛАСУВАШЕ ВСЯКА ВАША ЩУРОТИЯ БЕЗСРАМНИЦИ
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
АТАНАСОВ ЛЪЖЕ СЕГА ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ЛЪЖЦИ БЕЗ БОРИСОВ СТЕ НИКОЙ ИМА ЛИ ЗАКОНИ ИМА ЛИ