Всички чакат Борисов да реши, а говори само Пеевски

Експерти: Изборните резултати са шок за партиите
13 юни 2024 11:21, Инна Ангелова
85
Всички чакат Борисов да реши, а говори само Пеевски
Снимка: Bulgaria ON AIR

Председателят на втората политическа сила след вота ДПС Делян Пеевски призова за спешно започване на конслутации за съставяне на стабилно правителство. В своята позиция Пеевски допълва, че държавата трябва да се управлява от легитимно избраните от българските граждани партии.

"Ясно е, че Пеевски се позиционира в светлината на прожекторите още преди повече от шест месеца и се опитва да има водеща роля в медийното обговаряне на това, което се случва във властта. Пределно ясно е, че победителят на тези избори е един. Той много ясно се откроява от останалите", коментира политологът проф. Румяна Коларова в студиото на "България сутрин".

По думите на Коларова Пеевски се е възползал от въздалия се вакуум и излезе и каза неща, които самият Борисов трябваше да каже.

“Къде е лидерът на партията победител?", коментира социологът Юлий Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Структурата не се промени спрямо това, което предсказахме. Това, че влиза една партия с някакъв бум в последната седмица, е изненада, но това не променя структурата. Бяхме предсказали, че няма да има две политически формации, които да имат мнозинство. Ще бъде необходимо трикомпонентно правителство. Това беше ясно преди изборите. Трябваше да си направят стратегията как да разговарят след изборите именно на тази база", подчерта Павлов.

Въпреки това, проф. Коларова е на мнение, че изборите са били изненадващи за партиите.

"Трябва да кажем, че изборите са шок. Резултатите от изборите са шок и то не само заради ниската избирателна активност. Всяка една от партиите си правеше илюзии. Със сигурност ГЕРБ си правеше илюзиите, че ще има много повече гласове и мисля, че тези 150 000, които ГЕРБ е загубил, са голям шок", заяви политологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от Политика
Критериите за НСО падат, за да няма недостиг на кадри
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Безразличието и апатията на Българите дава такива резултати
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Борисов провали ротацията за да унищожи ППДБ Който гроб копае сам пада в него
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пеевски е олигарх с титла Магнитски
68
0
 
3
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 седмица
Да ти и територията щом санкциониран за корупция решава
67
0
 
3
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 1 седмица
Няма и няма да има по-npo.c.т народ от българския. Много жалко ..
66
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БОРИСОВ ЛИДЕР ДЪРЖАВНИК ПОЛИТИК ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ И СИЛА УСПЕХИ НАВРЕД
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
0.5 процента от българите вярват, че политиците са полезни. 14.5 процента симулират, че вярват и участват в избори, защото знаят, че има доносници, и не искат да си загубят държавната заплатка и пенсийка. Статистиците, пардон стъкмистиците, умножават бройката по 2 и се радват на 30 процента ВЯРА В ИЗБИРАТЕЛНОТО ШОУ ! ДЕ ФАКТО БЪЛГАРИНЪТ Е МЪДЪР, НЕ СЛУЧАЙНО СТОЛИЦАТА НИ Е СОФИЯ. БЪЛГАРИНЪТ СЕ ЗАБАВЛЯВА С ПОЛИТИЧЕСКИТЕмаймуни от парламентарния зоопарк. 130 партии, АМИ ТЪЙ ДЕ ! ЩО КВИЧЕНЕ ПАДА !
64
1
 
7
 
! Отговори
.|. преди 1 седмица
Аз пък съм сигурен, че дори и абсолютно никой да не иде да гласува, пак боко и шиши ше ни управляват.
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен=== Повече от сигурно е,че ИТН ще влязат в управлението! Те много отдавна са на каишка в сараите и нямат никакво право на избор! Изненада няма,какво свястно и достойно поведение може да се очаква от жалки чалгаджии,които съсипаха ментално две поколения БЪЛГАРИ?! Поне половината от процентите,които имат са им наляти от ДПС! Резултатите от изборите нагледно доказват твърдението на професор Иво Христов за осемдесетте процента еди какви си!!!
62
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичко живо се оплаква от Пеевски, ама повечето не гласуват. Излезте, гласувайте и % му рязко ще спадне. Ама не, то е най-лесно да философстваш на маса и по чатовете.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да, след като Буци ти таковаше с 200 в ЕС, с колко ли такова ППДБ и народа?
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е Пеевски е от партия ДПС-Герб, защо да се изказва ?
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 59, мисля че ИТН няма да влезе в управлението
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
пеевски не е победител, изнервен агресивен комплексиран, разчита само на една заплата, турците винаги наказват предателите, българската история е пълна с такива и уважава достойните противници, в страна на беззаконие и презрение към раята, Левски не е пипнат с пръст от турците
57
3
 
23
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
Не желая да слушам Пеевски! Той отдавна трябваше да бъде разследван за Магнитски и да даде обяснение на българския народ!
56
1
 
10
 
! Отговори
. преди 1 седмица
Офекалени долнища, да изгниете, докато сте живи дано!
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Уважаеми телевизионни зрителЕ, на вашите екрани виждате Бацце и Шишшши на терена. Учиндолската резерва вече загрява на тъч линията и всеки момент ще влезе в игра, за да подкрепи отбора, а публиката мощно подкрепя с Българи - Айдуци, Българи - Айдуци... Честито!!!
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Полковникът ще подпре с шкембе новата сглобка и нещата ще заспят. Даже и да не е официално, нека си говори каквото иска пред лумпенизираните си избиратели, важното е когато трябва, да гласува за Боко. Бай Волен така правеше. Вземаше пари хем от Масква, хем от Буци. Ако не беше се алкохолизирал и наркоманизирал, още щеше да подпира властта.
53
2
 
9
 
! Отговори
Барабанит преди 1 седмица
72% от БГ населението гласувало вот на НЕДОВЕРИЕ към тия гербанки, дъпъсанки, пепетки... Единственно което народ би могъл да оцени е политическа и морална само-ликвидация на всички тези "партии", лъмтящи за много кинти и подкупи. Ама коя "партия" е готова да направи това за народ! Май там няма глу па ци, само хитреци. Всичко се опира на покупко/продажби в този отвратителен политически сезон.
52
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен... Коя опозиция ще има думата? Киртака, Кокоро или Радев, който може би, евентуално ще направи партия...ама друг път. Или очакваш Копейкин и Под/полковника да се разберат как да разделят рублите от Мутрофанова и да станат реална опозиция? Смешки от шипковия храст