Всички чакат Борисов да реши, а говори само Пеевски

Експерти: Изборните резултати са шок за партиите
13 юни 2024 11:21, Инна Ангелова
85
Всички чакат Борисов да реши, а говори само Пеевски
Снимка: Bulgaria ON AIR

Председателят на втората политическа сила след вота ДПС Делян Пеевски призова за спешно започване на конслутации за съставяне на стабилно правителство. В своята позиция Пеевски допълва, че държавата трябва да се управлява от легитимно избраните от българските граждани партии.

"Ясно е, че Пеевски се позиционира в светлината на прожекторите още преди повече от шест месеца и се опитва да има водеща роля в медийното обговаряне на това, което се случва във властта. Пределно ясно е, че победителят на тези избори е един. Той много ясно се откроява от останалите", коментира политологът проф. Румяна Коларова в студиото на "България сутрин".

По думите на Коларова Пеевски се е възползал от въздалия се вакуум и излезе и каза неща, които самият Борисов трябваше да каже.

“Къде е лидерът на партията победител?", коментира социологът Юлий Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Структурата не се промени спрямо това, което предсказахме. Това, че влиза една партия с някакъв бум в последната седмица, е изненада, но това не променя структурата. Бяхме предсказали, че няма да има две политически формации, които да имат мнозинство. Ще бъде необходимо трикомпонентно правителство. Това беше ясно преди изборите. Трябваше да си направят стратегията как да разговарят след изборите именно на тази база", подчерта Павлов.

Въпреки това, проф. Коларова е на мнение, че изборите са били изненадващи за партиите.

"Трябва да кажем, че изборите са шок. Резултатите от изборите са шок и то не само заради ниската избирателна активност. Всяка една от партиите си правеше илюзии. Със сигурност ГЕРБ си правеше илюзиите, че ще има много повече гласове и мисля, че тези 150 000, които ГЕРБ е загубил, са голям шок", заяви политологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от Политика
Критериите за НСО падат, за да няма недостиг на кадри
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сега ще излезе калпазанинът и ще гледа лошо, все едно сме му изяли попарата. И почва - Радев такъв, Радев онакъв, аз съм най-големият евроатлантик, не бях в руското посолство, варих ракия.
9
0
 
22
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 седмици
Колко бързат т лъстите да си поелят държавата с помощта на инанай чалгари.
8
0
 
28
 
! Отговори
боко е в шах преди 2 седмици
Хитрата сврака с двата крака. Софианци ще видят сметката на Боко и Шиши!
7
1
 
25
 
! Отговори
Всички знаем, преди 2 седмици
Че Баце ще реши,каквото Шиши нареди.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Честит рожден ден другарю Бойко, чакаме те, заедно с авера Делянчо да поведе те народа като другаря Живков. Сега вече като ги няма дженд арите от ПП ДБ които успешно унищожавате заедно с ДПС, нищо не ви пречи на ГЕРБ-ДПС да си дялкате държавата. Чакаме ви с нетърпение.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
П.И.Ш написаха,че в 12 ч Бойко ще се изкаже по въпроса.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Герои на Чалгария, ще ви управлява глигански триумвират! Пеевски Прасуна, Тошо Шопара и Боко Глигана! Чалгария на три прасета!
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пеевски е пиар на Борисов отдавна и негов подчинен това не го ли разбрахте вече?
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пеевски вика на Баце ай стига се прай на такъв, седай в скута и почвай да работиш. На всички вече е е ясно, че ни отиде у канала евроатлантическото прикритие.
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Създава се съспенс , като че ли нещо колосално ! Истината е ,че вероятно всичко е договорено много преди изборите . Сега , оставете човека да си празнува рожд. ден . Дае жив и здрав .