Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер, кабинет - само с първия мандат!

Другият изход е септември на избори, заяви той
Обновена: 13 юни 2024 12:48 | 13 юни 2024 12:17, Александър Попов
655

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За нас всяка победа е важна! Първият е първи, вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред. За нас от особено значение е връщането на подкрепата в основни градове като Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе - градове, където печелим. В София печелим 9 района. С тези думи Томислав Дончев от ГЕРБ откри първата официална пресконференция на партията на Бойко Борисов след изборите на 9 юни.

Дончев отбеляза огромното значение на персоналния вот - Рая Назарян и Лена Бориславова, например. Назарян има 1000 преференции повече. Георги Георгиев има два пъти повече преференции в Перник от Кирил Петков, отбеляза Дончев.

Лидерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за премиер, но правителство ще има само с министър-председател от ГЕРБ.

Първият мандат е единственият, в който може да се направи правителство. Другият изход е септември на избори. Втори, трети, четвърти мандат няма как да са успешни, колегите от другите партии трябва да го знаят. Премиер, външен министър, отбрана ще бъдат на ГЕРБ като победител на изборите, заяви Борисов.

Борисов ще излъчи преговорен екип от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева, в понеделник ще бъдат поканени лидерите на останалите политически сили в Народното събрание.

Според него победата на партията във вота е категорична. Не е време за самохвалство и егоцентризъм, нито за противоборство между институциите, а за държавнически решения. По общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите - не е време за тях. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени", посочи той.

"Над 11% сме над втория, а си задаваме въпроса дали ще има правителство. Имаме обаче един депутат по-малко. Интересни са ми е колегите от малките партии, които бързат да кажат, че трябва кабинет, но няма да участват в такъв. Те могат да говорят от името на народа, но не и ние. ГЕРБ обаче не го и прави", подчерта Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ортакът му ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ твърдеше че ЦРУ го изпратило да ОТРЕЖЕ ГЛАВАТА на Бойко от БКП.....................плати четири милиарда долара ГЛОБА Бойко от БКП на Доналд Тръмп дето сега ще иска още и още глоби да плаща Бойко от БКП............. НИКОЛАЙ МАРКОВ Е МИРНИЯТ БЕЗ КРЪВ ПРЕХОД НА ЦРУ ТАКА ЧЕ СТАВАЙ ОТ СТОЛА ДА СТОИШ ПРАВ ДОБРОВОЛНО..........ЧЕ САЩ И С КЪРВАВИ ДЕСАНТЧИЦИ РАЗПОЛАГАТ
401
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От 16 съветска република сега сме северна турска провенция.Капиш,Бокич!
400
17
 
3
 
! Отговори
! преди 4 месеца
Г-н Борисов е нашия лидер, само той има правото да бъде лидер.
399
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Днес Буци навърши 65 г. възраст и вече по всички правила трябва да е пенсионер. България не може да се управлява от пенсионер, комунист и сикаджийска мутра! На ред е бодрата смяна на мафията - Гуци, от малък закърмен с кражби и продажби, възпитаник на Илия Павлов и агент Сава.
398
1
 
15
 
! Отговори
sd преди 4 месеца
Боко не може да се откаже от властта - милионите му не са в негови сметки, а в сметките на приятели бизнесмени - касички като Валю Златев и Сашо Чаушев - и двамата с руски паспорти! Ако няма власт никой няма да му върне милионите.
397
1
 
4
 
! Отговори
Излъганото Жирафче преди 4 месеца
А аз къде съм?!?
396
5
 
7
 
! Отговори
ЪхЪ преди 4 месеца
Пълни мизеRници. Всички са за затвора! Веднага започнаха да говорят с кого НЯМА да управляват. Изобщо не се говори са някакво коалиране, за компромиси и т.н. Септември на избори лииии!!! Ще отида и ще дам гласа си за която и да е малка партия!!! Ако ще да величие, миличие, щит, меч, каска или противогаз!!!! Дреме ми на к-а, няма да гласувам повече за никоя от тези партии, но няма и да оставя да не гласувам!!!
395
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Борисов: "Премиерът ще е от ГЕРБ и точка! Между другото, днес приехме Делян Пеевски за член на ГЕРБ."
394
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Борисов: "Няма да се кандидатирам за премиер, освен ако Пеевски не ми нареди. Тогава, ще се кандидатирам за премиер. Това са последните ми думи, освен ако Пеевски не каже друго."
393
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще излязат верни слуховете, че новият премиер е този, който му е дясна ръка, включително на горната снимка. Скоро ще се разбере и защо така са го решили кукловодите.
392
3
 
31
 
! Отговори
митко преди 4 месеца
Герб и Дпс са организирани престъпни групи.Първо съд,затвор и конфискация.След това всичко друго.
391
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ДПС никога не е излизало от властта. С нашите пари купуват гласовете на боядисаните, а стотина хиляди си гласуват на стадния принцип. Това им е капацитета на "великите" политици начело с философагата-хидроинженер. Поставиха начело домузпашата, който явно държи банкянския здраво за топките с компромати и си мислят, че ще водят вечно стадото за носа. Може да са прави, а може и да не са... Нищо вечно няма на този свят. Скоро ще разберем, дали е така.
390
5
 
9
 
! Отговори
БГ преди 4 месеца
Борисофф, кралят слънце, не трябва да му се сърдим нали все пак той е измислил демокрацията и политиката!
389
2
 
20
 
! Отговори
ПЪТНИК преди 4 месеца
Чакам бензинът да падне с 1 левче.За това левче ББ и Делянчо ни проглушиха ушите.Хайде-чакаме изпълнението.Кой ли ще им го напомни.Никой не го пита и защо само тези министерства иска-Сачева е супер специалист,ама не ще Социалното министерство.Ами пътищата?Защо и това министерство не го иска-нали само обещаваше пътища,пътища и пак пътища.Пак никой не пита.
388
9
 
4
 
! Отговори
До 404 преди 4 месеца
До Анонимен Държавната администрация е почти напълно подменена последните 4 години, така, че това което си написал е чиста проба неистина!
387
2
 
16
 
! Отговори
Един Българин преди 4 месеца
Добре де преговорния екип са пълни де*или особено Сачева. Поставя условия за министерски места все едно е легално избран...., но така е дпс са готови на всичко за власт, от малкото дпс също - пробваха в предното НС , но тогава имаха 116 депутата. Докато Йосич не гръмне Борисов България няма да тръгне напред.
386
2
 
17
 
! Отговори
За патериците преди 4 месеца
Управляващите търпят негативи и банкянският хитрец Бойко го знае. Затова той охотно раздава на поредната "патерица" министерства, и след като там техните министри се оплескат, им бие шута. По тоя път минаха и Яне Янер, и пишман-реформаторите и "патриотите". Сега, както изглежда е ред на Слави и дружинката му. Да се закачват на въдицата. На следващите избори сигурно няма да минат 4-те процента, каквото "приватизират" сега, това ще им остане. Това е моделът ГЕРБ.
385
11
 
11
 
! Отговори
Каквото и да пишете преди 4 месеца
На цял свят му е ясно, че Борисов и ГЕРБ-СДС са не заобиколим фактор! Относно ДПС - за малките да обясня, че ДПС беше създадена от БКП/БСП, за да не гласуват българските турци за СДС, защото им трябваше време на партийните и дс другарите, като родата на Терзиев, да заграбят парчета от икономиката! Българските турци, евреи, са български граждани като всички нас!
384
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 400 Нали знаеш , че това увеличение на пенсии и заплати е за сметка на милиардите друпнал Асан Кокорчов. Да ама тия кредити трябва и да се плащат, а от де пари, освен от данъкоплатеца, защото икономиката като цяло в Европа е в колапс. Идват гладни години и най-малката опасност е война, предстои ни битка за храната и водата !!!
383
1
 
13
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 4 месеца
"Ултимативното говорене и биенето в гърди,сърдитите и дезертиралите-не е време за тях."-ББ през цялото време това правеше.Като излезе след гласуването каза,че обещал на русенци път и пак латерната за Струма и пр.Сякаш друго в д-вата няма,освен пътища.Да чухте нещо за модернизация,за промените в света и къде се позиционираме ние,за социалната политика-не нищо.Хилеше се доволно,когато му казваха,че само той може да бъде премиер.Сега ще е в сянка,както Доган е в сянка и говори през Шиши.