Радев: Зелената политика не трябва да бъде за сметка на икономиката

Не трябва да се понижава жизнения стандарт на населението, посочи президентът
66
Радев: Зелената политика не трябва да бъде за сметка на икономиката
Снимка: БГНЕС

България не трябва да губи конкурентоспособност заради някакви зелени инициативи, заяви президентът Румен Радев в Балчик, предаде БГНЕС.

"Заради някакви такива инициативи не трябва да се понижава жизнения стандарт на населението. Трябва да има устойчивост на персоналната заетост на хората. Това е изключително важно", подчерта Радев.

Според него "Зелената сделка" е баланс. "Хем да вървим към климатична неутралност, но не на всяка цена и на скорост, която не можем да си позволим и можем да се спънем", обясни той.

В същото време президентът заяви, че децата ни все пак трябва да живеят в чиста околна среда.

Президентът Радев посети Университетската ботаническа градина на Балчик. Заедно със съпругата си Десислава Радева, той взе участие в отбелязването на Световния ден на околната среда, който се отбелязва от 1973 г. и има за цел да постави фокус и да насърчи инициативи и усилия, свързани с опазването на природата. Тази година мотото на Световния ден на околната среда е „Ние можем да бъдем поколението, което най-накрая ще сключи мир със земята.“

В приветственото си слово президентът Радев подчерта, че човечеството не може да промени миналото, но това поколение е длъжно да промени отношението си към природата и начините, по които оказва влияние върху почвата, въздуха, водите и климата и да се стреми към баланс във взаимодействието си с природата.

"България има невероятна природа и най-малкото, което можем да направим, е да я опазим от замърсяване", каза президентът Радев. Държавният глава напомни също така, че природните ресурси на планетата са ограничени и това изисква много по-внимателно отношение към тяхното използване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от Избори 2024
Днес гласуваме: 6100 искат да се депутати у нас, над 400 в Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бе, ем вълк сит, ем агне цяло, а промените - някой в бъдеще да ги прави щото да има за децата, *** да не сме ние, щот не искаме да правим недоволни хората. Кухи слова от начало до край.
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А за сметка на селското стопанство - животновъдство и растениевъдство.:))
34
2
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 седмици
До Анонимен.34.....Наближават избори "две в едно",ще откажеш доста избиратели от гласуването.Не,че резултатите вече не са одобрени от Козяк.
33
3
 
5
 
! Отговори
Зелената сделка преди 3 седмици
Е измамата на столетието. Световната мафия намери начин как да краде от големите икономики на Европа. Имаш индустрия плащаш за СО емисии, на това му се вика далавера с чиста печалба. На времето имаше едни мошеници които въртяха едно топче под три чаши, казваха му тука има тука нема, или още банка Антинари. Това е и Зелената сделка.
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако наистина си мислиш , че опазване на околната среда е по-малко важно от икономиката - опитай да спреш да дишаш докато си броиш парите Д-р Макферсън
31
1
 
4
 
! Отговори
BMW Germany преди 3 седмици
България е пералнята на мръсни пари на Европа.
30
1
 
4
 
! Отговори
Да, наистина! преди 3 седмици
За глобалните климатични промени са виновни безогледното изсичане на горите, особено тропическите, прекалено много хора на Антарктида - води до повишаване на температурата, стопяване на вековните ледове и разпространение на вируси, които са стояли замразени векове и са напълно нови и опасни за нас! Естествено, всеки от нас трябва да пази природата за себе си, за близките си!
29
4
 
2
 
! Отговори
Аман, от зелената .. преди 3 седмици
Всички хора искат да живеят в добра природна среда, но дали това трябва да стане за сметка на хората! Сигурно е, че са изобретени методи за намаляване на замърсяването на природната сред! Пашата им пречи и подобни други мероприятия са гротеска! Запитали ли сте се как се добиват металите за батериите и колко ще ни струват използваните батерии!? За глобалното затопляне са виновни изсичането на тропическите гори и създадените колонии на Антарктида, от там идват големите климатични промени!
28
2
 
8
 
! Отговори
На Рундьо не му пука преди 3 седмици
Какъв въздух дишате нари в резиденция Бояна въздухът му е чист.
27
7
 
4
 
! Отговори
Спартанец преди 3 седмици
Против зелената политика е защото защитава бизнес интересите на енергийните олигарси
26
6
 
1
 
! Отговори
запознат преди 3 седмици
Президентът поне не го е срам че е женен! Боко ли, Шиши ли?
25
4
 
6
 
! Отговори
Този преди 3 седмици
и от това ли разбира?Да го кандидатиране за книгатана Гинес.Най-голямото чудо на света-компетентен по всички въпроси.Е това е самозабравил се човек.
24
2
 
2
 
! Отговори
Великият Спартанец преди 3 седмици
Да кога ще търпим за живеем под българско мутрокомунистическо ченгеджийско робство на картели олигарси и сорумпирани политици?!!!
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Радев сигурно още пази Москвича на дядо си?
22
5
 
1
 
! Отговори
Вижте великите гърци преди 3 седмици
Как държавата им наруши правата излизат и трошат и палат всичко Respect!Това е демокрация!Не тая соцялистическа мутро ченгеджийска псевдодемокрация която имаме в БеГето.Всичко е в качеството на матеряла от който е направен народа!
21
2
 
3
 
! Отговори
Всичко в бегето преди 3 седмици
Е на нивото на африканските държави в действителност по центъра на разни градове и села е пооправено за камуфлаж но всичко останало е тотал щета пътищата в Африка са по хубави от българските има хиляди опасни и живото застрашаващи доказано отсечки некадърно измислени и направени още по некадърно от недъгава мутренска ръка.Но за сметка на това наслагали камери искат винетки чудеса дебнат у храстите на хранилката направо резила на света!Е и тоя *** или дрогиран народ !Незнам кое е вече.
20
4
 
3
 
! Отговори
Проблема на БеГе преди 3 седмици
Дали за дървена мафия дали за друго е че трябва да подадеш сигнал на мутрите срещу самите тях.Разбирай държавните институции.Това трябва да говори достойния български президент не да ви се разнася като народна песен.
19
2
 
9
 
! Отговори
Трънчо преди 3 седмици
Срам ме е от президента
18
2
 
7
 
! Отговори
Зеленият Политик преди 3 седмици
20 Прав сте госпидине.Изесоха и разпродадоха горите ни лична ги виждам камионите с дървените трупи не спират !
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сетихте са...само че това са само празни приказки...