Радев: Зелената политика не трябва да бъде за сметка на икономиката

Не трябва да се понижава жизнения стандарт на населението, посочи президентът
66
Радев: Зелената политика не трябва да бъде за сметка на икономиката
Снимка: БГНЕС

България не трябва да губи конкурентоспособност заради някакви зелени инициативи, заяви президентът Румен Радев в Балчик, предаде БГНЕС.

"Заради някакви такива инициативи не трябва да се понижава жизнения стандарт на населението. Трябва да има устойчивост на персоналната заетост на хората. Това е изключително важно", подчерта Радев.

Според него "Зелената сделка" е баланс. "Хем да вървим към климатична неутралност, но не на всяка цена и на скорост, която не можем да си позволим и можем да се спънем", обясни той.

В същото време президентът заяви, че децата ни все пак трябва да живеят в чиста околна среда.

Президентът Радев посети Университетската ботаническа градина на Балчик. Заедно със съпругата си Десислава Радева, той взе участие в отбелязването на Световния ден на околната среда, който се отбелязва от 1973 г. и има за цел да постави фокус и да насърчи инициативи и усилия, свързани с опазването на природата. Тази година мотото на Световния ден на околната среда е „Ние можем да бъдем поколението, което най-накрая ще сключи мир със земята.“

В приветственото си слово президентът Радев подчерта, че човечеството не може да промени миналото, но това поколение е длъжно да промени отношението си към природата и начините, по които оказва влияние върху почвата, въздуха, водите и климата и да се стреми към баланс във взаимодействието си с природата.

"България има невероятна природа и най-малкото, което можем да направим, е да я опазим от замърсяване", каза президентът Радев. Държавният глава напомни също така, че природните ресурси на планетата са ограничени и това изисква много по-внимателно отношение към тяхното използване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от Избори 2024
Днес гласуваме: 6100 искат да се депутати у нас, над 400 в Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
3
 
! Отговори
до зеления политик преди 3 седмици
Прав си най много комунисти има в ГЕРБ и ДПС после в ПП и ДБ второто звено са наследници на комунисти и агенти на ДС. Абсолютно си прав инквизиция и конфискация на бизнеса браво.
15
2
 
1
 
! Отговори
Черноризец храбър преди 3 седмици
18 се казва
14
5
 
9
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 3 седмици
Господин Радев, хайде вече да си ходите към Славяново, т.к. почнахте да се изказвате по всякакви въпроси където няма и грам компетентност, да правите внушения и да създавате смут в обществото.
13
3
 
5
 
! Отговори
Зеленият политик преди 3 седмици
13 Европа се нуждае от инквизиция за дърти комунисти.Но най много България И конфискация на всичките им бизнеси и активи.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Както винаги, Радев работи единствено за Русия. Зелената политика е смъpп за силно изостаналата в миналото Русия.
11
2
 
9
 
! Отговори
Импийчмънт преди 3 седмици
И какво сега?Държавата купи за милиони луксозни Бмвта за чингетата а ние да събираме капачки за бъдеще.
10
4
 
5
 
! Отговори
РундЬо и аз съм преди 3 седмици
Човек и на мен ми се кара Порше.
9
5
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
Абе каква икономика, добре че компании от Турция, Германия, Гърция, Канада са инвестирали в България, че да има къде да работим
8
4
 
5
 
! Отговори
И поредния циг ойнер преди 3 седмици
С Е60 дизеляк което хвърля огромни черни облаци което благодарение на корумпираните гтпта минава преглед също смята че зелената сделка е за балъците.
7
3
 
5
 
! Отговори
Зелената политика преди 3 седмици
Е необходима защото отровихте въздуха в България и го направихте на г ъ з плебеи
6
1
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 3 седмици
Не зелена политика,а зелена мафия и лъжа!...И браво на шараните,които си купуват ел.коли,за чийто производство се замърсява природата с години напред!
5
7
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Хахааааа. Тя Зелената сделка не е за Зелен руски чорап. :))))))))))))))))))))))))
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе, като Германия иска да зеленее, да си зеленее, що кара и другите. Нема да стане. И без това вече е ЗСВ. Какви зелени сделки, освен Зелю нещо да не е клекнал. Под зелна сделка, освен зелени танкове, да разбират, че зелени гъбки няма. А,Германия е лицемер. Хем зелена сделка иска, хем война. Това са несъвместими неща.
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ква зелена сделка ? Ами напускаме ЕС и готово . Няма зелена сделка . Това не е проблем а избор . Затова Турция подава документи за Брикс . Щото няма да е поробена като в ЕС . В ЕС дори Англия не можеше да си защити интереса а как малка България ще го защити ? В Брикс няма зелена сделка война с Русия само скъпи германски електрички . Тогава за кво ни е ЕС ? Задлъжняване обезлюдяване и деиндустриализация . Това предлага ЕС .
2
4
 
2
 
! Отговори
Красимир преди 3 седмици
Нещо им няма на децата. Ходете там където са мините. Умират на по 15 години от рак. Ама и без това ще станат обикновени бачкатори, от които обществото няма нужда и ще ги хрантути. Едва ли ще станат програмисти, така че да умират още в детска възраст.
1
10
 
6
 
! Отговори
Зеления Чорап преди 3 седмици
Радев има бръмбър в ухото който говори постоянно говори на руски и той затова понякога се бърка в превода и забавя изказванията си, а той между другото е идеален за войната в Украйна, защото кара самолета и прави лицеви опори.