Етиен Леви лъсна като агент "Панайотов" от Шесто на ДС

Общо 79 агенти се борят на изборите 2 в 1
Обновена: 29 май 2024 12:09 | 29 май 2024 12:05, Александър Попов
381
Етиен Леви лъсна като агент "Панайотов" от Шесто на ДС
Снимка: БГНЕС

Общо 79 агенти на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА фигурират в листите за народни представители за 50-то Народно събрание и за европейски парламент. Те са издигнати от 20 партии и коалиции, сочат данните на Комисията по досиетата.

От проверените 2 316 души за парламент Комисията е установила принадлежност към тоталитарните комунистически служби на общо 70 души. От последните парламентарни партии и коалиции сътрудници сред кандидатите за евродепутати и народни представители имат партиите БСП, „Възраждане“, ДПС и ГЕРБ-СДС.

Голямата изненада е певецът и музикален педагог Етиен Леви, агент по линия на Шесто управление на ДС. Той е разкрит като агент под псевдонима „ПАНАЙОТОВ“, вербуван от Софийско градско управление на МВР-ДС по линия на Шесто управление на ДС за борба срещу идеологическата диверсия през декември 1988 г.

В архивите на ДС за него са открити регистрационна бланка, документи от ръководил го щатен служител, съдържащи се в лично дело ІА-33330; регистрационен дневник; картони - обр. 4 – 2 бр. и обр. 6.

На тези избори Етиен Леви е кандидат и за евродепутат, и за народен представител от партия „Величие“, свързана с бившия служител на Националната служба за охрана полк. Николай Марков. Етиен Леви е водач на листата на партията в 24-ти столичен избирателен район, а също така е четвърти в евролистата на „Величие“.

Списък на партиите и коалициите, издигнали сътрудници на ДС за 50-то Народно събрание

Коалиция „Левицата“: АБВ, „Движение 21“, „Зелена партия“, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“, „Национално движение за спасение на Отечеството“, „Политическо движение – социалдемократи“ – 10 сътрудници;

Партия „Български гласъ“ – 8 сътрудници;

„Коалиция на розата“: „Българска социалдемокрация – Евролевица“, „Обединен блок на труда български лейбъристи“, партия „Родолюбие 2000“ – 6 сътрудници;

Партия ВМРО – БНД – 5 сътрудници;

Партия „Морал, единство, чест“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Ние, гражданите“: партия „Българска пролет“, партия „Кой – компетентност, отговорност и истина“, „Българска работническо-селска партия“,
партия „Нация“ – 5 сътрудници;

Коалиция „БСП за България“: БСП, „Политически клуб Екогласност“, „Политически клуб Тракия“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Солидарна България“: партия „Изправи се България“, партия „Българската левица“, партия „Обединена социалдемокрация“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Център“: партия „Свобода“ и „Българска земеделска партия“ – 4 сътрудници;

Коалиция ГЕРБ/СДС – 3 сътрудника;

Коалиция „Неутрална България“: Комунистическа партия на България, Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти, „Русофили за възраждане на отечеството“ – 3 сътрудника;

Партия „Възраждане“ – 2 сътрудника;

Партия „За Велика България“ – 2 сътрудника;

Партия „Единение“ – 2 сътрудника;

ДПС – 1 сътрудник;

Партия на зелените – 1 сътрудник;

Български съюз за директна демокрация – 1 сътрудник;

Партия „Български възход“ – 1 сътрудник;

Партия „Величие“ – 1 сътрудник;

Партия „Българско национална обединение“ – 1 сътрудник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още по темата: Етиен Леви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е най-нещастният и посредствен музикант, който съм виждал през живота си.
251
12
 
9
 
! Отговори
Деди преди 1 месец
Е, липсват от ПП/ДБ-то обяснимо защо - те са били едва "планирани" или са били още сукалчета по онова време. Но за сметка на това са "закърмени" с млякото на същото ДС.
250
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тоз ли бе? Има ли някой там в ШОПландия останал, който да не е агент на ДС?
249
7
 
14
 
! Отговори
Истината 3 преди 1 месец
Всичко е добре режисирана постановка, в която всеки актьор играе своята роля. В политиката, в големия бизнес и в културата няма случайни и непроверени хора. Слави Трифонов беше човек на Илия Павлов. Павлов беше застрелян около седмица след срещата си с Владимир Путин, когато последният посети страната ни преди около 20 години. Тогава Павлов му подари икона, но явно това не е било достатъчно да спечели благоразположението му. От Слави пък тръгнаха 80% от шоумените в България.
248
6
 
28
 
! Отговори
Истината 2 преди 1 месец
Ако ББ не беше проект на службите, нямаше да го назначат за охрана на Тодор Живков. Ако Симеон Сакскобургготски не беше проелт на службите, нямаше да направи ББ главсек на МВР. Първанов е доказан сътрудник на ДС, той произведе ББ в генерал. Сегашният президент Радев е издигнат за такъв с позволението на генерал Леонид Решетников. ББ му подари два президентски мандата, изпращайки му възможно най-слабите противници. На Радев е възложено да ни върне под крилото на Русия.
247
2
 
27
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Целият "преход" бе дирижиран от КГБ/ГРУ. Горбачов свали Живков и разреши създаването на СДС (фиктивна опозиция). По времето на Елцин имаше затопляне на отношенията между Русия и Запада, та затова руснаците ни разрешиха да се насочим към НАТО (по това време и те се бяха засилили да влизат). Сега Путин си иска обратно старата сфера на влияние, в която влизаме и ние. ДС не е губила властта си, просто се трансформира и овладя политическия, икономическия и културния живот.
246
11
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Мани, че е агент на ДС. Ами е пиepac. Нещо като Мис Бони в днешно време :))))))))))))))
245
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като започнат да летят досиета на разни стари влъхви,та цяла седмица... Голямо разкритие! С какво е повлиял "агента" върху българската история, че чак сега го осветляват? Или защото вече има кандидат за преподавателското му място?
244
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наблюдава се интересен феномен. Бившите ченгета залагат на национал-социализма, но едновременно с това се опитват да разводнят този вот с мн партии на националистическа основа прикрита зад патриотична. Явно не контролират този вот и се опитват да го канализират и яхнат за да цицат пак народната любов.
243
5
 
6
 
! Отговори
сравнението преди 1 месец
Агент това звучи гордо!Доктор на пажарогасителните науки звучи гнусно!Някой може ли да цитира дисертацията на Баце-встъпителната идеологически обоснована част?Мълчание!ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС-ПИЧОВЕ НАЛИ УЖ АРХИВИТЕ НА ДС СА ОТКРИТИ-КОЙ ЩЕ ДАДЕ ИНФО КОЛКО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ СА РАЗРаботвани по линия на сащ,колко и кои са вербувани,превербуваниИима ли от тях в изборите от 1989г?МЪлчите!АГЕНТ НА САЩ Е ПЪРВА ГОРДОСТ ЗА МЕНЕ!
242
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледам в ПП-ДБ нито един сътрудник няма. Няма, тъй като всички там са вербовчици или деца на служители-вербовчици. Те така: роднина, милиционер, роднина, мильо. Тук таме някой заблуден Фильо.
241
1
 
22
 
! Отговори
Питам преди 1 месец
Ще ги махнат ли от листите или не ? Това е въпроса. Има време.
240
3
 
30
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 месец
Сега ясно ли е защо сме на този хал ? Желю не посмя да извърши лустрация и сега надигат глави.
239
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те ППДБ са деца на агентите от ДС. Бойкикевско-ТЕРЗИЕВСКА-ДАЙНОВСКО-ЛЕВЧЕВСКА - ЦЕНТАДЖИЙСКАА ПАСМИНА
238
11
 
8
 
! Отговори
Яааа преди 1 месец
Дайте и агентите на ЦРУ-то-предишните,сегашните ги знаем!Нямате представа как след една командировка в чужбина ти искат доклад за какво си бил там и те правят ...агент на ДС!Така бяха направили агент и академик Петрунов ,директор на научен институт!Не бързайте да оклеветявате !а какво е една държава без агенти!?Няма такава държава още от древния Египет!
237
7
 
21
 
! Отговори
Добре преди 1 месец
Герба имат цели трима! А миналата година реваха срещу Терзиев цяло лято!!! Ахахахаха
236
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ама то така, едно време по соца не може да станеш извьестен ако не си доносник, агент
235
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пак че не е Панайотова
234
2
 
29
 
! Отговори
Илия преди 1 месец
ЕЕЕЕ, най после го осветлиха тоя мазния. Като музикант е посредствен, но иначе е преподавател доцент....дали не е и професор....Майко милааааааа
233
0
 
13
 
! Отговори
Бебо преди 1 месец
До НеразбралИ с един донос за една минута може да съсипе живота на някой. Така че мисли като пишеш.