Етиен Леви лъсна като агент "Панайотов" от Шесто на ДС

Общо 79 агенти се борят на изборите 2 в 1
Обновена: 29 май 2024 12:09 | 29 май 2024 12:05, Александър Попов
381
Етиен Леви лъсна като агент "Панайотов" от Шесто на ДС
Снимка: БГНЕС

Общо 79 агенти на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА фигурират в листите за народни представители за 50-то Народно събрание и за европейски парламент. Те са издигнати от 20 партии и коалиции, сочат данните на Комисията по досиетата.

От проверените 2 316 души за парламент Комисията е установила принадлежност към тоталитарните комунистически служби на общо 70 души. От последните парламентарни партии и коалиции сътрудници сред кандидатите за евродепутати и народни представители имат партиите БСП, „Възраждане“, ДПС и ГЕРБ-СДС.

Голямата изненада е певецът и музикален педагог Етиен Леви, агент по линия на Шесто управление на ДС. Той е разкрит като агент под псевдонима „ПАНАЙОТОВ“, вербуван от Софийско градско управление на МВР-ДС по линия на Шесто управление на ДС за борба срещу идеологическата диверсия през декември 1988 г.

В архивите на ДС за него са открити регистрационна бланка, документи от ръководил го щатен служител, съдържащи се в лично дело ІА-33330; регистрационен дневник; картони - обр. 4 – 2 бр. и обр. 6.

На тези избори Етиен Леви е кандидат и за евродепутат, и за народен представител от партия „Величие“, свързана с бившия служител на Националната служба за охрана полк. Николай Марков. Етиен Леви е водач на листата на партията в 24-ти столичен избирателен район, а също така е четвърти в евролистата на „Величие“.

Списък на партиите и коалициите, издигнали сътрудници на ДС за 50-то Народно събрание

Коалиция „Левицата“: АБВ, „Движение 21“, „Зелена партия“, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“, „Национално движение за спасение на Отечеството“, „Политическо движение – социалдемократи“ – 10 сътрудници;

Партия „Български гласъ“ – 8 сътрудници;

„Коалиция на розата“: „Българска социалдемокрация – Евролевица“, „Обединен блок на труда български лейбъристи“, партия „Родолюбие 2000“ – 6 сътрудници;

Партия ВМРО – БНД – 5 сътрудници;

Партия „Морал, единство, чест“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Ние, гражданите“: партия „Българска пролет“, партия „Кой – компетентност, отговорност и истина“, „Българска работническо-селска партия“,
партия „Нация“ – 5 сътрудници;

Коалиция „БСП за България“: БСП, „Политически клуб Екогласност“, „Политически клуб Тракия“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Солидарна България“: партия „Изправи се България“, партия „Българската левица“, партия „Обединена социалдемокрация“ – 5 сътрудници;

Коалиция „Център“: партия „Свобода“ и „Българска земеделска партия“ – 4 сътрудници;

Коалиция ГЕРБ/СДС – 3 сътрудника;

Коалиция „Неутрална България“: Комунистическа партия на България, Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти, „Русофили за възраждане на отечеството“ – 3 сътрудника;

Партия „Възраждане“ – 2 сътрудника;

Партия „За Велика България“ – 2 сътрудника;

Партия „Единение“ – 2 сътрудника;

ДПС – 1 сътрудник;

Партия на зелените – 1 сътрудник;

Български съюз за директна демокрация – 1 сътрудник;

Партия „Български възход“ – 1 сътрудник;

Партия „Величие“ – 1 сътрудник;

Партия „Българско национална обединение“ – 1 сътрудник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още по темата: Етиен Леви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
0
 
9
 
! Отговори
До 298 преди 1 месец
Е нема как - щото банкянският комунист ще лъсне на първо място!
291
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Шишо..Днешното ДС е в герб и ДПС ... Защо се праИте на уЛАВИ ?
290
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Агентите на герб , са всички държавни служители !За ДПС да не говорим !
289
2
 
11
 
! Отговори
Шишо преди 1 месец
Агентите на ДС вече не са на мода. Повечето са в казана. Сега са на мода техните деца и внуци. Особено родата на бившите партийни секретари и членове на Политбюро на БКП. При тях са парите, бизнесите и каквото оцеля като индустрия. Днешното ДС се нарича ДАНС. Кои са активни сътрудници там няма да разберем скоро. Мога да успокоя всички милеещи за комунизма. БКП не е спирало да управлява територията от 1944 до днес. Спете спокойно ***!
288
2
 
13
 
! Отговори
Прилича преди 1 месец
Активно мероприятие! Най-големите ченгета и техните деца не са спирали да ни управляват, те ми изтипосват Етиен, все едно е най-големият агент!
287
4
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
Лустрация до четвърто коляно - това е спасението от тези червени метастази !
286
2
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
Докато в България няма лустрация , такива гадове ще се навират постоянно във властите .
285
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А герб и сдс са преподписали и закона ги закриля
284
3
 
24
 
! Отговори
Аха няма, да преди 1 месец
Какви агенти на ДС да има в пп, като повечето са 80-те и 90-те родени. Това е партия на деца и внуци на най-тежките другари. Кметът им настрана, само аз лично знам кои са дедите на поне трима от депутатите. Тежка номенклатура. Етиен Леви е агънце пред тези вълци.
283
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е, щото така и не се разделихме с комунизма/социализма!!! След30 години агенти и приближени на соца се разхождат у нас, че и в Парламента влизат! А децата им живеят на Запад! Пълен фарс!!!!
282
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
е то в момента американските агенти са 100 пъти повече - затова съчиняват и такива информации
281
2
 
3
 
! Отговори
Гелето 1,18 промила преди 1 месец
До Хюго Бос Проверихме ги - НИЩО НЕ ИЗЛЕЗЕ ПРИ ТЯХ!А много ни се искаше да има, ама - НЯМА!
280
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще е интересно да се прочетат доносите на др. Леви.За палавите каки от Трик например.
279
8
 
23
 
! Отговори
Правда преди 1 месец
Не е коректно от списък с над 70 агенти на ДС да цитирате само един особено след като има във всички партии и завербуваните агенти от комунистическия режим са били предимно предимно атеисти, комунисти, турци и др. Така статията ви изглежда пристрастна, дискриминираща , расистка като антисемитска пропаганда, и то при условия че и да е имало евреин е изключение, а и повечето през 1948 са се върнали в родината си Израел. Напишете поне имената на всички известни агенти на ДС, за да сте корекни.
278
10
 
17
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 месец
A ППДБ? Защо не са проверени?
277
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Българин Ами тогава, през 1991 г. не го имал Законът за достъп до архивите на ДС. Елементарно, би трябвало водещият да те пообразова малко.
276
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки, който е бил водач на група отиваща в чужбина било да се пее, танцува или бригада после е писал Доклад как е минало събитието. Сега тези хора ги обявяват за сътрудници на ДС. Тоталитарният режим продължава да вреди на хората дори 33 години след падането си.
275
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който го види да изрази благодарности , разбира се както прецените.
274
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какви наши служби пишеш и за какво се разкриват пред чужди.Това не е Ваша или Наша служба. Държавна Сигурност е служба на Комунистите и на Русия.Държавна Сигурност е служба за масово унищожение на свободомислещи Българи!На пример на тези които харесвали Рок музика или западно кино.Стига сте оправдавали уууродиите на България.Сега ни управляват и продължават да вършат мизерии срещу Българи, които искат държавата да е нормална,справедлива с богат народ.
273
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вашата си Държавна Сигурност е убила повече Българи и е унищожила повече Български семейства от всяка една друга чужда организация или държава. Та Вашата Държавна Сигурност е вкарала най-много невинни Българи в затвора. Вашата Държавна Сигурност е спирала свободата на вашите съграждани. Вашата Държавна Сигурност е била пряко подчинена на Вашата Руската КГБ и сега работи за Вашия Путин.