Предизборната стратегия на ПП-ДБ: В търсене на коалиция "Анти Пеевски"

Според Христо Иванов целта е да не се върне Империята на страха
21 апр 2024 13:10, Петър Бойчев
158
Предизборната стратегия на ПП-ДБ: В търсене на коалиция "Анти Пеевски"
Снимка БГНЕС

Предизборната стратегия на ПП-ДБ ще бъде концентрирана в търсене на коалицията "Анти Пеевски". Това обяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в "Неделя 150" по БНР.

"Нашата цел е да спрем Пеевски да презареди своето влияние в прокуратурата, службите, съдебната власт и регулаторите. Това е целта на ПП-ДБ и това предлагаме на избирателите", каза Иванов. „Това е фундаменталният въпрос за функционирането на републиката. Това е връщане на Империята на страха. Следващото издание на тази система ще бъде много по-брутално от 2017 година“, предупреди синият лидер.

"Пеевски е абсолютното зло", каза преди 10 дни бившият премиер академик Николай Денков в интервю за "Файненшъл таймс". Тази седмица пред "Свободна Европа" Денков влезе в детайли, като разказа, че още в началото на съвместното управление на ПП-ДБ с ГЕРБ при всеки опит за среща  Бойко Борисов той се явявал заедно с Делян Пеевски.  

На въпрос към Христо Иванов в БНР, защо след като сега съпредседателят на ДПС Делян Пеевски е толкова критикуван, ПП-ДБ е работила с неговата партия в изминалите месеци, Иванов отговори: "ДПС даваше знаци, че не иска повече да е проблем, а иска да е част от решението. Това стана при Мустафа Карадайъ, при друго ръководство. Затова бяхме готови да обсъждаме с тях отделни реформи, част от нашата програма. Когато стана ясно, че Пеевски иска да получи право да определя състава на органите на съдебната власт, да има мнозинства в регулаторите, да си запази контрола в тях, чрез мнозинства, които създава, се стигна до разрива".

Като основна цел на ПП-ДБ след изборите Христо Иванов посочи спирането на стремежа на Пеевски да удържи статуквото и "да презареди своето влияние в прокуратурата, съдебната власт, регулаторите и службите". И уточни, че дали биха си сътрудничели с ГЕРБ зависи от тяхното отношение към съпредседателя на ДПС. "ГЕРБ трябва да се определи какво ще прави.

ГЕРБ трябва да решат накъде ще тръгват, дали ще са с Пеевски, който се явява, като съпредседател на ГЕРБ и къде ще седят. Пеевски им провежда оперативки, присъства на събрания на Изпълнителната им комисия, привиква ги", допълни Иванов. Той обяви, че в преследването на основната си цел ще търсят разговори с всички политически сили и не изключи разговори с БСП и ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от Политика
Меглена Плугчиева: Утре ще има решение за външен министър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тези милите доказаха че са тотални некъдърници с желание към властта !!
112
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абсолютното зло е Пеевски, а Борисов е добронамерен, но колеблив седесар. Може да се поквари с Пеевски, а може и гордо да застане рамо до рамо с апостолите на абсолютната истина и доброто - Иванов, Атанасов и Петков. Като десен избирател, не мога да си спомня някога да е било различно, ала има нещо в тази история, което ме обърква. Не мога да се сетя какво беше то обаче.
111
1
 
14
 
! Отговори
Помнещ преди 4 седмици
Когато ДПС е пред разпадане, се появява партия Атака, която им консолидира електората и го умножава по две! Ристю атакува Росенец, и след като близаха сладоледа на Доган, се събраха в НС и заедно с ДПС спретнаха комисията по финанси! След това последва едно мазно кафе с интимен оттенък! Така че, цялата ДС-стратегия на тези комунистически издънки, следва много строг сценарий, отново да направят Българина на целокупен мало.умник! С жълтите павета и парите на Черепа веднъж успяха!
110
16
 
1
 
! Отговори
Краси преди 4 седмици
До ЗозоТъпако-ще бъдат опозиция и ще гледат сеира на комуниста М,Баце Винету и Свинята ПееФски!
109
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В Бг нещата могат да се оправят САМО когато племето излезе на улицата и помете ВСИЧКИ тунеядци (политици и бизнИсмЬени) които са около 10 хиляди грубо. Всички до стената като Чаушеско. Това е единственият начин. Друг НЯМА. Естествено, това НИКОГА няма да се случи защото българина е СТРАХЛИВЕЦ и това е факт в последните 1000 години.Така че, спасяване по единично
108
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Безсрамници пак същите лъжиако пак има гласуващи за вас без думи съм незнам кои ще искат да ги лъжат пак и пак
107
0
 
13
 
! Отговори
ПуПуДейБъ + преди 4 седмици
"Предизборната ни стратегия е пиене на мазно турско кафе в скута на Шиши Магнитски,докато пищии истерично :НИТО ГЛАС ЗА БЕЕФФФСКИ!"Бонусите с важни! Пачки и пудели,ало Маджо - пълен напред със задни разтворени бузки! "
106
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От кого ПП да вземат добрия пример.Кой е овластил недостойни хора да управляват държавата и да са най силните фигури в момента.
105
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За Х ристо Иванов е важно да има скут където да седне !
104
1
 
22
 
! Отговори
Ветропоказател преди 4 седмици
Христо Иванов събираше коалиция да изчегърта Тиквата. То не бяха закани и клетви, то не бяха военни десанти на Росенец. И какво стана - сватба, а Христо седеше в скута на Шиши за да накълцат Конституцията. Сега ще събира коалиция да изчегърта Шиши. И този път сигурно ще седи в скута на Тиквунчо, както преди години като министър в едно правителство.
103
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Казваш ,че промяна няма.Така е било и така ще бъде.По добре старите джебчии да си пълнят джобовете ,а другите да си трайкат,да не им се нарушава комфорта,който са си изградили за толкова години беззаконие.
102
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тия са толкова глОпави че им е написано на чешата.Всъщност мога да кажа същото за всички булгарише пУлитици.Провинциален манталитет и ограниче максимално интелект.А относно ПееЦки така и не се разбра че Дебелото е НИКОЙ и трябва да се търсят тези които го назначиха Шеф на държавата.Ама нали всички българета сте лоботомета
101
2
 
16
 
! Отговори
Валя преди 4 седмици
Ей хора ,внимавайте много ,,промяната" която ви набиват мошениците непрекъснато в главите не е нищо друго освен една голяма лъжа.Целта е да се докопат до властта.Не ви знам какво търсите но ангели няма.Всички си имаме недостатъци ,но не разрешавайте мошеници да управляват ,не им пълните джобовете с нашите пари.За 3 години 6 - ти избори непростимо е Парламента да е пълен с мошеници.Забравяте и субсидиите които получават след всеки избор.Направихме ги милионери с нашите пари.Пълно без умие
100
3
 
22
 
! Отговори
ИСКАТ ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩ преди 4 седмици
И КАКВО СА МУ ВИНОВНИ ДПС И ПЕЕВСКИ? ПРЕЧАТ НА РАШКОВ И ПУДЕЛИТЕ МУ ДА РАЗНАСЯТ ПАЧКИ И ДА ПРЕКАРВАТ ТИРОВЕ С КОНТРАБАНДА ЛИ? ЧЕ ТО ДПС И ГЕРБ ИЗЛЕЗЕ ЧЕ СА ЧЕСТНИ ПИОНЕРЧЕТА ПРЕД ПП-ДБ? 12 ГОДИНИ КРАДОХА УМЕРЕНО, ПО МАЛКО, С МЯРА. А ХАРВАРДЦИ ГИ НАДМИНАХА ЗА ИМА НЯМА 9 МЕСЕЦА? НЕКСО, ДЖЕИМКОРП, НЕФТОХИМ, ГАЗА, ОТ КЪДЕТО МОЖАХА!
99
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тия могат да влезнат в коалиция само с тоалетното казанче да си пуснат водата и право в канала където им е мястото.
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ПП трябва да са си научили урока,че с дявола ортак не се става дори и през мост да се минава.Пеевски е само рогата на дявола.
97
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Предишните избори беше Борисов врага ,тия Пеевски! Болшевиките без враг не могат на избори да идат.Е после със врага си се сглобяват за доброто на евроатлантизма.Голям смях.
96
1
 
14
 
! Отговори
НА ПУК! преди 4 седмици
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ДПС, ЩОМ РИСТЬО ГОВОРИ ТАКА! ОН ЩЕ МИ КАЖЕ ЗА КОЙ ДА ГЛАСУВАМ ЯЗЕКА!
95
0
 
15
 
! Отговори
да бе да преди 4 седмици
Хихи.. демек няма да искат вече да пият мазнно туурско кафе в скута на пеефски... верваме хахахаха
94
0
 
15
 
! Отговори
ОЩЕ НЕЩО ОТ ЩАРЛАТАН преди 4 седмици
АКО ПП-ДБ ВКАРАТ 20 А ГЕРБ 80 ДЕПУТАТИ НАПЪЛНО ЛОГИЧНО Е ЛОДКАРЯ КОНСТИТУЦИОНАЛИСТ ДА ПОСТАВЯ ОЩЕ ОТ СЕГА УСЛОВИЯ? ДАЖЕ ПП-ДБ ДА ПРЕДЛОЖАТ СВОЕ ПРАВИТЕЛСТВО И САМО ЕДИН ОТ ГЕРБ ДА УЧАСТВА В НЕГО? ВАЖНОТО Е НИКИ ДА МОЖЕ ДА ПЪТУВА, А КИРЕТО ДА ЛЪСКА ПАРАПЕТА. АСЕН ДА Е ВЪВ ФИНАНСИТЕ НА ВОЛЯ ДА ГЕПИ!