Предизборната стратегия на ПП-ДБ: В търсене на коалиция "Анти Пеевски"

Според Христо Иванов целта е да не се върне Империята на страха
21 апр 2024 13:10, Петър Бойчев
158
Предизборната стратегия на ПП-ДБ: В търсене на коалиция "Анти Пеевски"
Снимка БГНЕС

Предизборната стратегия на ПП-ДБ ще бъде концентрирана в търсене на коалицията "Анти Пеевски". Това обяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в "Неделя 150" по БНР.

"Нашата цел е да спрем Пеевски да презареди своето влияние в прокуратурата, службите, съдебната власт и регулаторите. Това е целта на ПП-ДБ и това предлагаме на избирателите", каза Иванов. „Това е фундаменталният въпрос за функционирането на републиката. Това е връщане на Империята на страха. Следващото издание на тази система ще бъде много по-брутално от 2017 година“, предупреди синият лидер.

"Пеевски е абсолютното зло", каза преди 10 дни бившият премиер академик Николай Денков в интервю за "Файненшъл таймс". Тази седмица пред "Свободна Европа" Денков влезе в детайли, като разказа, че още в началото на съвместното управление на ПП-ДБ с ГЕРБ при всеки опит за среща  Бойко Борисов той се явявал заедно с Делян Пеевски.  

На въпрос към Христо Иванов в БНР, защо след като сега съпредседателят на ДПС Делян Пеевски е толкова критикуван, ПП-ДБ е работила с неговата партия в изминалите месеци, Иванов отговори: "ДПС даваше знаци, че не иска повече да е проблем, а иска да е част от решението. Това стана при Мустафа Карадайъ, при друго ръководство. Затова бяхме готови да обсъждаме с тях отделни реформи, част от нашата програма. Когато стана ясно, че Пеевски иска да получи право да определя състава на органите на съдебната власт, да има мнозинства в регулаторите, да си запази контрола в тях, чрез мнозинства, които създава, се стигна до разрива".

Като основна цел на ПП-ДБ след изборите Христо Иванов посочи спирането на стремежа на Пеевски да удържи статуквото и "да презареди своето влияние в прокуратурата, съдебната власт, регулаторите и службите". И уточни, че дали биха си сътрудничели с ГЕРБ зависи от тяхното отношение към съпредседателя на ДПС. "ГЕРБ трябва да се определи какво ще прави.

ГЕРБ трябва да решат накъде ще тръгват, дали ще са с Пеевски, който се явява, като съпредседател на ГЕРБ и къде ще седят. Пеевски им провежда оперативки, присъства на събрания на Изпълнителната им комисия, привиква ги", допълни Иванов. Той обяви, че в преследването на основната си цел ще търсят разговори с всички политически сили и не изключи разговори с БСП и ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от Политика
Меглена Плугчиева: Утре ще има решение за външен министър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Public enemies преди 4 седмици
Преди време ДПС имаха по 1-2 министри, сега може да вземат 1/3 от министърските кресла. ТУрски имена по доста от министерските кабинети.
52
2
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 седмици
Намерете време и изгледайте Кирил при Сашо Диков. Там да видите как Киро Кретена (Страхил Ангелов) обяснява надълго и нашироко, как той искал да промени нещата към по-добро, но лошите Бойко и Делян му пречели. Щом искал да се смени някой на важен пост - те веднага заставали зад него. Той каза така: Не можеш да говориш спокойно с Борисов. Веднага се появява Делян и застава зад него. Трябва да разговаряш и с двамата. Делян го командва, Бойко е приел това и не се съпротивлява. Аз не мога така.
51
0
 
11
 
! Отговори
Математик преди 4 седмици
Ще ви умножим по "0" на изборите -предатели ниедни!
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аз съм анти Пеевски, но повече съм анти Денков и определено анти Тагарев, което значи, че пак ще гласувам против ПП!
49
1
 
5
 
! Отговори
Божкеее... преди 4 седмици
Като основна цел на ПП-ДБ след изборите Христо Иванов посочи,че ще се бори отново за благоволението на Пеевски да сяда в скута му и да сърбат заедно мазно турско кафе....
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
През 2023 излъгаха демократичната общност да гласува за партия, която се коалира с Бойко Борисов и Пеевски, като тяхната партия бе създадена да бъде враг на тях. Сега пак същото се опитват да излъжат. Чудя им се на избирателите как им вярват
47
0
 
3
 
! Отговори
Public enemies преди 4 седмици
Сценарият е ясен, Боко печели с 27-28 %, ПП и ДПС втори и трети с по 17-18 %, нов служебен кабинет и цирка с избори през 6 месеца продължава.
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пеевски, Ментата, Гнома, Ристьо и Просото и Кирчо онзи ден бяха седнали един до друг на първи ред в парламента и си разказваха вицове. Простото правеше жестове и Пеевски го надъхваше и окуражаваше. Гномът се смя като па*а и Ментата го прегръща. Това сте вие всички психодесни, подай г*зец.
45
1
 
1
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 4 седмици
До СМЕХ....Много точно казано ! Това е истината , защото представлява предварително начертаната политика и стратегия на Русия за превземане на ЕС чрез страните ат източна Европа и след 28-32 години разпада на ЕС и победата на Русия и СССР. Началото на войната в Украйна е и началото на разпада на ЕС.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И в най-смелите си мечти Пеевски не се е надявал на толкова добро и ефективно изпиране. От човек, попаднал в списъка Магнитски, който се появяваше веднъж в годината пред медиите, предизвикал мащабни протести през 2014 г. се превърна в говорител на партиите, които искаха да променят статуквото ДБ и ПП
43
1
 
1
 
! Отговори
Забременител осемени преди 4 седмици
Представям си( Господ да ми прости) Свинчето Пеевски да насили *** но Мравояда Ицо! Обаче в евролиберализма всичко е възможно! Дано да бъдем ОК и мъжката любов да е най силна
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А коалиция анти-Борисов?Защо продължавате да се унижавате,бе?Те всеки ден ви плюят и обвиняват във всички земни грехове,а вие пак им оставяте отворена вратичка.Ако не се вземете в ръце и не изразите ясно намеренията си,нищо добро не ви чака.
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Прави ще се оказаха хората, които предположиха, че Христо Иванов и сие през 2014 година са протестирали не защото Пеевски не трябва да бъде шеф на ДАНС, а защото тогава са му предложили прекалено ниска позиция в държавата, която очевидно той получи сега, благодарение на Христо Иванов и сие.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тоя цирк протест, като си част от властта съществува само тук. И накрая дансещите са на сглобка с тия срещу които протестират. Нищо де, НПО-тата пак ще се включат в каквото им се подаде
39
2
 
6
 
! Отговори
мдааа...ха-ха-ха преди 4 седмици
Найо Тицин по нескопосана предизборна стратегия на Шарлатаните не можа ли да измисли???
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Българин лесно се лАже. Първо го метнаха, че Радев е натовски генерал, после го метнаха, че Ристьо-коминтерна ще бори корупцията, а седнаха заедно с Бойко и Пеевски да променят конституцията
37
0
 
4
 
! Отговори
Тенгри яко в дупайко преди 4 седмици
Евреина Христо Иванов, обаче е упорито дебилен тип;))) Той или живее в някакъв собствен свят или страда от някакво брутално разстройство на личността;))) На предните избори търсеше коалиция "Анти ГЕРБ" със същите лозунги: "Да спрем Бойко! Да не го допуснем повече във властта". Това е абсолютно същото лозунгарство, само, че сега Бойко е сменен с Пеевски;))) Подобно лозунгарство може да мине само в села, дето няма интернет, инак сички баби веке са у интернет и видеха как Тошко гавреше Христо;)))
36
5
 
4
 
! Отговори
До 33 преди 4 седмици
А ако ти престанеш да гласуваш за корумпирания Борисов,може и да има надежда за тая държава.
35
3
 
10
 
! Отговори
ИЗВОД: преди 4 седмици
Пералнята ПП-ДБ фалира....
34
4
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
единственият начин е обратно в канада да пасе кравите на тъста останалите отб андата да се връщат кои от където е и повече да не се показват пълна скръб сте