Предизборната стратегия на ПП-ДБ: В търсене на коалиция "Анти Пеевски"

Според Христо Иванов целта е да не се върне Империята на страха
21 апр 2024 13:10, Петър Бойчев
158
Предизборната стратегия на ПП-ДБ: В търсене на коалиция "Анти Пеевски"
Снимка БГНЕС

Предизборната стратегия на ПП-ДБ ще бъде концентрирана в търсене на коалицията "Анти Пеевски". Това обяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в "Неделя 150" по БНР.

"Нашата цел е да спрем Пеевски да презареди своето влияние в прокуратурата, службите, съдебната власт и регулаторите. Това е целта на ПП-ДБ и това предлагаме на избирателите", каза Иванов. „Това е фундаменталният въпрос за функционирането на републиката. Това е връщане на Империята на страха. Следващото издание на тази система ще бъде много по-брутално от 2017 година“, предупреди синият лидер.

"Пеевски е абсолютното зло", каза преди 10 дни бившият премиер академик Николай Денков в интервю за "Файненшъл таймс". Тази седмица пред "Свободна Европа" Денков влезе в детайли, като разказа, че още в началото на съвместното управление на ПП-ДБ с ГЕРБ при всеки опит за среща  Бойко Борисов той се явявал заедно с Делян Пеевски.  

На въпрос към Христо Иванов в БНР, защо след като сега съпредседателят на ДПС Делян Пеевски е толкова критикуван, ПП-ДБ е работила с неговата партия в изминалите месеци, Иванов отговори: "ДПС даваше знаци, че не иска повече да е проблем, а иска да е част от решението. Това стана при Мустафа Карадайъ, при друго ръководство. Затова бяхме готови да обсъждаме с тях отделни реформи, част от нашата програма. Когато стана ясно, че Пеевски иска да получи право да определя състава на органите на съдебната власт, да има мнозинства в регулаторите, да си запази контрола в тях, чрез мнозинства, които създава, се стигна до разрива".

Като основна цел на ПП-ДБ след изборите Христо Иванов посочи спирането на стремежа на Пеевски да удържи статуквото и "да презареди своето влияние в прокуратурата, съдебната власт, регулаторите и службите". И уточни, че дали биха си сътрудничели с ГЕРБ зависи от тяхното отношение към съпредседателя на ДПС. "ГЕРБ трябва да се определи какво ще прави.

ГЕРБ трябва да решат накъде ще тръгват, дали ще са с Пеевски, който се явява, като съпредседател на ГЕРБ и къде ще седят. Пеевски им провежда оперативки, присъства на събрания на Изпълнителната им комисия, привиква ги", допълни Иванов. Той обяви, че в преследването на основната си цел ще търсят разговори с всички политически сили и не изключи разговори с БСП и ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от Политика
Меглена Плугчиева: Утре ще има решение за външен министър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
5
 
1
 
! Отговори
Царя до : преди 4 седмици
Анонимен - 81...Тъй наречената от теб "Къдравата Сю"може да върви само в ПОСОЛСТВОТО ...нооо , за нашето Околовръстно не става...много е напудрена евроатлантически...ха-ха-ха...и ТИРАДЖИИТЕ дори са погнусени от нея!!!!
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не мина номера с анти-ГЕРБ,сега търсят в Пеевски враг. И там ще ударят на камък,ДПС си има постоянен електорат ,който не се вълнува от стратегиите на шарлатанчетата! Отчаяни усилия на отчаяни хора!
71
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 4 седмици
Ицето го видяхме колко може.Съсипа Конституцията.Неграмотен въздухар.Силно препоръчително е за в бъдеще да не участва в управлението на държавата.
70
1
 
1
 
! Отговори
До царя...... преди 4 седмици
Не се отлага.Ше го види Къдравата Сю.
69
0
 
7
 
! Отговори
маестро Петолинков преди 4 седмици
Абе тая- песен не я ли пяхте вече...?Повторението е майка на затъпяването !!!
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Еми вие и сега управлявате , сглобката си проължава, кой ешеф на НАП, кой е новия шеф на митници , пак на Кокорчо човек, обласните управители са ваши, новото правителстов не ги смени, имате поне -4-5 ваши министъра, като този който ще организира изборите е член на ПП.
67
1
 
9
 
! Отговори
Стига глупости преди 4 седмици
Хора какво ви става ? Какво още трябва да се случи след като се видя изключителната некомпетентност, арогантност и аматьорщина от тези хора ? Искате да изчезне България ли за да разбетете че тези не стават за нищо. 10 години мравояда говори за конституционна реформа и всички виждаме какво направиха. Как един правист, та доти и платен не каза нещо добро за нея ?
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На тея мин-дили някой вярва ли им още?
65
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Смешен, по-смешен, най-смешен? Христо Иванов барабар с Киро, Асен, генералчето и цялата ПП/ДБ.
64
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като Прасчо управлява държавата, кадър е на ДС, как ще го премахнете комрадс ? :))) Вашият Атанасов не беше ли и той некакъв генерал в Държавна сигурност :))
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бълграския избирател има къса памент, но не чак толкова къса ве Христо хах
62
0
 
10
 
! Отговори
български избирател преди 4 седмици
А ние се чудехме защо на Пинокио му е толкова дълъг носа...поне да беше променил малко лъжите си...а то ...пробутва ни пак стари МУРАФЕТИ !!!!
61
5
 
2
 
! Отговори
Ами като преди 4 седмици
Сте против ПП,гласувайте за ДПС и Пеевски .Просто е.
60
1
 
11
 
! Отговори
РендетУ преди 4 седмици
Предизборната стратегия на ПП-ДБ: Как да влязат у Парламенто?! -)))
59
0
 
13
 
! Отговори
Шиши е абсолютно зло преди 4 седмици
А кой до скоро му седеше в скута и пиеше с него мазно турско кафе????????????????
58
1
 
6
 
! Отговори
Public enemies преди 4 седмици
Киро да се радва ако участва в правителтво че рейтинга на тази партия доста се срива, може да са и 3 и да не се моли накрая Пеевски да го вземе в управление.
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Този човек не е нормален. Това да издъни Конституцията и да не се откаже от политиката е някаква нова мярка за липса на срам, непозната до сега на народа ни. Всеки нормален човек би си помислил и очаквал, че след този гаф с Конституцията той ще се откаже от политиката, ще се скрие от срам и няма да се показва повече. Разбира се, че той не го направи. Ако днес имаме този 'премиер' от ГЕРБ и те така брутално се върнаха на власт, то това е заради Х. Иванов. Втори път номера с лодката няма да мине.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
и после с какви очи ще ходят ПАК да му се молят?
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Те бяха с такава стратегия и преди предишните избори и после се хванаха с Пеевски и Бойко.Как не ги е срам тези хора?
54
0
 
12
 
! Отговори
Е това е БЕЗОЧИЕ ! преди 4 седмици
ДА плюеш по "КОЙ", на който до скоро му седеше в скута....