Денков застана зад шефа на Агенция "Митници": Тя е с безупречна репутация

Според премиерът в оставка Пеевски бил най-голямото зло в държавата
4 апр 2024 10:15, Нели Христова
133
Денков застана зад шефа на Агенция "Митници": Тя е с безупречна репутация
Снимка: БГНЕС

За да отчете свършеното през допълнителния 10-и месец от редовното управление и да направи финална равносметка преди предаването на властта на служебното правителство, министър-председателят акад. Николай Денков отговаря на въпроси на граждани и медии.

За акцията на ДАНС и Комисията за борба с корупцията в Агенция "Митници"

Поисках информация от председателя на ДАНС, той каза, че трябва разрешение от Софийска градска прокуратура, заяви Денков. Той се застъпи за шефа за Митниците Петя Банкова, определяйки, че тя е с безупречна репутация и даде за пример успешните акции по залавяне на наркотици.

От много време има слухове, въртят се в медиите, че ДАНС прикрива канали за наркотици. Работата на службите е да проверят тези сигнали и да кажат верни ли са или не. Много пъти съм казвал, че има слепота в ДАНС, заяви Николай Денков.

"Живко Коцев е под сериозен натиск от страна на министъра на вътрешните работи, от месеци ми е казвал, че има натиск да напусне, тъй като не може да работи с Калин Стоянов. Когато в една институция хората не могат да работят в екип, положението става много трудно", каза още премиерът в оставка Николай Денков в отговор на въпроси на граждани. По-рано днес Коцев подаде оставка с мотив "лични причини".

Нямам особено доверие на Коцев поради някои неща, които се случиха, обясни премиерът, но не уточни точно какви.

С изключение на двама министри бих предложил същия състав на МС. Този кабинет не е мой, съставен е за 10 дни с лидерите на партиите, Габриел и мен. Габриел предложи на културата, на образованието, на иновациите и растежа, на туризма, на МВР за първи път беше споменат от Борисов. Йоловски се появи от Божидар Божанов, бяха работили заедно. Нямаме мнозинство, с което да осигурим смяната на тези министри, и през цялото време трябваше да се съобразявам с това, защото ние сме 1/4 от НС, и не можем да осигурим мнозинство за взимане на решения. Трябваше да се съобразявам с тази конюнктура, ако зависеше от мен, щях да ги сменя отдавна, затова и чакахме ротацията (Александър Йоловски и Калин Стоянов, бел. ред.).

И с двамата трудно се работеше, Йоловски бил заплашван от някой, не стана ясно от кого, с него не можеше да се говори за друго, освен за пряката му работа; сега се чува, че министерството е в много лошо състояние от кадрова гледна точка, служители казват, че имало натиск, обясни премиерът. Йоловски обслужи чудесно Пеевски и ГЕРБ за това да няма машинно гласуване при първия тур на изборите, чувам, че щял да остане сега и в служебния кабинет, - това е знак, че може да няма честни избори, каза още Денков.

Защо се крие дали Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник на държавата, след като той е мъртъв, какво значение има вече дали се пази тайната за това, попита премиерът.

Смятам, че хора от ПП-ДБ нямат място в служебния кабинет. Ние си научихме урока още от 48-ото НС, когато видяхме, че ако няма ясна програма какво трябва да се свърши, изобщо няма място за преговори. Правителството падна, защото нямаше готовност да се подпише споразумение за това как да се взимат решения, каза още Денков. С Габриел нямам проблем с комуникацията, проблем е, когато стоящият отсреща каже: нямам мандат да взема това решение, а тази реплика чувахме многократно в преговорите с 4-те дами от ГЕРБ.

Няма никакъв шанс ПП-ДБ да направи правителство с ДПС във водеща конфигурация. Пеевски в момента е най-голямото зло, което се случва в България, защото именно той започна да командва процесите. Той започна да командва ГЕРБ, всъщност той искаше избори, и ние отиваме на избори заради него. Осъзнаваме отлично, че проблемът на България в момента е Пеевски, допълни Денков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от Политика
"Турски поток" работи изцяло в полза на България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
Банков преди 3 седмици
Тази женица е първата политическа магистралка с безупречна репутация!
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има някаква малка възможност, Кирчо да е с чисто сърце... Ама сред хората с които се е обградил не са им добри намеренията и го подвеждат и него да прави золуми без да иска... А има възможност да греша, и наистина да е въплъщение на дявола...
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
тя е там за да подпомага рзпространението на наркотиците в България, който и да отиде на този пост ще трябва да го продължи делото
115
1
 
7
 
! Отговори
До ПърДенкоф преди 3 седмици
Е как ?!? Шиши е вашия верен коалиционно сглобков партньор, как гласувахте, как работихте с него ! Ако направите коалиция може даже и премиер да го поставите свинчо, той.е ваш мафия-партньор ! Не може така неблагодарно да говорите за грухи ....В една ко-ч-и-нк-а бяхте, от една копанка грухтяхте !!!
114
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Безупречна "репутация" митничарска. Ахахахаха! Вече е "известна" на "органите" на "реда".
113
0
 
5
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 седмици
Ха Ха Ха
112
0
 
9
 
! Отговори
Дигитализейшън преди 3 седмици
Те ПП още като бяха любимите министри на президента Радев беха хвърлили око на митниците. С месеци стояха там с щайга чушки в ръка и клеветяха държавата пред ЕС ,че имало корупция и нямало контрол- без никакви доказателства...
111
0
 
20
 
! Отговори
Чужденеца преди 3 седмици
Академика си е в негов си собствен утопичен свят , докато Киро и Коко са на гости и изнасасят покъщнината на домакина докато ги няма ...
110
1
 
7
 
! Отговори
Ганди преди 3 седмици
Абе чехлю ти откъде знаеш да не и живееш в къщата бе пед Ал кю
109
1
 
17
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 седмици
не съм чувал за митничар с безупречна репутация...
108
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
четете в афера за всичките свински черва. а този соросоитен запъртък тръгнал да се изхожда. а тези мишоци дето цъкат минуси по долу да погледнат кочинката в която живеем - корупция, разруха, бехаберие. останаха ли дава камъка един връз друг в тази забравена от бога държава където всеки се спасява поединично?
107
0
 
12
 
! Отговори
български избирател преди 3 седмици
ХА-ха-ха...Ники няма да пътува !!!
106
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
има едно момче дето организира протести постоянно и е работил в данс. питайте го ще ви каже всичко. за незаконните рафинерии крадящи от данъците ви, за газта, за АЕЦ, за всичките им кражби на всички. всеки в българия е подслуван включително свинчо шиши, порко подрисов, кирчо белото, асан широкото отверсие и т.н. ако се реши за 3 часа държавата може да бъде рестартирана. ама не се решава. сорос и американското посолство не дават. дано русия ни бомбардира и освободи от соросоитното робство.
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Рейгън-е, поговорката е Проверката е висша форма на доверие. Като цяло е едно и също, на как само звучи оригиналът. :) Като височайша форма на благоволение. Което могат си го могат, особено във фабриката им за мотивация.
104
1
 
8
 
! Отговори
Ясно преди 3 седмици
И той е бръкнал в кацата с меда. Малко по малко всички ще се издадат сами. Няма нищо порочно да се разследва някой, а да се обвинява или оневинява без доказателства. Затова си има разследващи органи.
103
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Парадокс БгРазбила ,глупости.За разлика от вас ,трафикантите са умни.Пуснали са им гювеч 170кг ,а са прекарали тонове.
102
1
 
2
 
! Отговори
хаха преди 3 седмици
Докат управляваше имаше опака народ зад него да го "подкрепят" сега иска малко да смени и той да а зад нчкой и да "подкепя". Европейски ценности ей.
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Техните приятели трафиканти на дрога им подаряват 100-200 кила дрога за пиар акции на шефовете на митницата, за да имат успехи за деклариране.
100
0
 
4
 
! Отговори
Въпрос? преди 3 седмици
Коя партия държи Бургас?
99
7
 
3
 
! Отговори
Смешници! преди 3 седмици
И сега измислиха някаква постановка с фасове, в която я вкараха без да знае, за да й съсипят живота!