Денков застана зад шефа на Агенция "Митници": Тя е с безупречна репутация

Според премиерът в оставка Пеевски бил най-голямото зло в държавата
4 апр 2024 10:15, Нели Христова
133
Денков застана зад шефа на Агенция "Митници": Тя е с безупречна репутация
Снимка: БГНЕС

За да отчете свършеното през допълнителния 10-и месец от редовното управление и да направи финална равносметка преди предаването на властта на служебното правителство, министър-председателят акад. Николай Денков отговаря на въпроси на граждани и медии.

За акцията на ДАНС и Комисията за борба с корупцията в Агенция "Митници"

Поисках информация от председателя на ДАНС, той каза, че трябва разрешение от Софийска градска прокуратура, заяви Денков. Той се застъпи за шефа за Митниците Петя Банкова, определяйки, че тя е с безупречна репутация и даде за пример успешните акции по залавяне на наркотици.

От много време има слухове, въртят се в медиите, че ДАНС прикрива канали за наркотици. Работата на службите е да проверят тези сигнали и да кажат верни ли са или не. Много пъти съм казвал, че има слепота в ДАНС, заяви Николай Денков.

"Живко Коцев е под сериозен натиск от страна на министъра на вътрешните работи, от месеци ми е казвал, че има натиск да напусне, тъй като не може да работи с Калин Стоянов. Когато в една институция хората не могат да работят в екип, положението става много трудно", каза още премиерът в оставка Николай Денков в отговор на въпроси на граждани. По-рано днес Коцев подаде оставка с мотив "лични причини".

Нямам особено доверие на Коцев поради някои неща, които се случиха, обясни премиерът, но не уточни точно какви.

С изключение на двама министри бих предложил същия състав на МС. Този кабинет не е мой, съставен е за 10 дни с лидерите на партиите, Габриел и мен. Габриел предложи на културата, на образованието, на иновациите и растежа, на туризма, на МВР за първи път беше споменат от Борисов. Йоловски се появи от Божидар Божанов, бяха работили заедно. Нямаме мнозинство, с което да осигурим смяната на тези министри, и през цялото време трябваше да се съобразявам с това, защото ние сме 1/4 от НС, и не можем да осигурим мнозинство за взимане на решения. Трябваше да се съобразявам с тази конюнктура, ако зависеше от мен, щях да ги сменя отдавна, затова и чакахме ротацията (Александър Йоловски и Калин Стоянов, бел. ред.).

И с двамата трудно се работеше, Йоловски бил заплашван от някой, не стана ясно от кого, с него не можеше да се говори за друго, освен за пряката му работа; сега се чува, че министерството е в много лошо състояние от кадрова гледна точка, служители казват, че имало натиск, обясни премиерът. Йоловски обслужи чудесно Пеевски и ГЕРБ за това да няма машинно гласуване при първия тур на изборите, чувам, че щял да остане сега и в служебния кабинет, - това е знак, че може да няма честни избори, каза още Денков.

Защо се крие дали Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник на държавата, след като той е мъртъв, какво значение има вече дали се пази тайната за това, попита премиерът.

Смятам, че хора от ПП-ДБ нямат място в служебния кабинет. Ние си научихме урока още от 48-ото НС, когато видяхме, че ако няма ясна програма какво трябва да се свърши, изобщо няма място за преговори. Правителството падна, защото нямаше готовност да се подпише споразумение за това как да се взимат решения, каза още Денков. С Габриел нямам проблем с комуникацията, проблем е, когато стоящият отсреща каже: нямам мандат да взема това решение, а тази реплика чувахме многократно в преговорите с 4-те дами от ГЕРБ.

Няма никакъв шанс ПП-ДБ да направи правителство с ДПС във водеща конфигурация. Пеевски в момента е най-голямото зло, което се случва в България, защото именно той започна да командва процесите. Той започна да командва ГЕРБ, всъщност той искаше избори, и ние отиваме на избори заради него. Осъзнаваме отлично, че проблемът на България в момента е Пеевски, допълни Денков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бившият премиер с вид на сдухана бабушкера продължава да словоблудства и лъже!! Затова няма да имат шанс на бъдещите избори!!
37
0
 
9
 
! Отговори
В Германия преди 1 месец
Където се произвеждат скъпите и хубави коли от немските марки няма толкова луксозни майбаси ескласа ли и тн колкото ги има в България.Това говори за корупция в извънземни размери.
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Банкова пълни партийната каса на Просто Киро :)))
35
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смешници. Изпраха Делянчо и Бойко, та даже заедно конституция и изборни закони промениха, сега бил най-голямото зло, а калинката шеф на митниците била професионалист? Отново смях, от години се говори за Паскал, като силен контрабандист, навсякъде го знаят, а тази мома и то шеф на Митницата не го била чувала даже. Тогава какво работи там и за какво е назначена? Да си прави селфита и да ходи по екскурзии ли?
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До as - Аз работих в митниците 2008-2012 и като понахме, плашахме по 90000 лева на месец, а последната година, вече ни искаха по 90000 ЕВРО, ама пак се захлебваше яко. Ама то вепе в един момент, който бе по аканлия, нали така умен инпрочие, си направихне бизнеси и поале по общините.
33
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асен да умре, за България ще е добре! Па на Есен Денкво и Кокорчо, да послдват, в Българинвсичко ше потръгне.
32
4
 
9
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
ако ще не академик, 3 пъти академик да е, този човек не респектира, няма присъствие.куха обвивка
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като се сетя какъв театър направихте с Иванчева ,защото искаше да спре ваклото аънце Ваклин.....Оставихте бебе без родител,но ще си сърбате попарата.Ако не на този свят,на оня!!
30
1
 
11
 
! Отговори
as преди 1 месец
Работил съм на митница 25 години (като клиент). Еднин митничар да обработка внос, без да си слага главата в торбата изкарваше 5 000 лв. (на ония пари)! Работи 15 дена в месеца! Математиката е елементарна 15х5000! Той е последна ддупка на кавала (даже се съмнявам да е сред дупките в кавала)! Смятайте нагоре какво се случва!!!
29
5
 
6
 
! Отговори
Денков Химика преди 1 месец
Е наркоготвач
28
4
 
9
 
! Отговори
Така ли? преди 1 месец
Този застане ли зад някого - бягайте, бързо! Същите некадърници са като него!
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цял народ се надва на скорошната конпина на ози народоостпник!
26
0
 
6
 
! Отговори
Душевноздрав луд преди 1 месец
А медиит се съдират и пращят от дивашка пропаганда в ескалиращо кресчендо. От време на време в програмното време между безвкусни арогантни нецензурни реклами мазна антикултура Това е зараза вредна за съзнанието на човеците живеещи сред зом би населението.
25
1
 
8
 
! Отговори
БеГето е преди 1 месец
Боливия на балканите
24
4
 
12
 
! Отговори
ДПС и ГЕРБ МАФИЯ преди 1 месец
Мафията се задейства!!!
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Остава само и да е академик...
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега до изборите ще се нагледаме на щуротии. Мафията не пуска кокала. Обаче и този да не ми се прави на света вода ненапита, защото ги видяхме и задокеанските "експерти" що за стока са. Същите жадни за лапачка навлеци, че и некомпетентни ... Ако не бяха се сдърпали за плячката, щяха да си щавят народеца и всички да са прекрасни.
21
3
 
14
 
! Отговори
Хмм... преди 1 месец
Абе защо се е юрнал Денко химика да брани така настървено тая женица? Или иска да ни внуши, че щом е техен човек няма как да е с друга репутация освен безупречна. Ех Денко, Денко балон си беше, балон си и оставаш. Добре, че скоро изчезваш, поне от министерския съвет.
20
2
 
5
 
! Отговори
Интелиджънс преди 1 месец
19 Е как я е спряла като контрабандата не е спирала и сега в момента на капитан андреево си минават тирове с дрога и цигари
19
2
 
11
 
! Отговори
Ъхъ преди 1 месец
Безупречна като спецчо и кокорека