Денков застана зад шефа на Агенция "Митници": Тя е с безупречна репутация

Според премиерът в оставка Пеевски бил най-голямото зло в държавата
4 апр 2024 10:15, Нели Христова
133
Денков застана зад шефа на Агенция "Митници": Тя е с безупречна репутация
Снимка: БГНЕС

За да отчете свършеното през допълнителния 10-и месец от редовното управление и да направи финална равносметка преди предаването на властта на служебното правителство, министър-председателят акад. Николай Денков отговаря на въпроси на граждани и медии.

За акцията на ДАНС и Комисията за борба с корупцията в Агенция "Митници"

Поисках информация от председателя на ДАНС, той каза, че трябва разрешение от Софийска градска прокуратура, заяви Денков. Той се застъпи за шефа за Митниците Петя Банкова, определяйки, че тя е с безупречна репутация и даде за пример успешните акции по залавяне на наркотици.

От много време има слухове, въртят се в медиите, че ДАНС прикрива канали за наркотици. Работата на службите е да проверят тези сигнали и да кажат верни ли са или не. Много пъти съм казвал, че има слепота в ДАНС, заяви Николай Денков.

"Живко Коцев е под сериозен натиск от страна на министъра на вътрешните работи, от месеци ми е казвал, че има натиск да напусне, тъй като не може да работи с Калин Стоянов. Когато в една институция хората не могат да работят в екип, положението става много трудно", каза още премиерът в оставка Николай Денков в отговор на въпроси на граждани. По-рано днес Коцев подаде оставка с мотив "лични причини".

Нямам особено доверие на Коцев поради някои неща, които се случиха, обясни премиерът, но не уточни точно какви.

С изключение на двама министри бих предложил същия състав на МС. Този кабинет не е мой, съставен е за 10 дни с лидерите на партиите, Габриел и мен. Габриел предложи на културата, на образованието, на иновациите и растежа, на туризма, на МВР за първи път беше споменат от Борисов. Йоловски се появи от Божидар Божанов, бяха работили заедно. Нямаме мнозинство, с което да осигурим смяната на тези министри, и през цялото време трябваше да се съобразявам с това, защото ние сме 1/4 от НС, и не можем да осигурим мнозинство за взимане на решения. Трябваше да се съобразявам с тази конюнктура, ако зависеше от мен, щях да ги сменя отдавна, затова и чакахме ротацията (Александър Йоловски и Калин Стоянов, бел. ред.).

И с двамата трудно се работеше, Йоловски бил заплашван от някой, не стана ясно от кого, с него не можеше да се говори за друго, освен за пряката му работа; сега се чува, че министерството е в много лошо състояние от кадрова гледна точка, служители казват, че имало натиск, обясни премиерът. Йоловски обслужи чудесно Пеевски и ГЕРБ за това да няма машинно гласуване при първия тур на изборите, чувам, че щял да остане сега и в служебния кабинет, - това е знак, че може да няма честни избори, каза още Денков.

Защо се крие дали Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник на държавата, след като той е мъртъв, какво значение има вече дали се пази тайната за това, попита премиерът.

Смятам, че хора от ПП-ДБ нямат място в служебния кабинет. Ние си научихме урока още от 48-ото НС, когато видяхме, че ако няма ясна програма какво трябва да се свърши, изобщо няма място за преговори. Правителството падна, защото нямаше готовност да се подпише споразумение за това как да се взимат решения, каза още Денков. С Габриел нямам проблем с комуникацията, проблем е, когато стоящият отсреща каже: нямам мандат да взема това решение, а тази реплика чувахме многократно в преговорите с 4-те дами от ГЕРБ.

Няма никакъв шанс ПП-ДБ да направи правителство с ДПС във водеща конфигурация. Пеевски в момента е най-голямото зло, което се случва в България, защото именно той започна да командва процесите. Той започна да командва ГЕРБ, всъщност той искаше избори, и ние отиваме на избори заради него. Осъзнаваме отлично, че проблемът на България в момента е Пеевски, допълни Денков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
8
 
6
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 месец
Преди седмица агенция Митници заловиха рекордно голямо количество кокаин на Пристанище Бургас - 180 кг кокаин!!! Затова ли арестуваха Банкова, защото им разби канала на наркотиците? Става въпрос за около 180 кг кокаин, открити в хладилен контейнер с банани. Наркотиците са били в кашони.
97
5
 
7
 
! Отговори
Крими филм преди 1 месец
Ааа това ли билоооо? Петя Банкова е имала разработки как да разбие канала за контрабанда на цигари на Шиши и той е активирал службите бълзо да я арестуват и да й отнемат разработките от бюрото! А също да й препишат неговите пристъпления на нея!
96
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей, този Пеевски. Използвахте го, за да си прокарате разни ваши мераци, а сега вече е "зло". Ха пък да не сте толкова неблагодарни. Тая дъвка много я дъвкахте и май вече не е никак свежа, опитайте се да си намерите друга, че изборите наближават и някой ще рИве (и това няма да е Пеевски).
95
2
 
2
 
! Отговори
Рейгън преди 1 месец
Американският президент Роналд Рейгън (1981-1989) много обичаше една руска поговорка и често пъти я повтаряше: "Даверяй, но и праверяй!". Смятам ще я разберете и без превод от руски.
94
1
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
ПП обвинява ГЕРБ за Турски поток и че саботира бюджета , ГЕРБ обвинява ПП - ДБ че Лукойл източил милиарди към Швейцария , ПП-ДБ обвинява Шиши , че бил най-голямото зло в държавата ,Шиши обвинява ПП-ДБ ,че 9 месеца са живяли с най-голямото зло.......егати какви нещастниции ни управляват. Никакво чувство за достойнство ,изкараха си кирливите ризи да ги видят всички хора,какви отрепkи са ни управлявали и искат пак да ни управляват след изборите.
93
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 1 месец
А за "Ало, Ваньо" кого арестуваха дансуващите с баце, че не си спомням. :)
92
5
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хахахааааа, Плужекът Денков чак сега го заболя ГЗ от на Шиши дебелият член :)))))))))))) И взе да реве на умрело :)))))))))))))))))))))))))
91
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Седнал Денков да се хвали ,че задържали 170кг д. ога.А не казва колко са пуснали,защото всички знаем ,че това ,което са хванали е само за заблуда.Някъде другаде е минала голямата пратка.
90
1
 
9
 
! Отговори
z-rock преди 1 месец
Интересно съвпадение - преди дни хванаха голяма пратка кокаин, и сега арести в "Митници"?!!
89
0
 
2
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 месец
Мафията падна от власт и кирливите и ризи почнаха да се показват !
88
1
 
0
 
! Отговори
До Абе 85 преди 1 месец
Все едно да питам дали няма чалъм някой да ти отреже пръстите , за да не пишеш глупави коментари , и да ти зашие плювалника с корда, за да не "cepеш" и от него, освен от отверстието.
87
0
 
2
 
! Отговори
ВИДЯХМЕ преди 1 месец
видяхме, че ако няма ясна програма какво трябва да се свърши, изобщо няма място за преговори. Правителството падна, защото нямаше готовност да се подпише споразумение за това как да се взимат решения, каза още Д.......................мИНИСТРИ?????????????????
86
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Д-р Костадинов - премиер!
85
2
 
7
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Няма ли някакъв чалъм вече да не дават Молеца по медиите? Знам, че още се води премиер-министър, но все трябва да има някакъв чалъм.
84
0
 
7
 
! Отговори
"Всъщност" преди 1 месец
Някой преброи и колко пъти този т.н. "академик" каза "всъщност" в т.н. си "отчет" - във всяко изречение поне по два пъти!!!
83
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"От много време има слухове, въртят се в медиите, че ДАНС прикрива канали за наркотици." - хахаха Денков, ти сериозно ли? Всяка една служба за национална сигурност във всяка една държава по света прикрива каналите за наркотици. Как си представяш иначе да има такива канали? Просто така функционира играта. Уж си бил министър председател, а най-важното не си разбрал. Ако дадена служба за национална сигурност реши, че няма да има канали, на другия ден те изчезват, обаче и Бг ще изчезне.
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП подменят постоянно влизат в главната роля ,за корупция и кражби за милиарди,кога най после че бъде арестувани тия мошеници
81
5
 
2
 
! Отговори
Държава милиционери преди 1 месец
Коалицията ГЕРБ-ДПС работи. Пълнят чекмеджета с кюлчета
80
3
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 1 месец
Ясно е, че твърде си приличат. Но едните строяха пътища,(па макар и да крадяха)а другите ги спряха, т.е. само крадат, ето почти 4г. - НИЩО. Даже изобщо се забрави, че имаме НУЖДА ОТ МАГИСТРАЛИ. Без магистрали - в глуха линия.
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков по новините каза че имало слухове че ДАНС покривал каналите за дрогата ,а бря г-н акадеденик ,ДАНС полиция прокуратура не работят с слухове ,Василев и той незнаел ,Петков командва в НС ,и как тая шефка на на. митницата ,не разбра че има300 кила дрога на кораб на домусчиев и кой го е качил на кораба ,извън земните ли или някой магьосник ,ПП на изборите че разберете къде зимуват раците ,долу ПП от власта ,марш при Путин ,