Денков застана зад шефа на Агенция "Митници": Тя е с безупречна репутация

Според премиерът в оставка Пеевски бил най-голямото зло в държавата
4 апр 2024 10:15, Нели Христова
133
Денков застана зад шефа на Агенция "Митници": Тя е с безупречна репутация
Снимка: БГНЕС

За да отчете свършеното през допълнителния 10-и месец от редовното управление и да направи финална равносметка преди предаването на властта на служебното правителство, министър-председателят акад. Николай Денков отговаря на въпроси на граждани и медии.

За акцията на ДАНС и Комисията за борба с корупцията в Агенция "Митници"

Поисках информация от председателя на ДАНС, той каза, че трябва разрешение от Софийска градска прокуратура, заяви Денков. Той се застъпи за шефа за Митниците Петя Банкова, определяйки, че тя е с безупречна репутация и даде за пример успешните акции по залавяне на наркотици.

От много време има слухове, въртят се в медиите, че ДАНС прикрива канали за наркотици. Работата на службите е да проверят тези сигнали и да кажат верни ли са или не. Много пъти съм казвал, че има слепота в ДАНС, заяви Николай Денков.

"Живко Коцев е под сериозен натиск от страна на министъра на вътрешните работи, от месеци ми е казвал, че има натиск да напусне, тъй като не може да работи с Калин Стоянов. Когато в една институция хората не могат да работят в екип, положението става много трудно", каза още премиерът в оставка Николай Денков в отговор на въпроси на граждани. По-рано днес Коцев подаде оставка с мотив "лични причини".

Нямам особено доверие на Коцев поради някои неща, които се случиха, обясни премиерът, но не уточни точно какви.

С изключение на двама министри бих предложил същия състав на МС. Този кабинет не е мой, съставен е за 10 дни с лидерите на партиите, Габриел и мен. Габриел предложи на културата, на образованието, на иновациите и растежа, на туризма, на МВР за първи път беше споменат от Борисов. Йоловски се появи от Божидар Божанов, бяха работили заедно. Нямаме мнозинство, с което да осигурим смяната на тези министри, и през цялото време трябваше да се съобразявам с това, защото ние сме 1/4 от НС, и не можем да осигурим мнозинство за взимане на решения. Трябваше да се съобразявам с тази конюнктура, ако зависеше от мен, щях да ги сменя отдавна, затова и чакахме ротацията (Александър Йоловски и Калин Стоянов, бел. ред.).

И с двамата трудно се работеше, Йоловски бил заплашван от някой, не стана ясно от кого, с него не можеше да се говори за друго, освен за пряката му работа; сега се чува, че министерството е в много лошо състояние от кадрова гледна точка, служители казват, че имало натиск, обясни премиерът. Йоловски обслужи чудесно Пеевски и ГЕРБ за това да няма машинно гласуване при първия тур на изборите, чувам, че щял да остане сега и в служебния кабинет, - това е знак, че може да няма честни избори, каза още Денков.

Защо се крие дали Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник на държавата, след като той е мъртъв, какво значение има вече дали се пази тайната за това, попита премиерът.

Смятам, че хора от ПП-ДБ нямат място в служебния кабинет. Ние си научихме урока още от 48-ото НС, когато видяхме, че ако няма ясна програма какво трябва да се свърши, изобщо няма място за преговори. Правителството падна, защото нямаше готовност да се подпише споразумение за това как да се взимат решения, каза още Денков. С Габриел нямам проблем с комуникацията, проблем е, когато стоящият отсреща каже: нямам мандат да взема това решение, а тази реплика чувахме многократно в преговорите с 4-те дами от ГЕРБ.

Няма никакъв шанс ПП-ДБ да направи правителство с ДПС във водеща конфигурация. Пеевски в момента е най-голямото зло, което се случва в България, защото именно той започна да командва процесите. Той започна да командва ГЕРБ, всъщност той искаше избори, и ние отиваме на избори заради него. Осъзнаваме отлично, че проблемът на България в момента е Пеевски, допълни Денков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ли ще му отговори Пеевски? Вчера им подаваше ръка на ПП, а днес?
57
1
 
2
 
! Отговори
аааааа 2 преди 1 месец
оцеля защото у БГ няма прокоратура !
56
2
 
4
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
не е в схемата - ако беше нямаше да говори подобни неща - близко е до акъла ! иначе трафика на накортици е държавна политика при доста правитеслтва ...
55
7
 
1
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Бокич изпълнява поръчка путина.Това се прави ,за да не се влезе в Шенген.На който не му е ясно ,да го муха!
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До aaaaaa - Аз съм пвоече изненадан, че Иван Костов оцеля ... Явно има 20 паоки, вскяа с по 50 копия, дето "крепят държавата" и не смеят го барнат.
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 47 Само да те светна, че когато Иванчо Костов превземаше митниците, негов функционер постави условие за израстването си в София, съпругата му да го замени на канала на Кап.Андреево. За какво става въпрос? Доктора кой го пазеше? Преди избори всеки бута каналите за финансиране на другия. Та и "почетените" са в кюпа. Но са алчни до безумие. И БСП то е агънце пред тях.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 48 - Борисов има дипломна работа, която хич не изглежда, да е писана от *** (ако е цензурирано - "не-остър") човек. Това, че си приказва "по нашенски", винаги му е био голям плюс. То всеки с малко дар-слово може, да се научи, да "се артикулира, по начин наподобяващ остинови персонаци, избирайки изключително вербозни изразни средства, целящи да покажа, че дадената персона се ползва с богат речников запас" - Демек правиш се на умен. А и не е, като да няма хора покрай него.
51
0
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Явно и денков е в схемата
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаме нужда от промяна в правилата изборите - когато една партия се засилва към парламента, трябва да излъчат до трима кандидати (може да са и от руга паритя) които биха назначили премиер, ако имат тазивъзможност и това да е обвързано със закон. Може да го правят и за министри. А не "О, да имам 10 лица, котиос е оптиваме да промотираме и хората ги познават и ще сложим ...27-*** дупка на кавал, най-мразения образователен министър, който от години съсъпва образованието".
49
0
 
7
 
! Отговори
aaaaaa преди 1 месец
абе щяхме да питаме Косио Самоковеца и Жоро Илиев за контрабандата , трафика и ИВАН КОСТОВ ама бог да ги прости ...
48
1
 
8
 
! Отговори
Смех преди 1 месец
Ето от къде явно Денков също припечелва пари ! Там се знае, че всички високостоящи са в играта, за това и застават зад шефа на агенция митници !!!
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пропадналите политици не успяха да превземат службите и им отстрелват каналите за финансиране на изборите. Та ББ бил "средна ръка стратег"? Хаха! Май Шиши и Биби са винаги няколко крачки пред ошашавените наглеци.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НА КОГО Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ФИРМА ЗА ВНАСЯНЕ ..... НА "БАНАНИ" И ОТ КОГА СЕ ПОЛЗВА ЗА ВНОС НА .."БАНАНИ" - НА ЧАСТНОТО ПРИСТАНИЩЕ- КОЙ ПОДЪРЖА И ПАЗИ КАНАЛА ЗА ВНОС ...НА "БАНАНИ"ДА НЕ Е СЪС СЪЩАТА ФАМИЛИЯ КАТО НА ЧЕКМЕДЖАН..ФИНАНСОВО И СХЕМАДЖИЙСКИ ДЪЛБОКО ,ДЪЛБОКО...АМ ВЪЗМОЖНО НАЙ НАЙ НАЙ ОБВЪРЗАНИ В СХЕМИ ЗА МИЛИАРДИИ ФИРМАТА НИКОЙ НЕ Я ЗАКАЧА- (ЩО ЛИ - ДОРИ НЕ СЕ СПОМЕНАВАТ И ИМЕНА -А СЕТЕТЕ СЕ ...ЩО ЛИ)-А ЗАДЪРЖАХА МИТНИЧАРКАТА ДЕТ ОБЪРКА СХЕМАТА..А КАЖЕТЕ МАФИЯТА ДАЛИ СИ ИМА..."ДЪРЖАВА".
45
1
 
2
 
! Отговори
до 38 преди 1 месец
До В Германияда корупцията в БГ е жестока още от 90-те години - за това и убийствата са много ! но народа е яко гламав и не разира какво се случва изобщо ! наркотрафик , контрабанда тече по Митниците при всяко правитеслтво но най- много беше при ИВАН КОСТОВ И при НДСВ
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и Денков е с безупречна репутация и все някога някой е бил с такива, докато не е. Денков например е некадърен за премиер, но пак ни го натресаха. А и кой го пита изобщо? То е ясно, че винаги ще застане зад човек на Продължаваме Пародията!
43
7
 
5
 
! Отговори
BG СМЕШКИ 2 преди 1 месец
прав е човека но народа е яко ЗЛЕ и няма да разбере какво се случва изобщо !
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това Капитан Андреево е като златна мина за модела ГЕРБ - ДПС! Заради него свалиха правителството на Петков, а сега пак заради него извадиха репресивния апарат!
41
6
 
6
 
! Отговори
Електра преди 1 месец
Уаууу докъде я докараха демократите шарлатани. Дори и крадливите комуняци, не са си позволявали действащ премиер като от Шарлатанската бандата на Кире и Кокрчо, да агитира в полза на шарлатанията в ефира на Нова Прокопиева ТВ. от сутрин до вечер. Ало СЕМ всички ефирни скапани, БТВ-Бошков (Череп) ТВ, Нова (Прокоба) ТВ и Кушлук Прокопиевта БНТ-1. За Евроком Череп на Дикоф, както и Сачма ТВ, на Сидирастов и Шкебе войвода, бълват лъжи в полза на Шарлатанията от сутрин до вечер...
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Същата пиеса със сглобката я гледахме 2013 с Р.Б. 1:1. Тогава ППДБ се казваха така. Там беше "предизборен трик", тук "маркетингов враг". Бойко си беше заминал още 2013, после и 2020. Едни и същи под различни имена го перат и врйщат всеки път. Шиши беше тежка намагнитен в Дубай. Пак същите му дадоха кураж да се върне. Нищо че 1/2 дължат съществуването си на героичната борба срещу него през 2013. Мафията винаги е обслужвана в крайна сметка перфектно от т.н. "градска десница".
39
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ППДБ-тата надяват избирателите пак да им повярват, че се борят с модела ГЕРБ и ДПС и да пуснат заблудени глас за тях.