Премиерът Денков уволни заместник вътрешния министър Стоян Темелакиев

Това е направено заради погрома на протестите срещу БФС снощи
Обновена: 17 ное 2023 11:28 | 17 ное 2023 11:18, Елка Василева
87
Премиерът Денков уволни заместник вътрешния министър Стоян Темелакиев
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Николай Денков прави изявление в Министерския съвет след погрома на протестите в София снощи.

Още по темата
"Вместо футболен празник вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие. Основната причина е дългогодишното управление на сегашното ръководство на БФС, което доведе до упадък на българския футбол без никаква видима перспектива за развитие. Хаотичните действия на това ръководство около организацията на вчерашния мач допълнително нагнетиха напрежението. Към това трябва да добавим и грешки в организацията на ръководствата на МВР и СДВР, които събраха на едно място враждуващите агитки на футболните отбори.

Искам да благодаря на всички мирно протестиращи футболни запалянковци, както и на всички полицаи, които съвестно изпълниха дълга си, без да проявяват насилие в изключително трудна обстановка изпълнена с провокации", каза министър-председателят, цитиран от БНТ.

"Предприех следните действия - изпратих писмо до централата на УЕФА и до контролната етична и дисциплинарна комисия на УЕФА, за да видя тяхното становище. Ще потърся позицията и на ФИФА. Уволних заместник министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев, който пряко отговаря за оперативната дейност в МВР. Възлагам на главния секретар на МВР Живко Коцев максимално бързо и обективно разследване за наблюдаваните случаи на насилие от отделни полицаи. Техните имена трябва да станат ясни и те трябва да получат най-високи дисциплинарни наказания за проявените случаи на полицейско насилие, включително и уволнения от службите на МВР", каза премиерът.

Денков коментира и исканията за оставка на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. "Ще обсъдя този въпрос първо с вицепремиера Мария Габриел. С нея ще обсъдим и следващите стъпки по тази тема", допълни той.

"Виждам определена неадекватна оценка на обстановката от страна на министъра на вътрешните работи", заяви още премиерът.

"Той ме уверяваше, че не очаква проблеми и провокации, имаше и такива медийни изяви", каза Денков. Тази сутрин министърът на вътрешните работи е казал на премиера, че снощи на протестите "нищо особено не се е случило", стана известно от думите на Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
Мда.МВР не е обслужило качествено Шарлатаните на изборите.
14
1
 
13
 
! Отговори
Уау преди 5 месеца
Искат оставка на министъра, гори бушона заместника му. Само се питам какво ли върши главният секретар? Ама както и да е, то и Денков нищо реално не върши, но важното е друго, сглобката е стабилна, нищо, че скърца от време на време при някои болтове и гайки.
13
4
 
7
 
! Отговори
без упойка преди 5 месеца
Държавата отдавна е само медийно събитие.Някъде там из студиата на мазника Бойко Василев, ку...та Цветанка Ризова и сутрешно вечерните блокове.Вчера видяхте какво представлява населението в София, а и страната.Хора без бъдеще, ***, наркомани.Това е костовисткото поколение - костовюгенд, дето беше отгледано в мизерията на лъжливия преход.Страна , като една медийна фашлива новина.
12
1
 
18
 
! Отговори
Перуката преди 5 месеца
Българи-юнаци наздраве.Пускай чалгааааа.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
..."имаше и такива медийни изяви..."___________Ами нали медиите са ваши бе,мръм-мрън?БаклаваТВ ,ДомусТВ и талавизията-мащеха постоянно хвалят и прехвалват ОПГ-то ви,докопало се до власт с ала-бала.Видя се,че бръщолевенето по медиите няма нищо общо с реалността,а вие не ставате за нищо.Народа е мъдър и не вярвам някой вече да взема насериозно измислените ви телевизии.
10
1
 
21
 
! Отговори
Трипонеца преди 5 месеца
Уволнява го от страх да не продължат безредиците и правителството да се сгромоляса в канала, защото народа е страшно изнервен и бързо спуска чакмака.
9
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Надявам се новия вътрешен министър да смъмри шефа на СДВР.
8
3
 
12
 
! Отговори
Изводи преди 5 месеца
1. Причините за протеста са неразбории в БФС, но от Министерството на младежта и спорта никой не е уволнен; 2. Протестите бяха предизвестени, но общинското ръководство не съумя да организира нещата така, че до ексцесии да не се стигне. Въпреки това от Общината оставки няма; 3. Уволниха зам.министър на вътрешните работи, та занапред полицаите да знаят, че дори когато някой троши, пали и трепе, те трябва да се отнасят спрямо него нежно и ласкаво.
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В която и да е да е наркокомуна има далеч повече достойни хора отколкото в едно районно управление на МВР.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво е това име Темелакиев, човек ще си изчепи езика до като го каже, индивид с такова име не заслужава дс заема обществена длъжноат.
5
0
 
23
 
! Отговори
СДВР МАФИЯ преди 5 месеца
Алооо Инспектората колко още да чакаме да прогледнете кви мутри са във сдвр????? СДВР ПОКРОВИТЕЛСТВАТ МАФИЯТА ВЪВ СОФИЯ!!!
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ясноо, вътрешния министър бил протеже на герб. Оставка!
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Вместо футболен празник вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие"........Какъв "празник", след като не се допускаше публика на стадиона?
2
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Слушах го Денков, много добър коментар. Сетих се за тъпотиите които ръсеше Баце 12 години......ми разликата между недоучило мутроченге и професор.
1
3
 
23
 
! Отговори
Добре преди 5 месеца
Правилно действие. Нека се види че полицейското насилие води до последици.