Премиерът Денков уволни заместник вътрешния министър Стоян Темелакиев

Това е направено заради погрома на протестите срещу БФС снощи
Обновена: 17 ное 2023 11:28 | 17 ное 2023 11:18, Елка Василева
87
Премиерът Денков уволни заместник вътрешния министър Стоян Темелакиев
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Николай Денков прави изявление в Министерския съвет след погрома на протестите в София снощи.

Още по темата
"Вместо футболен празник вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие. Основната причина е дългогодишното управление на сегашното ръководство на БФС, което доведе до упадък на българския футбол без никаква видима перспектива за развитие. Хаотичните действия на това ръководство около организацията на вчерашния мач допълнително нагнетиха напрежението. Към това трябва да добавим и грешки в организацията на ръководствата на МВР и СДВР, които събраха на едно място враждуващите агитки на футболните отбори.

Искам да благодаря на всички мирно протестиращи футболни запалянковци, както и на всички полицаи, които съвестно изпълниха дълга си, без да проявяват насилие в изключително трудна обстановка изпълнена с провокации", каза министър-председателят, цитиран от БНТ.

"Предприех следните действия - изпратих писмо до централата на УЕФА и до контролната етична и дисциплинарна комисия на УЕФА, за да видя тяхното становище. Ще потърся позицията и на ФИФА. Уволних заместник министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев, който пряко отговаря за оперативната дейност в МВР. Възлагам на главния секретар на МВР Живко Коцев максимално бързо и обективно разследване за наблюдаваните случаи на насилие от отделни полицаи. Техните имена трябва да станат ясни и те трябва да получат най-високи дисциплинарни наказания за проявените случаи на полицейско насилие, включително и уволнения от службите на МВР", каза премиерът.

Денков коментира и исканията за оставка на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. "Ще обсъдя този въпрос първо с вицепремиера Мария Габриел. С нея ще обсъдим и следващите стъпки по тази тема", допълни той.

"Виждам определена неадекватна оценка на обстановката от страна на министъра на вътрешните работи", заяви още премиерът.

"Той ме уверяваше, че не очаква проблеми и провокации, имаше и такива медийни изяви", каза Денков. Тази сутрин министърът на вътрешните работи е казал на премиера, че снощи на протестите "нищо особено не се е случило", стана известно от думите на Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
15
 
1
 
! Отговори
Венелин преди 5 месеца
Лицето Михайлов не е взело една стотинка от държавния бюджет! За разлика от всички политици. (това само за информация на 32)
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До кога, к.19 Защо не се намесиха шестте синдикати на МВР и да откажат да се намесват в проблема БФС- тримата защитавани вече 18 години от правителството, 12 г. от които от Б.Борисов? Напротив, ако публиката беше допусната на стадиона тя щеше на 18-та минута да изпусне газа от клапана, а тримата наглеци щяха да разберат, че поле за манкиране вече няма и да се измъкнат като мишки.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Денков, уволни Калин Стоянов и временно поеми поста в мвр..Нинова го иска!
32
0
 
1
 
! Отговори
Скул буук Протест преди 5 месеца
Протеста е като торнадо. Вижда се коя енергия го засилва и коя енергия го отслабва. От къде трябва да се бута за да става по силен и от къде за да смени посоката си. Тези които вляят на протести заят това.
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми пуснете малко патрули около училищата аман от тези невъзпитани деца, какви майки възпитахте? Лена и Габриел са по добри, техните деца при такова поколение ли трябва да растат?
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Я да уволни и метачката на МВР, като няма с кого да се оправдаят за случилото се...
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вашето приятелче Нойзи е шофирал пиян, и е арестуван, защо не го казвате?
28
1
 
17
 
! Отговори
Чендов преди 5 месеца
Полицаите трябва да минават по-чести психиатрични тестовеСнощи на протеста си имаше явни съдисти от техните редици.
27
1
 
10
 
! Отговори
Задръжте Михайлов преди 5 месеца
Арестувайте лицето Михайлов за 24 часа, в подозрение за данъчни измами. Със сигурност има. Покажете че ви пука. В крайна сметка този протест все още не е насочен срещу вас, а срещу БФС. Въпреки че вече се опитват да го насочват.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
гледах клип където полицаи се гаврят с граждани на улицата
25
4
 
16
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Не зам.министъра е за уволнение, а Министър-председателя.
24
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво, г-н премиер, проявихте твърдост и постъпихте коректно. Вероятно мин.Стоянов е проявил колебание и зам.министър Темелакиев е предложил услугите си той да се разправи с протестиращите. И се разправи така,че полицаите и жандармеристите повториха жестокостите си от лятото 2018 г., когато изпопребиха протестиращите младежи, повечето от които бяха студенти в чуждестранни университети. Само че тогава наредиха пребитите на клада зад колоните на Дондуков1, а една русокоса полицайка ги риташе.
23
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
Денков, чистачката, защо не уволни чистачката?
22
1
 
13
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
Защо този човек А общината а Бонев А Терзиев А екипите къде са на общината Тичаха по телевизиите лъжеха колко са велики успели честни и общинският съвет да управляват а с първата трудност се провали ха Хахаха големите нищоправещи
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този клоун по-добре да не се беше показвал.
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Отклоняване на вниманието от скандалната подкрепа за Лукойл която ПП оказаха и продължават вече 2 години станаха!
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
лична отговорност от биячите фашисти- съд
18
2
 
15
 
! Отговори
Денкооf... преди 5 месеца
Няма място за притеснение, когото и да уволнят от това правителство все е правилна крачка. Ако падне цялото ще е най добре! За това служат "бушоните" в политиката. А това правителство барабар с Денков са точно такива.
17
3
 
14
 
! Отговори
Щуротия, няма логика преди 5 месеца
Не зам.-министърът е ходил да бие някого или да пръска със сълзотворен спрей. Трябваше първо да се направи много добър анализ на снощните дивотии и виновните да си понесат последствията, щом са си превишили правата. А сега, какво? Ще сложат друг зам.-министър, а онези, които бият наред и виновни, и невинни, ще си направят извода, че и занапред може да постъпват така и да им се размине безнаказано.
16
1
 
17
 
! Отговори
кога преди 5 месеца
Кога ще се разпусне цялото БФС се пита,а не полицаи и министри да опират пешкира. Оставката на пияната перука! Нагъл до безобразие .