Премиерът Денков уволни заместник вътрешния министър Стоян Темелакиев

Това е направено заради погрома на протестите срещу БФС снощи
Обновена: 17 ное 2023 11:28 | 17 ное 2023 11:18, Елка Василева
87
Премиерът Денков уволни заместник вътрешния министър Стоян Темелакиев
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Николай Денков прави изявление в Министерския съвет след погрома на протестите в София снощи.

Още по темата
"Вместо футболен празник вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие. Основната причина е дългогодишното управление на сегашното ръководство на БФС, което доведе до упадък на българския футбол без никаква видима перспектива за развитие. Хаотичните действия на това ръководство около организацията на вчерашния мач допълнително нагнетиха напрежението. Към това трябва да добавим и грешки в организацията на ръководствата на МВР и СДВР, които събраха на едно място враждуващите агитки на футболните отбори.

Искам да благодаря на всички мирно протестиращи футболни запалянковци, както и на всички полицаи, които съвестно изпълниха дълга си, без да проявяват насилие в изключително трудна обстановка изпълнена с провокации", каза министър-председателят, цитиран от БНТ.

"Предприех следните действия - изпратих писмо до централата на УЕФА и до контролната етична и дисциплинарна комисия на УЕФА, за да видя тяхното становище. Ще потърся позицията и на ФИФА. Уволних заместник министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев, който пряко отговаря за оперативната дейност в МВР. Възлагам на главния секретар на МВР Живко Коцев максимално бързо и обективно разследване за наблюдаваните случаи на насилие от отделни полицаи. Техните имена трябва да станат ясни и те трябва да получат най-високи дисциплинарни наказания за проявените случаи на полицейско насилие, включително и уволнения от службите на МВР", каза премиерът.

Денков коментира и исканията за оставка на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. "Ще обсъдя този въпрос първо с вицепремиера Мария Габриел. С нея ще обсъдим и следващите стъпки по тази тема", допълни той.

"Виждам определена неадекватна оценка на обстановката от страна на министъра на вътрешните работи", заяви още премиерът.

"Той ме уверяваше, че не очаква проблеми и провокации, имаше и такива медийни изяви", каза Денков. Тази сутрин министърът на вътрешните работи е казал на премиера, че снощи на протестите "нищо особено не се е случило", стана известно от думите на Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 5 месеца
сега чакаме оплаквания от родители че дечицата им били бити от полицаи и мокрени с водно оръдие и в резултат настинали . как дечицата не били виновни а като чупили и палили просто се забавлявали .
54
0
 
9
 
! Отговори
сега преди 5 месеца
Малко е сега е момента да се изчисти мвр, там смърди от бандити и мутри.
53
3
 
6
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИЯ ШПАКЛОВЧИК преди 5 месеца
ДЕНКОВ КОЙТО И ДА УВОЛНИШ ОТ ДАНС ИЛИ МВР НЯМА ДА ЗБЪРКАШ . ВСИЧКИ СА С РУСОФИЛСКИ ШПАКЛОВАНИ МОЗЪЦИ.
52
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-после да видя политик да действа бързо и адекватно,а не да дрънка пред камерите
51
5
 
10
 
! Отговори
БГ преди 5 месеца
БРАВО! ТОВА Е ПРЕМИЕР!
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тука много неадекватни мнения има. Денков ви бил виновен. Много глупави хора сте, подвластни на внушения. Ама сте си и злобни де по рождение.
49
2
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
НОВАТА СТАРА СГЛОБКА ППДББКП НАЧЕЛО С НИНОВА
48
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Давай Денков, уволнявай всичко живо наред.....че идва твоят ред!!
47
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Що не ги викнат всички, които са били в този район в районните да се подпишат с кой са били, в колко са се прибрали и да вземат проби от пръстите им какво има по тях, в случай на противоречие пдвеждане под отговорност.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Г-н министър искаше оставка ,министъра на спорта ,данс. ,ЦИК ,министъра на МВР ,а за това е виновен Борислав Михайлов
45
1
 
8
 
! Отговори
neeenenenenen преди 5 месеца
НЕ!ИСКАМЕ НА МИНИСТЪРА И ПОСЛЕ ВАШАТА
44
0
 
7
 
! Отговори
А ЛУК ОЙЛ КОГА..?? преди 5 месеца
КАТО НА ПЪЛНИТЕ КУФАРЧЕТАТА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ БКП НАЛИ........
43
2
 
8
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 5 месеца
Кукленото шоу продължава ... ..
42
4
 
11
 
! Отговори
Цеко преди 5 месеца
А защо не министъра? А да , шиши не дава
41
6
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Софиянци ви е яд, че Киро гела не ви дава титлата вече колко, 15 глдини ли станаха? Ами така е,не се сърдете на Боби, а на гела, дето има заводи в силиконовата долина :) Ама вие хем искате да сте с АП, хем не им давате да си вършат работата.
40
0
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 5 месеца
До Анонимен ... Вашето приятелче Нойзи е шофирал пиян .... Хахааа, той си има пиянска физиономия, не можеш да го объркаш. Като погледна някой веднага го познавам дали е поркач.
39
1
 
6
 
! Отговори
Боби в пандела? преди 5 месеца
Както Юли Хьонес го арестуваха за данъчни измами, така да арестуват и Борислав Михайлов. Със сигурност има. Ако се разровят ще намерят.
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Уволнение трябва да има когато човек не се справя системно с работата а не при единични случаи. При единични случаи може да се организират нарочно с цел чистка. Полицаите които правят безредие в заведение трябва да са обучени че така не се прави и за това не е виновен някой отделен човек а системата която им позволява това. Дори да се даде заповед да се изпочупи заведение тогава полицаите трябва да спазват закона и да откажат да изпълнят такава заповед.
37
1
 
23
 
! Отговори
Иван преди 5 месеца
Уволнете и свалете Михайлов и цялатя клика която стоеше на трибуната.
36
2
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Ама пък стана интересно. След тия заспали избори и на мен ми се бе доспало.Сега да не ме обвинишмпак, че подстрекавам към насилие...аз просто бях задрямал, други са вършили черната работа :p Стрелям на сляпо. Тия размирици са организирани от сглобката.