Денков: Не търся война с никого, на правителството му трябва спокойствие

Той подкрепи идеята 24 май да бъде национален празник
Обновена: 4 сеп 2023 11:21 | 4 сеп 2023 10:27, Нели Христова
178
Денков: Не търся война с никого, на правителството му трябва спокойствие
Снимка: БГНЕС

Не търся война с никого, напротив, на нас ни трябва спокойствие - на правителството, в политическия смисъл на думата, за да можем да си изпълним програмата и хората да започнат да живеят по-добре. Това каза пред журналисти премиерът акад. Николай Денков, който е на посещение в Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет "Св. Климент Охридски" (INSAIT). По-късно той ще открие Алеята на книгата.

Още по темата

"Всяка институция трябва да работи според това, което ѝ е наложено като права и задължения. Задълженията на правителството са да изпълним управленската си програма", посочи премиерът, цитиран от "24 часа"

"Какво може да се направи по пътищата, как да намалим злоупотребата с алкохол и дрогираните шофьори по пътищата. Ето, това са проблемите, с които трябва да се занимава правителството", добави още той.

"Дали да има референдум за национален празник трябва да бъде политическа дискусия, която да се проведе в Народното събрание, там е мястото ѝ. Аз многократно съм казвал, че подкрепям 24 май да бъде национален празник, защото това е символът, който ни води към бъдещето. България има шанс за успех, не бива да се взираме непрекъснато в миналото, а да стъпим здраво на основата, която е поставило миналото, да погледнем в бъдещето и да види какво ще ни направи успешна нация", коментира още министър-председателят.

Думите му идват на фона на заявката на спортисти, общественици и политически лица днес да дадат начало на инициатива за национален референдум трябва ли 24 май да замени 3 март като национален празник. Зад нея стоят бившият служебен министър на спрота Весела Лечева, евродепутатът Петър Витанов, проф. Искра Баева и боксьорът Тервел Пулев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
Роби на Социализма преди 7 месеца
Айде стига измишльотини! При соца нямаше празници, защото всичко се отработваше! За това и се махнах, заради лъжите, че имаме празници, че сме свободни и демократични и много други! И понеже до ден днешен са същите на власт даже и отрочетата им наследиха позициите и българския народ не е в състояние да се промени (80%дебииллии), нищо не се е променило! Дълбайте все по надолу! Дъното е вече над главите, но българите дълбаят!
147
0
 
0
 
! Отговори
САТАНА преди 7 месеца
Да се локализира Денков политически !
146
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
Какво спокойствие искаш Денков?! Оставихте работещите бедни сами да се справят с инфлацията! Правителството на Киро простото и Кококрчо, служебните правителства на оня в президентството и сега вашето правителство, оставихте работещите бедни сами да се справят с натрупаната инфлация, а вие ни занимавате с национални празници, с измислена съдебна реформа и се чудите как да си спасите кожите! Е, такива "управляващи", не ни трябват! Вече 3 години ни закопават!
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Както до сега ли , да не ти нарушаваме спокойствието на ЛУКСА !
144
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Денков , няма спокойствие , има РАБОТА , И ,..РАБОТА . Защо искаш СПОКОЙСТВИЕ като досегашните ?
143
0
 
3
 
! Отговори
Фуко преди 7 месеца
Денков нищо не чул,нищо не видял ,нищо не знаел... Като студент на изпит след дискотека...
142
0
 
0
 
! Отговори
Тагарев преди 7 месеца
Трбва ни оставка но не ми дават да си я дам...ще гния с другите в Ад4
141
1
 
9
 
! Отговори
Ама разбира се преди 7 месеца
Спкойствие ви трябва, знаем. Спокойно да ликвидирате малкото останало от България.
140
1
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕ преди 7 месеца
КАКВА ВОЙНА БЕ ЧЕМШИР ТЕБЕ КОЙТЕ БРОИ ЗА СЛИВА ПРЕДАТЕЛ БЪЛГАРСКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!
139
2
 
10
 
! Отговори
КАТЯ преди 7 месеца
МНОГО ПРОТИВЕН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА !!!!!!!!!!!!!! БОЙКО ПОНЕ ИМА ХАРИЗМА!!!!!!!!!!!!!
138
0
 
12
 
! Отговори
Коко-хари преди 7 месеца
ТИ СИ ВЪВ ВОЙНА С НАС БЪЛГАРИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!УЖАСЕН СИ НЯМАШ ХАРИЗМА И СИ ОТ КОЗЯК!!!!!!!!!!!!!1
137
0
 
6
 
! Отговори
до 151 преди 7 месеца
Обявен е за празник на 31.дек. 1887г от княз Фердинанд
136
1
 
8
 
! Отговори
Бай Ставри : преди 7 месеца
"Елате при мене,ще ви осигуря спокойствие,интимно щастие и комфорт!"
135
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен= Защо не пущат журналистите в партийния дом?= Защото много,много голяма част от журналистите отдавна забравиха,че са такива! Доброволно се превърнаха в отвратителни политически и посолски под**ги!! А истина е,че слугинажа господарите само го използват за мръсните си пъклени планове,но никой не го уважава! Боко отдавна ги определи като *** и явно,че сглобката е решила да държи мисирките на двора,където им е мястото,за да пеят дитирамбите си за киро,кокоро,боко,дебелан ристю и сие!
134
1
 
4
 
! Отговори
асмо преди 7 месеца
Ам гъл иска да си търси безценното на спокойствие.
133
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До we 3-ти март е нац. празник от 1991г. то ест от правителствата на Беров насам... Никакъв Борис 3ти и фердинанд не са празнували 3-ти март. Нито пък комунистите преди това.
132
1
 
12
 
! Отговори
we преди 7 месеца
По време на царете Фердинанд и Борис 3-ти можеше 3-ти март да е нац. празник, а сега се навъдиха баш баш баш "демократи" които не могат да измислят друга реформа освен да сменят празници.
131
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кирил и Методи - византийските братя. Византийските братя от Държавна сигурност на Византия, опитали да откъснат западните славяни от европейските ценности и европейската култура и писменост.
130
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ОКТАВКА БЕ!!!
129
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Изключително нагъл мишок. Самопроизведе се в академик, слуга на просто киро и кокорчо. Кой беше чувал за Денков преди зеленият чорап да го вмъкне в служебното си правителство по заповед на някое НПО или т.нар Галя.