Денков: Не търся война с никого, на правителството му трябва спокойствие

Той подкрепи идеята 24 май да бъде национален празник
Обновена: 4 сеп 2023 11:21 | 4 сеп 2023 10:27, Нели Христова
178
Денков: Не търся война с никого, на правителството му трябва спокойствие
Снимка: БГНЕС

Не търся война с никого, напротив, на нас ни трябва спокойствие - на правителството, в политическия смисъл на думата, за да можем да си изпълним програмата и хората да започнат да живеят по-добре. Това каза пред журналисти премиерът акад. Николай Денков, който е на посещение в Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет "Св. Климент Охридски" (INSAIT). По-късно той ще открие Алеята на книгата.

Още по темата

"Всяка институция трябва да работи според това, което ѝ е наложено като права и задължения. Задълженията на правителството са да изпълним управленската си програма", посочи премиерът, цитиран от "24 часа"

"Какво може да се направи по пътищата, как да намалим злоупотребата с алкохол и дрогираните шофьори по пътищата. Ето, това са проблемите, с които трябва да се занимава правителството", добави още той.

"Дали да има референдум за национален празник трябва да бъде политическа дискусия, която да се проведе в Народното събрание, там е мястото ѝ. Аз многократно съм казвал, че подкрепям 24 май да бъде национален празник, защото това е символът, който ни води към бъдещето. България има шанс за успех, не бива да се взираме непрекъснато в миналото, а да стъпим здраво на основата, която е поставило миналото, да погледнем в бъдещето и да види какво ще ни направи успешна нация", коментира още министър-председателят.

Думите му идват на фона на заявката на спортисти, общественици и политически лица днес да дадат начало на инициатива за национален референдум трябва ли 24 май да замени 3 март като национален празник. Зад нея стоят бившият служебен министър на спрота Весела Лечева, евродепутатът Петър Витанов, проф. Искра Баева и боксьорът Тервел Пулев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е тоя мравояд с очила ако търси спокоен живот на бавни обороти къв го дири начело на правителство!?
107
3
 
7
 
! Отговори
Космати лъжи преди 8 месеца
Търсиш, търсиш най малко с 604 000 българи, на които игнорира референдума! Разпродажба за последно на държавата - пълна демокрация с продължаване на подмамата!
106
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На нас ни трябва спокойствие да си крадем щастливо: 100 милиона за ремонт на студентските общежития.
105
1
 
16
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
Вие да не си мислите, че тия в Африка от лесно развяват флага на Русия във все повече колонии на юрохейтелаците.... Просто и те се осъзнаха, че ги ограбват брутално западняляците въпреки уж даденият им суверенитет... Само тука племето никога няма се осъзнае, щот го опростачиха за 33 години брутално... ===)))
104
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Спокойствие за преврата който извършвате няма, Денков не е избран от никого, поставен е там, махай се от поста, знаем че си съботажник
103
3
 
11
 
! Отговори
Boko преди 8 месеца
Ало, Академика-химик, ако търсиш спокойствие да беше сядял на мекия стол в БАН, какво търсиш *** такова в политиката?
102
2
 
10
 
! Отговори
Eвала преди 8 месеца
Поправка: на правителството му трябва едно посолство и нищо друго.
101
2
 
9
 
! Отговори
Деди преди 8 месеца
Ало, Химика-академик, казваш че не търсиш "война", а създаваш такава с Президента защото менторите с които се обграждаш те водят за носа!
100
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
E, да не се взираме в миналото /щото там е скрита истината/, да продължаваме по хлъзгавите пътища с шофьорите, за да осигурим спокойствие за усвояване на храната от някои, да търсим символи /азбуката/ към бъдещето, без да виждаме, че нямаме просвета заради същите тези, които ни пишат новините, "експертните" политически и икономически анализи. Да бягаме панически от избори, щото така можело да изгубят устойчивост и развитие за някои.
99
5
 
11
 
! Отговори
Точен преди 8 месеца
Денков, махай се веднага.
98
4
 
11
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
Да покажат паричните потоци на караварските нпота, отровено общество, кравария за България, бхкато... И още колко знайни и незнайни краваристански донори.... Те работят за прогреса на колонията, която намаля с 3 милиона за 33 години... ===))) хайде сега кажете за едно руско нпо...
97
3
 
10
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 8 месеца
Е, то ако ти трябва спокойствие да си беше седял в БАН. Не знам някъде по света правителството да си работи на спокойствие и никой да не го закача па то да си дреме на спокойствие.
96
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Спокойствие като се пенсионираш мишок, трябва ви високо напрежение имате много неща да оправяте от наследството на Радев и Киро и Асен преди него!
95
2
 
16
 
! Отговори
А Кирил Петков в САЩ преди 8 месеца
Кирил Петков е отишъл в САЩ, а по нашите медии нито дума за това. Ако в нормална държава лидер на управляваща партия (и то преди избори) отиде на посещение в друга държава, за това най-малкото ще съобщят. И за какво ще говорят и с кого. Не случайно сме слезли на 80-то място по свобода на медиите.
94
3
 
17
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
Докато ви занимават с руската пропаганда, просто извършват новите безчинства в България, в която за кратко Президента за кратко успя за малко да им сложи прът в колелата... Но за кратко... ===))) поради улавият Народ, който масово не гласува, и така си мисли, че наврежда на мафията...
93
2
 
15
 
! Отговори
MNENIE преди 8 месеца
Вече си имаме Премиер Убиец .
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има всякакви откачалки, даже има айтита толкова загубени и невежи, не всички де, че вярват в ейай и квантови компютри и цифровизация, ходат на конференции и слушат с часове някой дeбилник с тишрътка и по шортс да си показва космите по краката и да им прави презентации да ги омайва по темата да им говори дивотии, айде обикновен човек може да се върже на пропагандата, но айти да вярва на всички тези глyпости, ейай, квантови компютри... това си е срамота.
91
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
A какво става с контранастъплението?
90
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Евала на посолствоТО. Намериха най-големите корумпета, ***, крадци и лъжци и ги вкарахав Народното събрание! А те - послушни овчици, ще запалят България без да се замислят!
89
3
 
13
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
Що не извадят на показ едно нпо в България финансирано от Русия... Щото просто няма, иначе досега да са ви надули главите с него... Руснаците спряха, ако изобщо е имало и тогава пари за пропаганда, още през 1990 година... ===))) а колко са краварските?