Денков: Не търся война с никого, на правителството му трябва спокойствие

Той подкрепи идеята 24 май да бъде национален празник
Обновена: 4 сеп 2023 11:21 | 4 сеп 2023 10:27, Нели Христова
178
Денков: Не търся война с никого, на правителството му трябва спокойствие
Снимка: БГНЕС

Не търся война с никого, напротив, на нас ни трябва спокойствие - на правителството, в политическия смисъл на думата, за да можем да си изпълним програмата и хората да започнат да живеят по-добре. Това каза пред журналисти премиерът акад. Николай Денков, който е на посещение в Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет "Св. Климент Охридски" (INSAIT). По-късно той ще открие Алеята на книгата.

Още по темата

"Всяка институция трябва да работи според това, което ѝ е наложено като права и задължения. Задълженията на правителството са да изпълним управленската си програма", посочи премиерът, цитиран от "24 часа"

"Какво може да се направи по пътищата, как да намалим злоупотребата с алкохол и дрогираните шофьори по пътищата. Ето, това са проблемите, с които трябва да се занимава правителството", добави още той.

"Дали да има референдум за национален празник трябва да бъде политическа дискусия, която да се проведе в Народното събрание, там е мястото ѝ. Аз многократно съм казвал, че подкрепям 24 май да бъде национален празник, защото това е символът, който ни води към бъдещето. България има шанс за успех, не бива да се взираме непрекъснато в миналото, а да стъпим здраво на основата, която е поставило миналото, да погледнем в бъдещето и да види какво ще ни направи успешна нация", коментира още министър-председателят.

Думите му идват на фона на заявката на спортисти, общественици и политически лица днес да дадат начало на инициатива за национален референдум трябва ли 24 май да замени 3 март като национален празник. Зад нея стоят бившият служебен министър на спрота Весела Лечева, евродепутатът Петър Витанов, проф. Искра Баева и боксьорът Тервел Пулев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Никакво спокойствие, няма да пипате националния празник с лепкавите си ръце крадливи.
67
2
 
10
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
Нали сме демокрация... краварска, мъ демокрация... Хайде сметната палата да извади на показ всички грантове на краварските слуги, които са получили от краварските нпота за тез 33 години... ===))) поименно...
66
0
 
4
 
! Отговори
45 преди 8 месеца
психо
65
15
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 8 месеца
Радев търси война с България, а не Денков с Радев!!!
64
2
 
9
 
! Отговори
Ss преди 8 месеца
Нови американски бази тука, разчистване на всичко, което пречи на това хубаво място. Българите под тотално подчинение, че много взехте да лаете.
63
3
 
14
 
! Отговори
Малко за политика преди 8 месеца
Денков, проблемът с теб не е в това, дали търсиш война с Радев, а че ментори са ти продажници и слуги на чужди интереси. Ако не беше така, нямаше точно преди избори да се пъчиш да сменяш националният празник например. Не е нужно човек да е академик, за да му е ясно, че това ще предизвика разделение, и то точно между тези, които бяха заедно на площадите срещу модела ГЕРБ.
62
4
 
12
 
! Отговори
Клоун преди 8 месеца
Много глупости ръсиш за академик каква част от народа ви подкрепя че да искаш спокойствие?
61
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Спокойствие - вкъщи! Тук сте на работа слуги мръсни п0длоги
60
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само с Русия търсите война нали с обеднен уран ами затрийте Бг завинаги у р о ди неземни
59
3
 
10
 
! Отговори
Преди преди 8 месеца
време, едни ,,умни и красиви'' нарекоха едни други хора мафиоти. И се зарекоха да им потърсят сметка и да ги вкарат в затвора. Сега ,,умните и красивите'' управляват заедно с мафиотите!? И за какво спокойствие говори това мекотело същество?
58
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Цена на горива,храни,карловските села.А не трети март,ПСА,Украйна ,Англия, Америка и ЕС.Писна ни от лозунги и солидарност към другите,но не и към България .
57
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трябва му спокойствие и един мафиот- логистик, нали така, денко?
56
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Киро е в САЩ точно заради покупката на 200 бронирани машини за 1.5 милярда долара. Дано тях поне ни ги дадът. Да не стане като със самолетите. Само да наливаме пари икономиката на САЩ.
55
1
 
7
 
! Отговори
Оп преди 8 месеца
Ти си *** и за нищо не ставаш
54
4
 
8
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
денкоглу, признай, колко ни струват, укрите на месец, колко ни струват останалите мигранти на месец признай, колко ни струват шФеците на месец.... А сега признай и, колко ни струва мафията на месец... ===))) за това е виновен Путин, ПСА, Паметника на Шипка... Нали продажник краварски...
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе Денков, нали казахте, че ако подарим БТР на Украйна, САЩ ще ни подарят нови. Да ама се оказва че ще си ги плащаме. 1.5 милярда долара за 200 Американски БТР-а. Тези пари предвидехте ли ги в бюджета?
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимна преди 8 месеца
А Вие спокойно да си правите магариите. Кики вероятно е на инструктаж в САЩ.
51
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Едно е академик, а друго е чорап.
50
3
 
12
 
! Отговори
45 преди 8 месеца
Психопат !
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво спокойствие,за да си крадете на наш гръб?Всъщност ДенкоОглу не си никой,теб те спуснаха от Козяк,все пак си финансиран от Америка за България .