Безлов за Алексей Петров: Лице, свързано с властови и криминални отношения

Убийството му е на нивото на Кюлев, Илиев и Фатик
16 авг 2023 17:00, Анисия Иванова
111
Безлов за Алексей Петров: Лице, свързано с властови и криминални отношения
Снимка: БГНЕС

"След взрива срещу бившия главен прокурор Иван Гешев имаше за първи път рязка промяна в хората, свързани с кръга на бившите главни прокурори. Алексей Петров тогава каза нещо от сорта - Иван Гешев трябва да подаде оставка и да освободи страната от себе си, за да може да направи правителство. Петров беше близък с бившия главен прокурор Никола Филчев. Тогава вече се беше случило и убийството на Къро в Южна Африка. Той беше първият, който промени ситуацията". Това каза пред БНР Тихомир Безлов, старши анализатор в програма "Сигурност" на Центъра за изследване на демокрацията.

Още по темата

И допълни, че след дълго отсъствие от публичното пространство Алексей Петров се е появил за първи път в този контекст.

Той подчерта, че Петров има силни противници.

"През 2021 година, когато дойде правителството на Симеон Сакскобургготски, има двама кандидати за главен секретар на МВР - Бойко Борисов и Алексей Петров. Той е ключова фигура в развитието на различните структури за сигурност у нас по време на Прехода. Силно се коментираше за влиянието му в подземния свят. Интересна фигура на Прехода с огромно количество преплетени и властови, и криминални отношения", го определи гостът.

В предаването "12+3" Безлов припомни, че ако в периода 2003 - 2007 година през две седмици е имало поръчкови убийства, то последното подобно е от 2016 година - на бизнесмена Петър Христов.

Според Безлов убийството на Петров е на нивото на Емил Кюлев, на Георги Илиев, на Фатик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 8 месеца
"Интересна фигура на Прехода с огромно количество преплетени и властови, и криминални отношения" - сякаш, че Безлов го е казал за Бойко Борисов.
85
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 8 месеца
Свърши земният път на една от личностите с най-негативно влияние върху България през последните няколко десетилетия !
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
2021 що речи ?
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хубава новина. Утрепаха червения кръсник
82
6
 
7
 
! Отговори
Боко се издъни преди 8 месеца
Боко най-накрая думна Трактора. Въпроса е какво постигна с това. Защото според мен се издъни отново.
81
1
 
3
 
! Отговори
Полиция Йок... преди 8 месеца
Бойко го е убил от упор в окото. И е застрелял жената в сърцето, но не е уцелил. Вземете натривки на Боко - боса на мафията. Проверете му патроните - не вярвам да е използвал нелегално оръжие. Но ако имате тoпки... полицаите ги е страх от мафията. Най-вероятно ще заметат следите.
80
0
 
6
 
! Отговори
Няма да разберете. преди 8 месеца
Григор Лилов каза, че г-н Алексей Петров вероятно е излязъл от р-т Воденицата, за да се срещне с някой много конспиративен субект в горичката зад ресторанта, след като е наредил на охранителите си да останат назад. Тук говорим за мафиотска среща в гората, според Григор Лилов. Обстоятелствата около това убийство няма да излязат никога. Ще си остане като една легенда осеяна със съмнения. Не си губете времето да търсите истината. Мафията е много по-силна от вас.
79
1
 
1
 
! Отговори
Странни реакции преди 8 месеца
Бойко се крие подозрително. И нито дума в медиите. Изкараха Тагарев и Демерджиев дори. Но Бойко никой не го търси. ЗАЩО? Нали му е приближен? Били са като братя едно време.
78
0
 
1
 
! Отговори
Не гледайте Новините преди 8 месеца
Много е странно как през буйна растителност целиш в окото човек, който е на 400 метра. Стрелеца трябва да е бил много близо до жертвата. Охраната е била много далеч. Вероятно говорим за още по-конспиративна личност от Алексей Петров, а това означава човек на НАЙ-НАЙ-ВИСОКО НИВО, който го е думнал от упор от безразсъдство. Няма да се разкрие това убийство. Никога. Не си губете времето да следите новините.
77
1
 
3
 
! Отговори
Не е Бойко преди 8 месеца
Едва ли е Бойко. Трактора е 5 пъти по-умен от Бойко. Вероятно са руснаците.
76
0
 
5
 
! Отговори
Том Круз преди 8 месеца
Трактора не е човек, който може да допусне да го убият. Тук имаме провал в разузнавателната му дейност, която е на изключително високо ниво. Разбирайте - няма как да го убиеш. Мисията невъзможна.
75
0
 
2
 
! Отговори
Мин. Бъд. Наст. преди 8 месеца
Три варианта има: 1. Трактора е настъпил големи международни интереси; 2. Младок от неговото обкръжение го е очистил; 3. Негов "колега" и "набор" го е разкарал, за да не загуби влияние.
74
1
 
3
 
! Отговори
Бойко ЗНАЕ преди 8 месеца
Питайте Бойко Борисов. Той знае кой и защо е извуршил това убийство.
73
0
 
2
 
! Отговори
Дон Алексей преди 8 месеца
Алексей Петров е изключително конспиративен. Очаквам да разкрие посмъртно ГОЛЕМИ ТАЙНИ за България.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много говорите. Отговора е момента и кой има интерес.
71
1
 
2
 
! Отговори
К. Петков ЛАКМУС преди 8 месеца
Очаквам коментара на Бойко Борисов, който ще е ключов! Много е странно, че все още няма такъв. Може да се обясни с две хипотези - страх и съпричасност. Нямам съмнение, че в близките дни ще изкристализира какво се е случило. и възможните въпроси са два: 1. "'Наказват' ли висшите ни държавници великите сили, имащи интерес от това?" И "Нормално ли е да продължаваме да толерираме един калпазанин, когато вече прекрачва всякакви граници.". Позицията на Буци е КЛЮЧОВА. Следете го, той е лакмуса.
70
1
 
5
 
! Отговори
Истината е преди 8 месеца
Ако бе в затвора, където му е мястото - щеше да е жив. Но това е съдбата на много мутри от ДС.
69
0
 
4
 
! Отговори
Василев преди 8 месеца
Питайте Ботьо Ботев всичко знае, ама няма да ви каже истината, знае спатиите на всички мутри, даже през годините тайните служби са ги организирали, финансирали и контролирали през всичките години и накрая са ги приключвали!Останаха само верните на партията майка, такива като Маджо, Маргините и Бойко, верни,послушни и дисциплинирани!Агент Линда Първати!ЦРУ!!!
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Простреляната жена не е споменаваната цял ден в медиите като шефка на "Лев Инс". Защо не се казва коя е жената? Как не е установена самоличността и вече 8 часа? Нещо се прикрива.
67
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бойо и Трифонов се страхуват сега.