Безлов за Алексей Петров: Лице, свързано с властови и криминални отношения

Убийството му е на нивото на Кюлев, Илиев и Фатик
16 авг 2023 17:00, Анисия Иванова
111
Безлов за Алексей Петров: Лице, свързано с властови и криминални отношения
Снимка: БГНЕС

"След взрива срещу бившия главен прокурор Иван Гешев имаше за първи път рязка промяна в хората, свързани с кръга на бившите главни прокурори. Алексей Петров тогава каза нещо от сорта - Иван Гешев трябва да подаде оставка и да освободи страната от себе си, за да може да направи правителство. Петров беше близък с бившия главен прокурор Никола Филчев. Тогава вече се беше случило и убийството на Къро в Южна Африка. Той беше първият, който промени ситуацията". Това каза пред БНР Тихомир Безлов, старши анализатор в програма "Сигурност" на Центъра за изследване на демокрацията.

Още по темата

И допълни, че след дълго отсъствие от публичното пространство Алексей Петров се е появил за първи път в този контекст.

Той подчерта, че Петров има силни противници.

"През 2021 година, когато дойде правителството на Симеон Сакскобургготски, има двама кандидати за главен секретар на МВР - Бойко Борисов и Алексей Петров. Той е ключова фигура в развитието на различните структури за сигурност у нас по време на Прехода. Силно се коментираше за влиянието му в подземния свят. Интересна фигура на Прехода с огромно количество преплетени и властови, и криминални отношения", го определи гостът.

В предаването "12+3" Безлов припомни, че ако в периода 2003 - 2007 година през две седмици е имало поръчкови убийства, то последното подобно е от 2016 година - на бизнесмена Петър Христов.

Според Безлов убийството на Петров е на нивото на Емил Кюлев, на Георги Илиев, на Фатик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
4
 
! Отговори
Д-р Дре преди 8 месеца
Ще има още.Започна се пак, Къро,Галев сега и Трактора.
65
0
 
3
 
! Отговори
Кирчо и Корчо преди 8 месеца
Трактора отиде при Хамстера.
64
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 месеца
Мафия и ганстери пак се започнаха.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Поредният се ЛЯ к милиционер назначен за гангстер -началник на Златко..братя Галеви и те такива - разпределящ територии на се Л ски"гангстери тарикати" за бързооборотни и високодоходни схеми- връзката за контрол,поръчки и кинти в"бизнесите" за пълненето на каси и чекмеджета на партии и все отговорни се ЛЯ ци на постове и служби - повярвал си "фактор"- сме Ш Ко доцент , консултант уж "открил топлата вода" - ам катафалката ремарке НЯМА-
62
0
 
5
 
! Отговори
Мутри вън преди 8 месеца
Много мафия,много ганстер в нащо мило Отечество.Така е при Демокрацията.Мутри,насилници,милинери,престъпници и Толупи.Дано пак Путин да не се окаже виновен.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кой е поръчителят на убийството? Бойко Борисов или Кирил Петков?!
60
0
 
4
 
! Отговори
Смъртта не е решение преди 8 месеца
Трактора ми беше симпатичен, но май е от тези, дето Ъпсурт ги възпя, дето "тази кукa май е много лоша мутра". И все пак в навечерието на това да влезем в Шенген, подобен акт срещу човек, който е на толкова високо ниво в държавата е изключително озадачаващ и не мога да разбера какво се случва. До колкото съм гледал изявите на Петров, мога да го определя като изключително конспиративна личност и допускам, че е много вероятно да е заложил разкрития на големи тайни, в случай на негова смърт.
59
0
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ преди 8 месеца
Не знам какво става, но започвам да мисля че Дани Каназирева имаше нещо конкретно предвид, когато каза от трибуната на НС "да не се закача организираната престъпност, защото ще настане хаос". Къде са сега журналистите да я питат какво искаше да каже тогава? Явно тьотката разбира малко от малко от ОПГ-та. Нея трябва да я питат какво става. Тя изказа публично опасенията си, от най-високата трибуна.
58
4
 
5
 
! Отговори
от тикток преди 8 месеца
В момента в България е пълно беззаконие, управлява някаква хунта назначена с лично одобрение от Зеленски. Разчиства се място на украинския нарко бизнес който ще снабдява цяла Европа от тук.
57
0
 
1
 
! Отговори
Дон Курлеоне преди 8 месеца
В мафиотските филми му казват на това "да изтече лошата кръв". Но като разбрах какво е станало, веднага започнах да си представям филмови сцени от Под Прикритие и Кръстника. Случилото се е доооста дебела мафиотска разпра.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да се беше застраховал в левинс
55
0
 
1
 
! Отговори
Супер преди 8 месеца
А такаааааа!!! Видяха му сметката и на това ***!! Айдеееее приятно прекарване в ада и да се готви следващия. :-) :-) :-)
54
0
 
5
 
! Отговори
Не че нещо преди 8 месеца
Не че нещо, но Алексей Петров е олицетворение на Прехода. Той е един от Шампионите, стигнали до финала на прехода. Вероятно с неговата кончина ще започне нов тридесетгодишен преход.
53
0
 
5
 
! Отговори
Аз не разбирам преди 8 месеца
Аз не ги разбирам мафиотските игри в България, но според вас кой го е поръчал? Буци или Митрофанова? Буци е много съмнителен, понеже напоследък много говореше за него. Ако не е бил Буци, сигурно е някой друг и Буци може да е следващия, не дай Боже. Буци ни трябва жив.
52
0
 
5
 
! Отговори
Думнаха Трактора преди 8 месеца
Що думнахте Трактора е?
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Виждаме срастването на ПП и ДБ с организираната престъпност. Те никога няма да създадат условия за върховенство на правото и закона, защото самите те като партии са финансирани от такива като Васил Божков и Пламен Бобоков.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Требе да се преразпределят благата тия неща са страничен ефект, след още 20-тина случки ще утихнат за 5-6 години до следващият цикъл. Сега е още преходен период от изток на запад
49
1
 
5
 
! Отговори
мдааа... преди 8 месеца
Това убийство е поредната пушилка и димка за отвличане на истинските проблеми на България !!!Какво стана с инфлацията,с горивата,с Плана за развитие и парите от ЕС,с Шенген,с еврото,със СЪДЕБНАТА рИИИИформа...и т.н.????Альоууу...АНАЛИЗАТОРА...Безлов....мъцни нещо по тия въпроси!!! Боли ме ку.о за Трактора и за такива като него !!!!
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Убиха Асан Омеров и любовницата му. Наред са Боко Тиквата и Мата Хари.
47
0
 
7
 
! Отговори
дедо ви преди 8 месеца
я да видим колко дни убийството на доказан престъпник ше бъде основна новина . щото цената на хляба не е важна !