Предложили на нидерландски пилот у нас да сподели информация за F-35

Пилотите предали телефоните си, за да предотвратят изтичането на лична информация и изнудване
Обновена: 19 апр 2022 08:25 | 19 апр 2022 08:15, Елка Василева
227
Предложили на нидерландски пилот у нас да сподели информация за F-35
Снимка: архив, БГНЕС

Нидерландски пилот на F-35 в България вече е получил предложение да сподели информация за изтребителите. Това твърди нидерландският сайт „Нов вестник Ротердам“ в репортаж за мисията на изтребителите в България, предаде БНР.

Материалът цитира изказване на командира на Военновъздушните сили на Нидерландия генерал-лейтенант Денис Лаут, според когото още в началото на мисията нидерландските пилоти е трябвало да предадат личните си телефони, „за да предотвратят изтичането на лична информация и изнудване“.

Още по темата
А за предаването на информация за изтребителите е било предложено заплащане, посочва изданието, без да уточнява повече подробности.

В статията се разказва за политическата чувствителност, с която се отнася България към Русия.

Последните дебати около руския посланик у нас, условието на БСП за напускане на коалицията при военна помощ за Украйна, дори и дебатът за премахване на паметника на Съветската армия. Авторът на статията отбелязва липсата на ясно дефиниране на Русия като агресор в Украйна дори и в речта на българския началник на отбраната адмирал Емил Ефтимов от миналия четвъртък, когато започна съвместна мисия с българските ВВС.

F-35 са самолети от последно поколение и 4 от тях остават в България до края на май, за да засилят охраната на източния фланг на НАТО. Според решението на правителството ни броят им може да стигне до 8.   

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 171 Тогава трябва да викаш ура че минималната заплата е 700 лева вместо да блъскаш и риташ безцелно по американския империализъм.
151
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви Ф16, за толкова проости хора не трябва да се дава нищо произведено след 1960г.
150
5
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Значи, няма да има самолети, защото нямало сигурност. А поръчката ни още не е почнала да се изпълнява. Връщайте парите! Ще си поръчаме други.
149
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако F16 ги беше поръчал вашият човек Сергей Станишев отдавна щяха да са тук, ама тогава повелята от Масква беше никакви натовски самолети само от най-хубавите ***, сега нямаше да има по какво да дррискате.
148
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прибързаното приемане на Румъния и особено на България в Нато и ЕС е огромна грешка на ЕС ! Подобни държави , включително Македония и Сърбия , трябва да се оставят да се пържат в собствен сос завинаги !
147
1
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
159: Всичко се прави от земята. А за да направиш добра програма, трябва да знаеш за какво става въпрос. Имам уреди, които са със софтуер от хора, които работят с тях. Така се чистят не полезни неща и се добавят други.
146
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много скромно от страната на руските съветчици, можеше да му предложат да кацне с F35 в Крим и да се бие на страната на Русия в Украйна че там руската закъсация е огромна.
145
2
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Информацията за самолета я има отдавна в нета. Ако искаш нещо да е тайна, то си го знаеш само ти. А, тук имаме наземен персонал, който е повече от летците.
144
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам кой какво е слухтял за тия самолети,ама ми прави впечатление че няколко дни след излизането на новината за забавянето на доставката на предплатените F-16 от България,излиза удобна някому информация,че виждаш ли ние сме неблагонадеждни!
143
7
 
10
 
! Отговори
ЗА ЧИИ СА НИ? преди 2 години
За нас, за България, най-добре, според мен, било по никакъв начин да не се замесваме, да не допускаме никакви допълнителни натовскки войски у нас, никакви самолети, оръжия. На нас реално такива не ни трябват.
142
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
148 за това се работи много усилено в последните 20 години. Но, не се гаси туй що не гасне.
141
3
 
5
 
! Отговори
До 146 преди 2 години
Стана ми ясно на мен! А който е подписвал договори като си знае с какви предателски гъъзова е заобиколен, го питай него! Аз договор в който има клауза да не изтича информация, инетерсна за ссср, не бих подписал.Просто си знам какво предателско, невежо и зависимо племе сме
140
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
145 хайде купи си скъп Ролекс, плати го целия и после ако не могат да ти го доставят на време виж какви звезди от небето ти свалят, какви отстъпки ти правят и какви подаръци ти дават като добавка заради закъснението в доставката. Като даваш пример с плащането на Ролекс, дай пример и със закъснение в доставката му.
139
9
 
13
 
! Отговори
dry преди 2 години
Да се закрива тази скапана територия, наречена България!!! Тази територия няма нищо общо с истинската България на Васил Левски, на Бенковски, на Вазов, Захари Стоянов, Симеон Радев, Стамболов, генерал Колев...... тази територия се населява от ненормални путинофили и роби на руските пияндета!! Тук първобитното население изразява слабоумна благодарност на един народ от крепостни селяни, за едно ПСЕВДО "освобождение" преди 144 години, което води до ново заробване-което още е реално!! *** народ
138
6
 
4
 
! Отговори
До140 преди 2 години
Само не разбрах,кой ще е човекът или държавата който-която ще разоръжи Русия,спрете да се самозалъгвате и да смесвате реалността с фантазиите!
137
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
139 и като е станало ясно всичко това дето го изреждаш за чий купуваме самолети дето според това което пишеш е било ясно че никога няма да ги получим? Защо още тогава не е разтрогнат тоя договор и не е потърсен друг продавач? Трябвало е да подарим 2 милиарда ли? Ти даваш ли огромна сума за нещо, което си сигурен че няма никога да получиш? Ако това, което си написал е истина, то тогава парите да ни се връщат. Няма да искаме неустойка щом сме толкова неблагонадеждни, но милиардите да ни се връщат
136
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 142 Опитай се да си купиш часовник Ролекс без да плагиш авансово или на изплащане да видим дали ще успееш. Същата е работата и с Ф16 ние имаме зар за тях а не американците да ни ги продадат. Те само от Индия имат заявка за 750 самолета. Като не можем да чакаме можем да си вземем парите обратно и да купим съветски летящи табуретки дето украинците свалят всеки ден по една ескадрила от тях.
135
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само и само, за да угодите на Нато, хейтите по собствените си сънародници! Ако не сме ние, руснаците няма от къде да си вземат информация. Добре, че сме ние в цял свят. Поредната обида, се стоварва върху нацията ни. А фактите са други, няма самолети за нас. Отвличане на вниманието.
134
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
140 винаги ще има бъдеще, но нека времето покаже какво ще бъде то. Войната превръща хората в стадо. Ако всички блеят срещу някого, останалите се чувстват длъжни и те да блеят. Войната убива първо духа на самостоятелното и критичното мислене, а точно той е проводник на истината. Ние не сме стадо. Ние не сме блеещи добичета. И като хора, първо трябва да мислим с главата си, а не с първосигналните си животински емоции.
133
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе да питам всички които се опитват да обвиняват България че е неблагонадежден партньор,къде бяхте и какво имахте в главите си когато преди пет години се съгласихте да продадете осем самолета за които съвсем удобно прибрахте близо 2.5 лева авансово?