Политическа интрига! Подготвя ли Радев президентска партия?

Политик и политолог с коментар пред Bulgaria ON AIR
16 мар 2018 17:45, Анисия Иванова
180

Политическите скандали около внесения сигнал срещу кмета на Провадия и съмненията, че президентът подготвя своя партия, отвориха място за две гледни точки по повод политическата система в страната.

"Най-добрите години в България бяха, когато е имало парламентарна демокрация", заяви в "България сутрин" журналистът и бивш депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

Според политолога Страхил Делийски пък всеки следващ кабинет е поставен в позицията да работи в ситуация на спорна легитимност и липса на доверие, без значение кой взима властта.

Още по темата

"Притеснително щеше да е, ако това, което говори и прави Румен Радев, беше в контекста на една безпроблемна политическа система и висока степен на доверие към представителите ѝ", смята Делийски.

По думите му, ако отнемем функцията на президента да се поставя на страната на гражданите срещу част от системата, "от Президентската институция нищо няма да остане".

Антон Тодоров пък бе категоричен: "Румен Радев си има партия, тя се казва БСП. Предишната беше БКП".

Бившият депутат от ГЕРБ вижда заявка за нещо повече от страна на правомощията на президента, като посочи мероприятията му с Корнелия Нинова, които били "част от стратегията на БСП".

Коментарите на гостите на Bulgaria ON AIR бяха вследствие на скандалите около внесения от ГЕРБ сигнал срещу кмета на Провадия Филчо Филев от БСП. След изнесени данни стана ясно, че той е похарчил 1 млн. лева обществен ресурс без обществена поръчка.

Другият въпрос, който разбуни духовете в политиката, бе категоричното мнение на ГЕРБ, че Румен Радев подготвя политически проект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
18
 
8
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До 96 червен анонимник. Какво да дава, да продължи с коремните ли? И стига с тоя народ, така говореха *** преди 1989 г. Резидента-*** има подкрепата на 2 млн., а на останалите 5 няма, значи само една трета е с него, не целият народ, разбра ли кратуно червена.
102
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, де! Ако над теб лети самолет и ти плюеш и пикаеш по него, какво се получава? Някой пробвал ли е да разкаже тук, дали ще се оплескам!
101
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Атакувайки президента ГЕРБ всъщност си вкарват автогол. Зад президента стои подкрепата на огромна част от българите. С атаките ГЕРБ по същество атакуват тези хора. Аз като човек подкрепящ президента всеки път след такава атака се чувствам жертва на герберска агресия, предполагам така се чувстват и останалите хора, които го подкрепят.
100
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Радев
99
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Борисов и герб
98
0
 
13
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Ами ако президента има данни че двете прасета въртят бизнес и се срещат тайно кво праим!!!???Агент Кевин Спайкс!ЦРУ!!!
97
0
 
5
 
! Отговори
до 93 преди 6 години
Почти същия въпрос зададе дядката на следователя във филма ,,Ворошиловски стрелец!'' Пребоядисания набързо бивш апаратчик след бездушен монолог попита рутинно стареца има ли въпроси и той само го изгледа и просъска: - Да! Откъде се навъдихте такива?!?!
96
5
 
12
 
! Отговори
miro преди 6 години
как добре подготвяте почвата, давайте в този дух... и президентът ще ви срине
95
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давай г-н президент ,народа е с теб
94
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 93"Откъде изпулзяват тия бе - Биков, Тодоров "Шайката", Гърневски, Деси, Разплаканата Цецка, Захариева...Каква е хранителната им среда?"От списък, спуснат от амениканското посолство или от някоя фондация, финансирана от ЦРУ. Тия си имат неоколониални методи - управляват чрез еничари.
93
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 91Цветанов иска да каже "Радев да обедини нацията около ГЕРБ", просто не е доизказал мисълта си докрай.
92
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде изпулзяват тия бе - Биков, Тодоров "Шайката", Гърневски, Деси, Разплаканата Цецка, Захариева...Каква е хранителната им среда?Подкрепата за Радев непрекъснато расте и тези ги пращат пред вентилатора да плискат...на.
91
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питаха Румен Радев защо един генерал е решил да влезе в политиката. Тогава той отговори, че в политиката има дефицит от порядъчни и честни хора и се е кандидатирал с намерението да промени това. Според мед дотук се справя със задачата да покаже, че има някой, който може да вземе страната на обществото. Ако направи партия и продължи да бъде принципен, толкова по-добре. Аз не виждам нищо лошо.
90
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като слушам Цветанов с претенциите, че Радев трябвало да обединява нацията разбирам, че в Герб разбират ролята на президента като техен пиар!Цел мандат да стои и да се радва на успехите им!
89
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е разликата между президента Радев и този Тодоров?АМИ ТАЗИ, ЧЕ РАДЕВ Е ПРЕЗИДЕНТ, А ТОДОРОВ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ТАКЪВ.Има хора, родени да летят, има и такива, родени да пълзят.
88
7
 
15
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
До КолевВсичко това, което казваш, че Радев го няма, той го има в излишък, драги! Пък на фона на управляващите посредственост и некадърност,Президентът просто се откроява като муха в кисело мляко. Та така, впереният ти поглед в герберските калинки просто не ти дава възможност да оцениш един умен човек по достойнство...
87
5
 
5
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Президента трябва да кротува, и да не се знамава с корупцията и наглостта на Трите Прасета, да се гаврят с българския нещастен народ!!Агент Бил Райли!ЦРУ!!!
86
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако можех, бил дал под съд това същество (тодоров) с едно единственно обвинение: СЪЗНАТЕЛНО ЗАБЛУЖДАВАНЕ И ОПИТ ЗА ОГЛУПЯСВАНЕ НА ЦЯЛ ЕДИН НАРОД, ДОБРОСЪВЕСТНО СЛУЖЕНИЕ НА сатаната със скалъпени "умозаключения"!!!! Представяте ли си - ум и тодоров - ЧИСТ ОКСИМОРОН!
85
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе знам го Антон от втори клас! Искаше да дърпа плитките на Делка, но не посмя да и каже, защото го бе страх да не го изгони! А тя щеше да го изгони, защото и като дете си беше смотано! След това комсомолския секретар с поста и бляскави перспективи в живота омая Делка и Антон стана патологичен антикомунист! Георги Жеков и той така стана антитоталитарист! Много са! Всички са такива! Идеология!? Ами!
84
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антон Тодоров е дребна душица и злобно човече. Не разбирам защо търсят мнение от един пристрастен и необективен индивид - за такива като него предварително е ясно какво точно ще каже.