Политическа интрига! Подготвя ли Радев президентска партия?

Политик и политолог с коментар пред Bulgaria ON AIR
16 мар 2018 17:45, Анисия Иванова
180

Политическите скандали около внесения сигнал срещу кмета на Провадия и съмненията, че президентът подготвя своя партия, отвориха място за две гледни точки по повод политическата система в страната.

"Най-добрите години в България бяха, когато е имало парламентарна демокрация", заяви в "България сутрин" журналистът и бивш депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

Според политолога Страхил Делийски пък всеки следващ кабинет е поставен в позицията да работи в ситуация на спорна легитимност и липса на доверие, без значение кой взима властта.

Още по темата

"Притеснително щеше да е, ако това, което говори и прави Румен Радев, беше в контекста на една безпроблемна политическа система и висока степен на доверие към представителите ѝ", смята Делийски.

По думите му, ако отнемем функцията на президента да се поставя на страната на гражданите срещу част от системата, "от Президентската институция нищо няма да остане".

Антон Тодоров пък бе категоричен: "Румен Радев си има партия, тя се казва БСП. Предишната беше БКП".

Бившият депутат от ГЕРБ вижда заявка за нещо повече от страна на правомощията на президента, като посочи мероприятията му с Корнелия Нинова, които били "част от стратегията на БСП".

Коментарите на гостите на Bulgaria ON AIR бяха вследствие на скандалите около внесения от ГЕРБ сигнал срещу кмета на Провадия Филчо Филев от БСП. След изнесени данни стана ясно, че той е похарчил 1 млн. лева обществен ресурс без обществена поръчка.

Другият въпрос, който разбуни духовете в политиката, бе категоричното мнение на ГЕРБ, че Румен Радев подготвя политически проект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименвидяхме проекта му,да се превърта на лоста.Високо грозде, а? Кисело.:)
122
14
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До 117 червенушко. А бе, глуппак, пак ще питам - ти правиш ли разлика между президентски и парламентарни избори.Що не се яви Радефф с партия на парламентарни да видим колко ще има. Ти броиш балотажа, когато са само двама кандидати.
121
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До изнервенДишай дълбоко. ще получиш аритмия на сърцето. Приеми действителността, защото не може да я промениш. А това, което не можеш да промениш, е по-добре да го приемеш. Съвет.
120
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
видяхме проекта му,да се превърта на лоста.
119
16
 
14
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Зеления чорап нищо не може да готви. Нищо. "Потенциала " му е максимум до едно коремно набиране. Знам, че съм малко ехиден ама коремното набиране е различно от излагацията с "Рафал" дето припадна:)) Та на темата ; Да, приготвя се. От Решетников, както винаги.
118
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той и Делян е индианец!
117
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като махнеш купените гласове на индианците, за Герб гласовете стават точно толкова, колкото са роднините на Делян Добрев!
116
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До изнервенТ. е. Радев има подкрепата на 2 млн. българи, а ГЕРБ на 1,1 млн. на изборите. Красноречиви числа.
115
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев не е шегаджия и лаладжия! говори сериозно, а така може да им вдига кръвната хипертония! Какво му пречи веднъж седмично да ги призове да се махат, защото никаква тапа за каца за зеле не става от тях!
114
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха ,ясно ,идва поп Кирил в София и президентството се "подготвя " ,предлагат текст който попа знае , сърди се ,а нашият президент "се държи достойно" и пе4ели овации даже и от русофоби -анти бе-се- пари , увели4ава му се рейтинга и хоп и за партийка се заме4та .Тези номера остаряха , нещо ново?
113
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 113"Подкрепата за Г ЕРП е около милион по малко от тази за Радев, но е по качествена! Умните, красиви и интелигентни граждани са избирателите на Бойко!"... собствениците на печатници, носачите на чували с бюлетини, любителите на кебапчета...
112
17
 
13
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До 110. На 1,1 милион. А ти правиш ли разлика между парламентарни и президентски избори или си неумен? Да не говорим, че ГЕРБ нарочно дадоха на Радефф поста като издигнаха неизбираем кандидат, за да не се задавят с власт, защото ако беше друг Радефф щеше да му диша праха. И ако не си забравил ГЕРБ печелят парламентарните избори 4 пъти подред - това случайно ли е? Ама по-спокойно, ще получиш удар.
111
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подкрепата за Г ЕРП е около милион по малко от тази за Радев, но е по качествена! Умните, красиви и интелигентни граждани са избирателите на Бойко!
110
10
 
22
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Абе тоя Антон Тодоров е луд за връзване....що въобще ни занимават с него....
109
12
 
15
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До 107. А-а-а, ама аз съм много спокоен. Защото знам, че този зелен чорап е безгласна буква и след като му изтече мандата и той ще изтече в червения канал.
108
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изнервен - 112! Код червено!
107
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До изнервенКратуно герберска, ГЕРБ на колко милиона има подкрепата?
106
12
 
10
 
! Отговори
Бай Хей преди 6 години
До 102. Айде и този взе да говори с народа. Има подкрепата виж по-горе на колко. А ти си просто една червена гад, която харесва този случайник в политиката, само защото е кандидат на БСП.
105
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изнервен по- полека ,по -спокойно ,жив и здрав да си !
104
1
 
12
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
А както е тръгнало напоследък, ще се окаже, че са изчезнали досиетата на много управляващи персони, и че няма как да се докаже, че са членували в Б*КП или са били "сътрудничещи" на Д*С! Бъдещето на РБ е вече както в романа на Оруел!!!! Сиво до ЧЕРНО!!!! Срам за всички ни.