Политическа интрига! Подготвя ли Радев президентска партия?

Политик и политолог с коментар пред Bulgaria ON AIR
16 мар 2018 17:45, Анисия Иванова
180

Политическите скандали около внесения сигнал срещу кмета на Провадия и съмненията, че президентът подготвя своя партия, отвориха място за две гледни точки по повод политическата система в страната.

"Най-добрите години в България бяха, когато е имало парламентарна демокрация", заяви в "България сутрин" журналистът и бивш депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

Според политолога Страхил Делийски пък всеки следващ кабинет е поставен в позицията да работи в ситуация на спорна легитимност и липса на доверие, без значение кой взима властта.

Още по темата

"Притеснително щеше да е, ако това, което говори и прави Румен Радев, беше в контекста на една безпроблемна политическа система и висока степен на доверие към представителите ѝ", смята Делийски.

По думите му, ако отнемем функцията на президента да се поставя на страната на гражданите срещу част от системата, "от Президентската институция нищо няма да остане".

Антон Тодоров пък бе категоричен: "Румен Радев си има партия, тя се казва БСП. Предишната беше БКП".

Бившият депутат от ГЕРБ вижда заявка за нещо повече от страна на правомощията на президента, като посочи мероприятията му с Корнелия Нинова, които били "част от стратегията на БСП".

Коментарите на гостите на Bulgaria ON AIR бяха вследствие на скандалите около внесения от ГЕРБ сигнал срещу кмета на Провадия Филчо Филев от БСП. След изнесени данни стана ясно, че той е похарчил 1 млн. лева обществен ресурс без обществена поръчка.

Другият въпрос, който разбуни духовете в политиката, бе категоричното мнение на ГЕРБ, че Румен Радев подготвя политически проект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГРОБ е антибългарcка партия и трябва да се закрие. БГ е дeмократична държава и всеки може да си регистрира партия. Само комунистите от ГРОБ се боят от конкуренция, защото са нагазили здраво във мръсотията и народа ще ги изрита много здраво през шошоните. ГРОБ не са решениe на пролемите те са част от проблемите и са илитерати.
82
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Партия на гимнастиците ли ще прави резидента?
81
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тодоров коментира, че бащата на Димитър Делчев от ДСБ ли, някъде там беше, бил съдружник на Нинова в приватизацията на Техноимпекс! А твоят баща бе, Тодоров какви подвизи е вършил на времето? Според Славчо Велков чрез селскостопанския уред /мотика/ претрепал съседа и затова го натъпкали в затвора! Антон пък кандидатствал там за надзирател, но не го взели по необясними причини! По едно време си призна и похвали по точно, че работи гордо в Информационно аналитичен център в Г ЕРП!
80
16
 
8
 
! Отговори
КоремNo преди 6 години
По Радев се прехласват само тези които не могат да правят коремно
79
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Румен Радев готви политически проект, в това няма нищо осъдително, нищо неморално, още по-малко пък нещо незаконно. Българинът е много зле политически представен - половината от избиратели поддържат действащите политически партии, останалите не виждат партия, която да ги представлява. Т. е. има нужда от нов политически субект, който да отговори на очакванията на непредставената част от обществото. Ако Радев създаде партия и запълни тази празнина, ще е чудесно... не за ГЕРБ естествено.
78
0
 
2
 
! Отговори
До 75 преди 6 години
Ами ти като не си ***, защо не подскажем стратегия на Нинова и да го биете на избори?
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КолевНе е задължително,ако Радев създаде партия,той да е водача на партията.Водача на тази партия може да е друг.
76
9
 
8
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Президенте, не ти трябва да правиш партия! Бита карта е каузата българия - съзнателно с малка буква. Нормалните хора ги няма вече. Надежда за този заспал народ няма. Земята няма да спре да се върти когато изчезне от картата подобието на държава. И никой няма да помни че алчността на собственните й чеда я е затрило. Това е!
75
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОЩЕ 2 ПЪТИ АНТОН КАТО ПРЕДСТАВЯ ГЕРБ И ОСТАВЯ БЕЗ ИЗБИРАТЕЛИ
74
7
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Анонимен 69: Бойко е стратег за тези, за които сам каза: "Аз съм п'рост и вие сте п'рости, затова ще се разберем". Е, разберете се. Може ти да се окажеш и по-голям стратег от него.
73
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тон Тодоров е толкова ***, че не може да прозре колко е нещастен! Абе, аланколу! Ако твоята излагация бе нещо престижно, те истинските гербери на теб ли ще оставят пропагандата? Това е съдбата на наемници като него, Биков, Гърнев... - да бъдат жалки лакеи!
72
5
 
22
 
! Отговори
До 69 преди 6 години
Някой коментира, че всеки народ си заслужава управниците - ти си перфектния пример за това. Къде, кога и как Радев свърши нещо некоректно. Кога се изказа неподготвен? Къде си пролича афинитета му към БСП? Вие хора имате ли глави на раменете или са просто празни ?
71
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Борисов ни кара да се гордеем,че сме българи,а Радев да се срамуваме!"Дето се казва още не си си тръгнал от работа, а вече си шибнaл няколко кристала амфет.
70
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г ЕРП явно се подготвят за Оставка 3 и понеже вече става резил, се стараят да обвинят някого за това, уж, че искал да ги срути от власт! Естествено, Радев е виновен, особено след това катерене по лоста! Ако не бе коремното, никой нямаше да истеряса! невероятно, но факт! Факт!
69
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли кой е Тодоров?По времето на комунизма(социлизма) е кандидатствал да го приемат в службите за сигурност,но те не са го приели,защото е бил без качества,с две думи е некадърен.Написа книгата "Шайка" против ГЕРБ.А сега си избива болните амбиции,надявайки се да осребри слугинажа си.
68
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко е стратег. Пробута *** за президент за видят на какво са способни червенотиквеничетата когато се докоснат до власт. С това, че пробута протежето на Нинова за резидент си гарантира следващата победа на парламентарни избори. Как да гласуваш за Нинова като резилите на президента и ти бодат очите?!?!
67
0
 
8
 
! Отговори
До 58 преди 6 години
Хора като тебе ли го връщат Боко Тиквата на власт? Или си от хранилката или си неандерталец да го мислиш..
66
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Най-добрите години в България бяха, когато е имало парламентарна демокрация", заяви в "България сутрин" журналистът и бивш депутат от ГЕРБ Антон Тодоров."Страшен виц, нямам търпение да го разкажа на колегите в офиса.
65
2
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Анонимен 58: Бойко да ни кара да се гордеем, че сме българи? Един бивш охранител и полицай с пожарникарско образование, аркадаш на доказани п'рестъпници? Е, всеки народ си заслужава управниците.
64
2
 
11
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
Управляващите пак правят постановки и отместват вниманието от ужасиите, които вършат. Сега пък "великата" ни министърка на правосъдието е внесла промени в наказателният кодекс, които /ако това дето казват/ е вярно, няма да остане фирма в България и някой накрая ще притежава държавата еднолично!!!! Защото просто парите се концентрират в няколко персони, които си поръчват "правилните" промени в законите. А и цачева - моля ви!!!!! Комсомолка от Плевен, че и май е била членка на Б*КП!!!