Политическа интрига! Подготвя ли Радев президентска партия?

Политик и политолог с коментар пред Bulgaria ON AIR
16 мар 2018 17:45, Анисия Иванова
180

Политическите скандали около внесения сигнал срещу кмета на Провадия и съмненията, че президентът подготвя своя партия, отвориха място за две гледни точки по повод политическата система в страната.

"Най-добрите години в България бяха, когато е имало парламентарна демокрация", заяви в "България сутрин" журналистът и бивш депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

Според политолога Страхил Делийски пък всеки следващ кабинет е поставен в позицията да работи в ситуация на спорна легитимност и липса на доверие, без значение кой взима властта.

Още по темата

"Притеснително щеше да е, ако това, което говори и прави Румен Радев, беше в контекста на една безпроблемна политическа система и висока степен на доверие към представителите ѝ", смята Делийски.

По думите му, ако отнемем функцията на президента да се поставя на страната на гражданите срещу част от системата, "от Президентската институция нищо няма да остане".

Антон Тодоров пък бе категоричен: "Румен Радев си има партия, тя се казва БСП. Предишната беше БКП".

Бившият депутат от ГЕРБ вижда заявка за нещо повече от страна на правомощията на президента, като посочи мероприятията му с Корнелия Нинова, които били "част от стратегията на БСП".

Коментарите на гостите на Bulgaria ON AIR бяха вследствие на скандалите около внесения от ГЕРБ сигнал срещу кмета на Провадия Филчо Филев от БСП. След изнесени данни стана ясно, че той е похарчил 1 млн. лева обществен ресурс без обществена поръчка.

Другият въпрос, който разбуни духовете в политиката, бе категоричното мнение на ГЕРБ, че Румен Радев подготвя политически проект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
12
 
12
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
И аз имам чувството, че истинските управляващи на България ще заложат на Радев.Истинските управляващи не са *** и на тях им е ясно, че с куци коне като Плевнелиев няма да успеят да контролират територията.Радев уж има приятелско отношение към Русия, но все пак си е натовец. Изброи политкоректно всичките 100 държави, които са ни освободили. Обича нато, не признава Крим за част от Русия.Само някаква мъглява любов към Русия с половин уста, че да увлича масите.Идеалния кандидат!
142
7
 
4
 
! Отговори
Далновиден преди 6 години
Ако Радев иска да остане в Историята не трябва да прави партия,а да остане на независима позиция,като балансиращ фактор.Дали ще го направи е друга тема.
141
9
 
27
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Когато се показа един впечатляващ човек на хоризонта и Тиквата изпадна в ступор!Леле,някой стърчи над него!И се почна един вой,не ти е работа.Всъщност страхът на Банкянеца е,че губи ореолът си на незаменим и истинските Господари на страната ще го заменят с Радев.Трябва да отбележим,че си има основания за това.Радев само по себе си не е кой знае какво,но спрямо Пожарникаря направо стърчи!Любопитно е да видим какво ще последва-все пак Борисов има силен коз-пълно послушание на Началниците!
140
12
 
16
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Дано направи някаква партия, че да има за кой да гласувам.Не мога да повярвам, че имаме такъв интелигентен и мислещ за народа човек.
139
9
 
17
 
! Отговори
До изнервенн преди 6 години
Пийни 30 капки валериан, диазепам, но не се увличай, мисли позитивно, слушай синигерите, разхождай се сутрин, храни се здравословно, отвреме навреме - рициново или клизма да се прочистиш! На Радефф не можете да му стъпите на кутрето. Гледах филмче на Томата как провежда учебен бой с колега - първоразряден пилот. Как се въртеше земята! Как изглеждаше лицето му от многото G-та! Носът и бузите - деформирани, но само като му попадна онзи на кръстачката, натисна гашетката! Това е мъж! Не изнервен!
138
7
 
21
 
! Отговори
Яне Я2 преди 6 години
Наг.лец Тодоров-Шайката е станал главен аналитик в централата на ГЕРБ е няма такова падение!мбухахаха
137
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 129Това е Хайнрих Химлер*, прероден, в следващото си прераждане ще е дървеница. Един, посветен в ламаизма, бил 7 години в Тибет, ми го каза! Каза ми го, защото споделих, че бих смачкал тогова! Мечти-и!*- имаше великолепни снимки - паралел м/у Х.Х. и Антон Т., подбрани от Велизар Енчев.
136
13
 
17
 
! Отговори
дедо на 95г преди 6 години
Хайде по-скоро да я учредява ,защото на народа му писна от всякакви *** да си правят експерименти с него!Сигурен съм, че всички нормални хора ще подкрепят Румен Радев! Желая му здраве и ползотворна работа.
135
11
 
18
 
! Отговори
до 90 преди 6 години
"Има хора, родени да летят, има и такива, родени да пълзят."Направил си чудесна илюстрация на разликата между Радев и ГЕРБ.
134
11
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До 134. Явно не си достатъчно интелигентен, за да го разбереш. Тези неща ги има в някои книги, но ти не си ги чел. Защото не е добре да имаш цялата власт и ти трябва отдушник в някои случаи (трудно е да ти го обясня, ако не го осъзнаваш). А хората по места не се слагат от ББ и ЦЦ, а се избират на местни избори. Освен това не виждам Радефф много-много да им къса нервите - нали виждаш какво става с ветата му.
133
6
 
14
 
! Отговори
тцтцтцтттцтцтцтц преди 6 години
До изнервен 113 A защо ББ е искал да изгуби президентските избори ???какви са опорните ви точки за това ???Защо тогава навсякъде по градове и села ББ и ЦЦ си слагат свои хора , а решава , че ще му е добре с президент , който да му къса нервите .Ееее виж РП как му играеше по свирката , а сега РР си има свое мнение няма логика в това , което говорите .няма политик , който умишлено да губи избори
132
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 131 На Вас ви харесва статуквото нали - здравеопазване никакво, икономика никаква, пазари никакви - внос на всичко , престъпност огромна, недоверие във почти всички даржавни интетуции, мутризация , наркомания, несигурност - какво още.
131
1
 
1
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До 126. Използването на обидни епитети е просто използване на епитети за лица, които ги заслужават. Тук интелектът не играе.
130
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 130. Хи-хи, ами запиши се, няма да сте много.
129
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако президента направи партия, аз веднага ще се запиша в нея , пък и не само аз. Може би това е единственото спасение от олигархо - мутризацията на страната, от лобизма в политиката и народното събрание. Трябва да си върнем България, да не ни изпалзват само по избори и след това те забряват.
128
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли този Антон Тодоров?....:)
127
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антон Тодоров-много е "достоверен".
126
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изнервение - зомбирана гербарска гад!!!
125
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До изнервенИзнервен, използването на обидни епитети говори за нисък интелект. Вредиш си.
124
16
 
12
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До 122. Виж какво, пич, аз знам, че ти като зомбирана червена гад нито ще приемеш нещо от моите писанки (дори и да са абсолютно верни), нито ще спреш да пишеш твоите червендалести глупости. Така че просто те дразня. А действителността е ясна - ГЕРБ отново и отново е на власт, а *** радефф е безгласна буква, която не може да прокара нито едно вето и никой не го приема на сериозно. Това е, колкото и да не ти харесва.