Над 70% от българите избират страната ни за своята почивка

Знаем какво може да се обърка и какви цени да очакваме
29 авг 2024 15:22, Анисия Иванова
26

България е водеща дестинация за туризъм сред българите и през второто тримесечие на 2024 г. според данни на националната статистика.

"Българите харесват да пътуват в България, което е чудесно, но определено можем да се стремим още. Българинът се завърна много активно към пътешествията след застоя, който имахме по време на Ковид-19, и пътува активно както в България, така и в Европейския съюз, и на по-далечни дестинации", коментира маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков в студиото на "България сутрин".

Над 70% от българите избират страната ни за своята почивка. Според Занков това се дължи на факта, че у нас сме по-сигурни.

"Познаваме детайлите на своето пътуване във всяка една възможност и всичко, което може да се обърка. Пътуваме обикновено със собствен транспорт, можем да тръгнем когато си искаме, да се приберем когато си искаме, здравноосигурени сме. Няма езикова бариера, управляваме цените, защото знаем менюто, знаем къде на какви цени можем да бъдем, използваме много често препоръки от познати и приятели", разясни експертът за Bulgaria ON AIR.

Много български хотелиери успешно адаптират своите предложения към нуждите и предпочитанията на българските потребители, което е основа за устойчив туризъм.

"Когато сме доволни от един туристически продукт и там има нашата мечтана ваканция, и живеем за този миг цяла година, определено не искаме да рискуваме и си ходим пак и пак там. Има много лоялни пътешественици", заяви Занков.

Летният сезон бе силен за СПА курорти и планински райони, като наблюдаваме тенденция за комбиниране на море и планина по време на почивките. Най-посещаваните курорти по Черноморието са Приморско, Слънчев бряг и Созопол, като всеки от тях предлага различни изживявания и опции. Например, Приморско е предпочитано от семейства с All Inclusive опции, докато Китен предлага различна атмосфера, а Созопол привлича с културни изживявания.

Въпреки това, сезонът все още е в ход и е рано да се правят окончателни заключения за резултатите от целия сезон. Туристическият бранш очаква силен интерес около 6 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: туризъмBulgaria ON AIR
Още от Общество
Задават се седми избори за НС за три години, похарчени са половин милиард досега
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абсолютна лъжа!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
АХХАХАХХА! Да бе, да!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да, а, останалите 95 % почиват в чужбина..
14
0
 
9
 
! Отговори
Фигаро горе преди 2 седмици
Избираме да почиваме в българия . Щото си почиваме в къщи. И свъшваме някоя друга работа докато си почиваме.
13
0
 
6
 
! Отговори
от Стария Несебър преди 2 седмици
Паркинг Северен е винаги пълен по тъмно, даже връщат автомобили. Но като махнат украинските коли, картината става различна. А за евтино, верно е! Купуват храна от топлите витрини, носят си, а в ресторанти - избягват ги.
12
8
 
4
 
! Отговори
До Българин преди 2 седмици
А искаш ли сега да извадя една пачка с касови бележки и да ти покажа какво съм ял и пил да видиш, че на нашето море е по-евтино? Искаш ли?
11
0
 
11
 
! Отговори
Даскалица преди 2 седмици
Според поредния нищонеправец и манипулатор цели 4 милиона и половина българи са почивали в България. Какъв смях. Господинчо, ще докажеш ли тезата си с платени данъци на база нощувки на българи в хотелите?! То заедно с чужденците ме могат да съберат толкова. От къде ги намирате подобни недоразумения, че и заплати получават...
10
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Снощи в таверната в Кавала - - 2 бр. по 200мл. Узо Кавала - 2 порции по 3 кебапа на шишче - пърж. картофи 2 порции - 2 порции мешана салата - 1 бр. К.кола - 2бр. бира Митос Хляб , вода и 2резена пъпеш за десерт - безплатни !!!!!! Всичко това - 57 !!!!!!!!
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Почакайте да свърши сезона и ще започнат да цвилят, че сезона е лош, за да искат компенсации от държавата.
8
0
 
17
 
! Отговори
Бэлгарин преди 2 седмици
В момента съм на плажа Амолофи - Кавала ! Колите с гръцки номера са по-малко от бългорските....!!!
7
2
 
13
 
! Отговори
Къци преди 2 седмици
Този майтап е на ниво Къци Вапцаров. 25-30% макс посещават нашето и то за по два дълги уикенда за цялото лято.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ако държавата пуснее тралери да поочистят крайбрежието от медузи и водорасли бих отишъл там вместо по гърция където не съм видял нито една медуза
5
1
 
17
 
! Отговори
Доко преди 2 седмици
Познати, които ходиха тази година на нашето море споделят, че е пълно с наши бхаратци, върнали се от гурбет да си покажат колите, ланците и ци.г.ания.та.! А аз като по-беден само до Гърция мога да стигна.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
аз имам ап на морето, ама мутрите не ме броят щото съм частник
3
0
 
15
 
! Отговори
Gorskio преди 2 седмици
70% избират страната ни, вторите 70% избират гърция, третите 70% избират Египет :) :) :) Вдигайте ДДСто до нормалното за тея измамници!
2
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Нещо сте се пообъркали, нито е кой знае колко хубаво , а евтино - още повече !
1
0
 
15
 
! Отговори
Един Българин преди 2 седмици
Ако не намали в пъти цените да не ме чака септември туристическият бранш :))