Багери работят в Кресненското дефиле без да имат документи?

Това е път убиец
Обновена: 29 авг 2024 13:33 | 29 авг 2024 12:36, Гергана Попова
17
Багери работят в Кресненското дефиле без да имат документи?
Снимка: БГНЕС

От 2 седмици работят багери в Кресненското дефиле, без да има документална основа за подобна дейност. Много прилича на онези незаконни сондажи, които се правеха преди две години в дефилето. Правят т.нар. технологични пътища, които се ползват за достъп на тежки машини, тоест начално строителство. Това каза за БНР Андрей Ковачев от Сдружение за дива природа "Балкани".

"Въобще не става дума за второ платно извън дефилето. Виждаме, че започва строителството така, че трафикът да минава през сегашния второкласен път през дефилето. Този път не е магистрала. Той е нещо средно между второкласен и първокласен път. По никакъв начин няма да разреши проблемите с безопасност на пътуване, пропускливост и т.н.", каза още Ковачев.

По думите на Ковачев, сегашният път може да бъде единствено локален, обслужващ територията и добави, че през километър по този път влиза директно, по селски, отбивка.

"Даже на първокласен път не може да отговори – със завоите, с липсата на видимост, тесни платна. В процедурите им да правят този път убиец има тежки документални измами. Това е път убиец. Той ще убива хора, защото това е недопустимо, което се прави и по начина, по който се прави от Агенция "Пътища". Ние се борим да има магистрала. Агенция "Пътища" не желае да има магистрала. Това е абсурдно. Чудовищна спекулация", заяви Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от Общество
Задават се седми избори за НС за три години, похарчени са половин милиард досега
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не ви е виновен пътят, че се избивате на дефилето. Път като път. Виновен е този, който изпреварва, за да спести 5 мин и с това жертва жалкият си живот, но и този на останалите
16
2
 
3
 
! Отговори
ЦЕННОСТИ преди 2 седмици
Това Дефиле е трън в Българските Пътища .Трябва да има някакво решение .За някакви си 20 километра загинаха много хора .
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Требе да се пълни Чекмеджето на Про стия
14
5
 
3
 
! Отговори
... преди 2 седмици
За спамърите: 1-во след като направите проверка ще разберете, че последните години е нямало загинали и много малко катастрофи (решението беше едни колчета за 100к лв ако не се бъркам).2-ро Нормалните хора искат пътят да се направи така, че да не пречи на природата.3-то Както виждаме последните месеци е малко по - важно да има дървета и вода, отколкото магистрала, по която да идва водата. С това унищожение на природата и намаляване на водата тази магистрала ще си я биете по главата...
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
промиват злато -има много в реката
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Път който е нужен на цяла Европа се бави десетилетия заради една шепа зелени .На тяхната съвест да лежат загиналите в дефилето
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сдружение за дива природа "Балкани".Същите тия заради ,които сумати и народ умря в катастрофи в Кресненското дефиле.Позор
10
3
 
11
 
! Отговори
expert преди 2 седмици
Абе докато спасяваме разни еко-имагинерни цели , ТУЙ чудо народ се изпотрепа, напълни гробищата ! Аре ся НЕ МОЖЕ ЦЯЛА Европа д минава покрай пушещите скари и селяци, да няма къде да стъпи , вървейки към Гърция ! Трябва да има ПЪТ без да караме като *** очаквайки някой заспар турски тир да ни прати в поредното гробище!
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До badabum --------- да не забравиш да изгрухтиш следващия път като си изхвърлиш б000клука в рЯката!
8
4
 
3
 
! Отговори
баба Пена преди 2 седмици
Те хората целата магистрала така направиха тея се хванали за два габера. Всеки ден всякакви джиги и камикадзета карат друсани до козирката и като имат документи голем праз. Да бачкат е важното
7
5
 
12
 
! Отговори
ДОБРЕ ЧЕ РАБОТЯТ преди 2 седмици
ПРОМЯНАТА ОТ 2020,НАЧЕЛО С РАДЕВ, РАШКОВ И ПЕТКОВ ИСКАТ НИЩО В БЪЛГАРИЯ ДА НЕ РАБОТИ, И БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ИЗЧЕГЪРТАНА.....ВЪН РУСКИ ЕНННИЧАРИ..!!!
6
6
 
19
 
! Отговори
badabum преди 2 седмици
Омръзна ми да слушам рева на пишман еколози. Не може мнозинстовто да се съобразява с малнцинстото, когато става въпрос за обекти от национално значение. Този път е безкрайно опасен и в крайна сметка човешкия живот и икономиката не трябва да бъдат жертвани в името на големоглавата богомолка...С Банско е същото положението в този ред на мисли...
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Бг първокласни междуградски пътища няма .
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Алекс "Фалшивите еколози,по същество грантаджии като този Андрей Ковачев са причината магистралата все още да не е построена и за съществуването на пътя-убиец." --------------- ахааа, а викаш не е, че "нашите" фирми нямат нужната техника и ноу-хау да копаят дълги тунели, а пък ако се даде поръчката на чужда, то няма да може да се крадНе... я къде било заровено кучето.
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Колко евроатлантическо
2
8
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Фалшивите еколози,по същество грантаджии като този Андрей Ковачев са причината магистралата все още да не е построена и за съществуването на пътя-убиец.
1
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нормално, все пак Банкянския похотлив крадец се върна във властта чрез марионетката си Главчо.