Нощният влак София-Бургас закъсня с три часа

Пътник: По време на пътуването имаше “приключения”
24 юни 2024 10:05, Инна Ангелова
46
Нощният влак София-Бургас закъсня с три часа
Снимка: БГНЕС

Правостоящи в коридора, дублиране на места и закъснение от три часа - това е равносметката по нощната влакова линия София-Бургас. Един от пътниците разказа за случилото се в социалните мрежи. Пред Нова той допълни, че по време на пътуванието е имало и още “приключения”

„Качих се във влака от гарата в Пловдив. Беше съобщено, че композицията се движи с близо 3 часа закъснение. Вместо в 1 часа той дойде в 3:40 часа. Влакът престоя на гарата около 20 минути. Още при качването видяхме, че има правостоящи, които пътуват от София”, разказва Георги.

По думите му той и още няколко от пътниците отишли при кондуктора, за да попитат дали може да бъдат настанени някъде и защо няма места. След като намерили кондукторката, тя им обяснила, че трите спални вагона са заключени и само началник-влак може да ги отвори. Пътниците намерили и него, но той отказал да ги пусне в спалните вагони.

“Оказа се, че има и хора с дублирани места”, допълва Георги. Някои от пътуващите със запазени места ги отстъпили на по-възрастни хора, за да могат да прекарат по-комфортно нощта.

Позицията на БДЖ: “Влакът е пристигнал на крайната си гара със закъснение от 138 мин., което се дължи на закъснение на други влакове поради извършване на ремонт на железния път, както и на задължителните температурни намаления на скоростта в някои участъци. Композицията е без задължителна резервация, спира на редица необслужвани гари, което налага пътниците, качващи се от тях да закупуват билетите си директно от превозния персонал, което от своя страна възпрепятства ограничаването на закупуването на билети”.

От железницата допълват, че пътникопотокът в последните години, особено летните месеци, се е увеличил. Предвидено е в края на месеца да бъде пуснат в движение и допълнителен сезонен нощен влак за Бургас.

"След извършена проверка по сигнала няма индикация за проблеми в системата за билетоиздаване за посочения влак. Следва да се отбележи, че системата не позволява продажбата на едно и също място два пъти. В състава на влака са включени два спални вагона, за които към настоящия момент нямаме информация да са били заключени. По време на пътуване пътници може да бъдат настанявани в тях при наличие на свободни места. В конкретния случай не е имало свободни спални места”, допълват още от БДЖ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от Общество
Вдигнаха въздушната линейка за тежко ранен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
веднъж ми продадоха запазено място 87 - влизам аз и отивам на мястото си и о - изненада - купетата са с по шест места и местата са от място 81 до място 86 - ха, *** че се разправяй
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А Гвоздейков ни каза че сичко шест и ще стигаме за 5 - 6 часа
17
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Кой ти пътува с влак? Загубеняци.
16
0
 
5
 
! Отговори
Сега преди 6 дни
Е наша вината че сме закъснели с цели 24 години така че закъснението е от старите вагони Абе този министър кого гъбарка веднага ОСТАВКА
15
0
 
10
 
! Отговори
as преди 6 дни
Направо си е рулетка с тия влакове. само ...138мин закъснение. За същото време София-Бургас се взима с кола
14
0
 
14
 
! Отговори
Абе... преди 6 дни
...радвайте се, че пак е дошъл!!!
13
0
 
8
 
! Отговори
Бай Танас преди 6 дни
Не е зле. Той пак като е тръгнал ...
12
0
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 6 дни
До АнонименАвтобусните превози също намаляват от много години.
11
2
 
5
 
! Отговори
Симо преди 6 дни
Преди години имах "удоволствието" да ползвам тази линия. Част от проблема се корени и в потребителите. Например, отивам на гише. От Бургас с 10 минути разлика за София тръгват 2 влака, един през Карлово (по-бърз) и втория през Пловдив (по-бавен), ако се случи 0.0001% шанс да се спази разписанието ще са в София през 40 минути един от друг. В "по-бързия" влак бяха *** връз глава! В моя влак "по-бавния" имах на разположение за себе си 2 вагона! В целия влак бяхме 2-*** пътници!
10
8
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 6 дни
В БДЖ се купиха нови локомотиви и вагони,но работещият материал е все така некачествен.Мързелив и немарлив.
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Железниците умишлено се съсипват за сметка на фирмичката на ДПС ЕТАП Адрес/Груп Плюс/Юнион Ивкони! И така вече 30 години!
8
2
 
3
 
! Отговори
това са некадърници преди 6 дни
ако на бадън самолета закъснее 4-5 часа ще ги попари яко . да няма разписание . Какво е това 6-15ч , а е от 6-23ч глупости . горда професия от некадърници . щели да правят влакове с 300км/ч
7
0
 
3
 
! Отговори
Ббб преди 6 дни
Тоя новия ли.. Сега ако можеше да обикалят цялата страна до Бургас, щяха да го направят,всичко по балканската и тракийската линия в един курс.. После що е 10ч до морето..
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В Гулаг ли те пращат,на море ли отиваш не можеш да разбереш.
5
2
 
8
 
! Отговори
ghgh преди 6 дни
хаха не позволяват с-мите да се продава едно място 2 пъти. Поредната голяма лъжа от БДЖ. Ама, какво да се прави като всичко идва от главата, т.е от министерството. Жепето умишлено се води към фалит, за да могат да го дадът на частници. Както превоза така и поддържането на пътя.
4
4
 
10
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 6 дни
,,А във вагона е като в пещ - навалица, миризми ужасни, въздух горещ. Активист на ДБ някак си страстно в младеж се притиска. Прости Му Боже! Той без да иска!"
3
0
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 6 дни
Може фаровете му да са слаби или да няма дълги.
2
0
 
12
 
! Отговори
хаха преди 6 дни
По тъмно се кара по-бавно, та затова.
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Нищо му няма. Важното е всички да пристигнат живи и здрави. Но все пак да помислят за еди вагон с вода и консерви за всеки случай.