Тръгна "Шествие за семейството", зад него застанаха и политици

22 юни 2024 12:05, Александър Попов
374

Снимка: БГНЕС

В София започна “Шествие за семейството”, което е част от инициативата "Месец на семейството". Според организаторите целта на мероприятието е да "принуди" държавата да започне конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната. 
 
В инициативата се включват родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство.

Тази инициатива ежегодно се опитва да адресира катастрофалната демографска криза у нас, каза пред медиите Кристиян Шкварек - председател на фондация “Консервативно общество” и съорганизатор на събитието.

Той обясни, че шествието днес се провежда на Задушница, защото организаторите на "София прайд" също са избрали този ден. Нашето събитие винаги се провежда и като цивилозована алтернатива на прайда, каза Шкварек. Той допълни, че са се допитали до Светия Синод с питане дали шествието може да е днес, откъдето са получили разрешение и благословия.

Шествието ще премине от площад "Александър Невски" покрай парламента, Софийския университет, по бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий" и ще стигне до НДК.

Организаторите съобщиха, че събитието е деполитизирано. Тази година обаче и политици застанаха зад него.

Лидерът на СДС Румен Христов заяви пред БГНЕС, че за тях семейството е клетката на обществото. „Нямаме нищо против различните, но не искаме те да налагат своите виждания“, смята Христов.

Младен Маринов, бивш министър на вътрешните работи и депутат от ГЕРБ, също коментира, че със семейството продължаваме човешкия род. „Семейството е най-силното нещо“, смята той.

Костадин Костадинов, лидерът на “Възраждане” заяви, че трябва да възстановим нормалността в нашето общество. “Аз приветствам ролята, която църквата има”, сподели Костадинов.

Начело на шествието застана и боксьорът Кубрат Пулев, заедно с певицата Деси Добрева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
0
 
3
 
! Отговори
Take me to church преди 1 седмица
Днес шествие, утре пропаганда, а вдругиден - ще путат къде са гей дцеата с въже в ръка ...
284
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не знам кво контролира брикс, ама в китай с рубли нищо не можеш да си купиш.
283
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
A бе, жълтонасраните паветници, я кажете тука сега бе, какво стана със завода за електрически автомобили на Кирето бе, за който Кирето получи милиони от държавата? Колко човека работят в завода, колко електрически автомобила са произведени вече?
282
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сърбия ce пpeвъpнa в мaгнит зa cвeтoвните гигaнти oт aвтoмoбилнaтa индycтpия. B cpъбcкия гpaд Чaчaк строи завод гepмaнcкaтa РWО Grоuр кoятo пpoизвeждa чacти и oбopyдвaнe зa мoтopни пpeвoзни cpeдcтвa за 89 милиoнa eвpo. Ще paбoтят нaд 500 дyши. Toвa e пopeднaтa мнoгoмилиoннa чyждecтpaннa инвecтиция oт cтpaнa нa кoмпaния, cвъpзaнa c aвтoмoбилнaтa индycтpия. Вcякa пeтa чyждecтpaннa инвecтиция в Cъpбия e в oблacттa нa мoбилнocттa. Cтpaнaтa cтaнa пoбeдитeл в peopгaнизиpaнeтo нa пpoизвoдcтвoтo в oблacттa нa мoбилнocттa в Eвpoпa, ocoбeнo кoгaтo cтaвa въпpoc зa eлeктpичecки автомобили.
281
3
 
3
 
! Отговори
Шкфарек преди 1 седмица
До Бащата на Шкфарек. Прости ми тате, всичко тръгна от католическия свещеник, при когото ме заведе като бях малък.
280
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Копейкин пак ли е докарал автобуси от Максуда и Шумен?
279
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Tesla не успява да продава произведените автомобили. Темповете на производство на електрически превозни средства на Tesla сериозни изпреварват продажбите. През първото тримесечие на 2024 г. производството е надвишило продажбите с 46 561 автомобила, съобщават от компанията. Съхраняването на непродадените коли създава проблеми, произведените електромобили трябва да се съхраняват в паркингите на фабрики, търговски центрове и дори летища.
278
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
277
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БРИКС вече контролира цялата световна нефто-газова промишленост в по-голямата и част. При това както производители, така и потребителите. Това означава, че вътре в БРИК може да се изгради цялата система на търговия с газ и нефт, напълно независимо от запада.
276
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Копейке пак лъжеш като русофил. На всяка тесла произведена в САЩ се слага мито. Ако е произведена в завода в Германия - не.
275
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Американското посолство в България официално съобщи на сайта си, че ограничава визита за българи. Издаването на виза за българи и чакането ще продължава по-дълго време.
274
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Венецуела - 2$ заплата/10000% инфлация - така са приятелите на русия. И ние щяхме да сме така ако не бяхме разкарали московските ***. Халал да им са на брикс.
273
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как може Tesla от 53 хиляди евро да падне на 44 хиляди? Същата кола? ЕС защо не налага мита на Тесла, ами налага мита на китайските коли? Нали китайските коли не са добри, никой не ги купува?
272
1
 
5
 
! Отговори
Кво е това Име преди 1 седмица
Шкварек - на Полски Юдеи ли е?!
271
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Глупава копейке, русия не струва. Знаеш го. Иначе отдавна щеше да си там.
270
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Венецуела - най-богатата на нефт страна официално обяви, че се присъединява към БРИКС
269
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ако не е румен да върти коремно, то от тия торбари никой не може и да се набере но лост-то. тия на прайда са в по-добра физическа форма - брао, иса по-красиви и универсални
268
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 275 Аз лично карам хюндаи от 10 години. Доволен съм. Няма да ги сменям засега ни с немска, ни с китайска, а още по-малко с руска кола. Междувпрочем копейке глупава, в ЕС има мита дори и за УСА коли.
267
2
 
9
 
! Отговори
Лидера преди 1 седмица
Лидера на това движение колко деца има?
266
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
A какво става с визите за САЩ, след 30 години 6лизане на американски гьзове, българите могат ли свободно без визи да бегат в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?