Тръгна "Шествие за семейството", зад него застанаха и политици

22 юни 2024 12:05, Александър Попов
374

Снимка: БГНЕС

В София започна “Шествие за семейството”, което е част от инициативата "Месец на семейството". Според организаторите целта на мероприятието е да "принуди" държавата да започне конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната. 
 
В инициативата се включват родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство.

Тази инициатива ежегодно се опитва да адресира катастрофалната демографска криза у нас, каза пред медиите Кристиян Шкварек - председател на фондация “Консервативно общество” и съорганизатор на събитието.

Той обясни, че шествието днес се провежда на Задушница, защото организаторите на "София прайд" също са избрали този ден. Нашето събитие винаги се провежда и като цивилозована алтернатива на прайда, каза Шкварек. Той допълни, че са се допитали до Светия Синод с питане дали шествието може да е днес, откъдето са получили разрешение и благословия.

Шествието ще премине от площад "Александър Невски" покрай парламента, Софийския университет, по бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий" и ще стигне до НДК.

Организаторите съобщиха, че събитието е деполитизирано. Тази година обаче и политици застанаха зад него.

Лидерът на СДС Румен Христов заяви пред БГНЕС, че за тях семейството е клетката на обществото. „Нямаме нищо против различните, но не искаме те да налагат своите виждания“, смята Христов.

Младен Маринов, бивш министър на вътрешните работи и депутат от ГЕРБ, също коментира, че със семейството продължаваме човешкия род. „Семейството е най-силното нещо“, смята той.

Костадин Костадинов, лидерът на “Възраждане” заяви, че трябва да възстановим нормалността в нашето общество. “Аз приветствам ролята, която църквата има”, сподели Костадинов.

Начело на шествието застана и боксьорът Кубрат Пулев, заедно с певицата Деси Добрева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
0
 
7
 
! Отговори
Пародия! преди 1 седмица
И от левия и от десния тротоар.
304
7
 
8
 
! Отговори
РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ преди 1 седмица
Не разбирате ли, че няма значение от коя страна се бамирате. Щом има протипоставяне на човек срещу човек това е все едно. Така се управлява от хиляди години.
303
15
 
5
 
! Отговори
Отивам на прайда преди 1 седмица
Там са забавни
302
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
303 Тогава, защо Русия е за "македонска нация и македонски език"? Нека сега руснаците видят, как изглежда това.
301
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никой няма нищо против гейовете, но нека не ни ги налагат като модел в живота. Какво искат да кажат с този парад? Никой не ги репресира. Ако има репресирани, да кажат кои са. Да потърсят правата си.
300
10
 
3
 
! Отговори
Копейка Прайд преди 1 седмица
Бате; Всичките не-семейни защитават семейството....
299
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма украинска нация и език, както макендонска нация и език
298
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разделяй и владей електорато.:))
297
20
 
11
 
! Отговори
СЛАВА УКРАИНЕ преди 1 седмица
Няма руски народ. Това е сбирщина от кавказци, китайци, украинци, финландци, чеченци и други. Руснаците НЕ СА НИ БРАТЯ. Няма как да сме братя с КИТАЙЦИ И ЧЕЧЕНЦИ И ФИНЛАНДЦИ. Украинците са ни братя, руснаците не са ни никакви. СЛАВА УКРАИНЕ!
296
6
 
1
 
! Отговори
Ретро Носталгик преди 1 седмица
-Ало?! -Кажете! -Ами аз искам да не ме прекъсвате два пъти, госпожа Проданова, по-подробно да ме чуете! Кога беше старата програма, кога имаше рапфаговски, или както говори учитела... Знаете ли какво е подигравка рапфаг? Той не знае дроб да дели, получава висше образование! Кога беше по-добре? И всичко, когато построиха панелки или... Обажда ви се жестоко репресиран човек с досие в Държавна сигурност! Ще ви кажа как ще бъде по-добре! -Хайде, казвайте! Когато спреме да мислиме моронеж, щото от то
295
10
 
8
 
! Отговори
Шествие на Копейките преди 1 седмица
Доколкото виждам от коментарите
294
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украинците са герои - защитават Родината си от московската ***. А избитите 300х московски оррки умряха за едната лада.
293
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И защо мислиш, че преди беше по добре? - пита една баба връстничката си, гледайки към двата брадати пингвина изкачили се на трибуната да плямпат. - Преди всеки си гледаше работата - комунистите воюваха, евреите търгуваха, цингурелите крадяха. А сега какво? Евреите воюват, цингурелите - преименувани на роми търгуват, а комунистите крадат.
292
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия двата брадати пингвина, изкачили се горе на трибуната, от коя партия са?
291
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин винаги е повтарял, че украинци и руснаци са един народ. Но българи, французи, поляци, румънци не са един народ с руснаците.
290
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А ясно е, патриоти и левица си събират електорат. Ами един закон в народното събрание за сексуалната ориентация и въпросът е решен.:))
289
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Досега 500 хиляди украински войници бяха убити, с ранените и инвалидите това е 2 милиона загуба за Украйна. До лятото на 2025г ще бъдат убити и новите 500 хиляди, ако могилизацията успее да ги събере. И тогава започва изпращенето на фронта на 18 годишните, 65 годишните и жените. Анлия и САЩ вече поискаха от Украйна да свали възрастта на 18 години, 17 годишните поличиха призовки да се регистрира, никой не може да напуска Украйна. И до лятото на 2026 ще бъдат убити и децата, жените и старците. И тогава кой ще воюва? От къде ще закарат пушечно месо, сеща ли се някой?
288
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
284 - Ништу ни са 46к уе...
287
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 256, ама разбира се :) Трябва им жертви за "специалната им операция". Очаквайте скоро да имат и по 10. Все някой трябва да мре заради джуджетата в киев и москва.
286
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сърбия не е в ЕС, и не се ползва от предимствата на свободно движение на стоки без мита, програми и фондове от ЕС и пак е по-напред от членката на ЕС и НАТО България, и заплатите в Сърбия са по-високи от България, и страната е уредена, а не разграден двор като България.