Радев: Политиците се скриха във фейсбук или хванаха гората, чакам ги да се върнат

Очаквам да направят анализ защо се стигна до пропаст между българите и партиите, посочи президентът
12 юни 2024 12:42, Стела Стоянова
352
Радев: Политиците се скриха във фейсбук или хванаха гората, чакам ги да се върнат
Снимка БГНЕС, архив

"Очаквам участниците в изборите да направят своя задълбочен анализ за това защо се стигна до дълбоката пропаст между българите и партиите. Отказът на мнозинството да вземат участие в изборите е показателен – те не се идентифицират с черния ПР, с предизборните послания и най-вече с поведението и действията на партиите.

В една парламентарна република от партиите, спечелили изборите, зависи как ще се развива държавата. Тяхна е отговорността оттук нататък и те не могат да избягат от нея.

Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти в Шабла", предаде БГНЕС.

Още по темата
Във връзка с думите на председателя на ДПС Делян Пеевски, че президентът работи върху бъдещ политически проект, Радев отвърна:

"Не коментирам паник атаките на който и да е политически лидер, тук има думата медицината".

Провалът на системните политически партии тласкат все повече граждани към наказателен вот и търсене на алтернатива. Всяка нова партия тепърва трябва да разкрива и да отстоява своите позиции и роля в Народното събрание, коментира Радев.

Запитан кога ще бъде свикано новото Народно събрание и насрочване на консултации с политическите групи, президентът отговори с въпрос:" Как да бъде свикано – едните лидери се скриха във Фейсбук, други избягаха по селата, трети – хванаха гората. Чакам ги да се върнат."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от Общество
Инспекцията по труда: Все повече непълнолетни у нас работят
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Страх тресе ПП,ДБ, да не ги подслушат пак. Чакаме следващия пикантен запис.
255
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руските тро.лове на Копейкин ,ще бъдат съдени ,за държавна измяна !!!! Скоро .... Радев е първи по заслуга ,на отявлен бесен пуниноид ...
254
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В САЩ магистратурите са платени.
253
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До Анонимен 254 Работата е по-зле, отколкото смятах. Не специализант (по-високо от магистър), а просто магистър. На почти всички българи магистратурите в чужбина са с отличие. Хеле в някакъв забутан колеж, на фона на "ученолюбивите" американци. Имам питане: тъй като матурите в САЩ са платени, кой му плати в село Веселиново таксата? Държавата или партията?
252
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До Анонимен 251 - И да слагате 1000 минуси, човекът си е завършил успешно, има успешна военна кариера, ако направи партия, ще има и успешна политическа такава. Пък тук разни завистници да слагат минуси, работа не вършат.
251
8
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 251 преди 2 седмици
Румен Радев се дипломира през юни 2003 година с академично отличие като магистър Стратегически проучвания след обучение във Военновъздушния колеж Максуел в Алабама. Радев завършва като 1 сред чуждестранните студенти и 13 сред всички общо 260 обучаващи се. - Постигнал Радев, абе ниЙ кво сме постигналЕ, немой са мери с назе!
250
6
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 седмици
До 245. Ами ти гледай себе си, защо говориш и за тези 70 процента? А Радев нищо особено няма да направи - нали видяхме по време на служебните му правителства за две години, че нищо не постигна? А и той не може да управлява сам - кои са другите около него, не виждам никой читав.
249
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 246 Аз СЪМ специализирал в Щатите. И не само там. Да си на 13-то място не е постижение. Групите специализанти обикновено са между 10-12 и 20 души. Да си тринайсти от 20 е по-скоро зле. За мен е бил преписвач. Не видях да блика от акъл. Да разбираш от военно пилотиране и от държава не е едно и също. По-скоро едното пречи на другото. Военните обичат диктатурите. Не ги кефи друг да решава вместо тях. На Радев слагам един голям минус.
248
4
 
14
 
! Отговори
До 248 преди 2 седмици
До Анонимен Да, така е! Добре, че бяха Нинова и Решетников!
247
8
 
13
 
! Отговори
До 243 преди 2 седмици
До Анонимен Какво е постигнал!? Той просто е Любимец 13! Обаче истината за него е, че е изключително лош, злобен и търсещ отплата човек! Такъв човек не може да бъде еталон за подражание нито на младото поколение, нито на възрастното поколение!
246
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен До 243. Нищо не е постигнал сам. Нинова му постигна издигането. Най-обикновена военна мижитурка. "Верен на Партията", това е. Не се сещам за никакво постижение на Радев за България. Само вицове. Би ли посочил поне едно. През неговото управление само скандали. Дори няма да го има в учебниците като постижение. Ще пише само, че бил президент от-до. Сред подчинените му има хора с по-добри дипломи и титли.
245
7
 
15
 
! Отговори
Пълен подляр! преди 2 седмици
Как ще свикаш НС като няма още обявени официалните резултати от изборите! Той просто се заяжда и става ясно отдалече какъв селски злобар е!
244
14
 
7
 
! Отговори
до 244 преди 2 седмици
Ти отиди да специализираш в Щатите като толкова много знаеш. Дипломирал се е на 13то място от стотици специализанти. Смешни сте ми едни такива никакви хора, като почнете да намирате кусури на хора с постижения.
243
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има шанс и още как. 70% от гласоподавателите в България, които не отидохме до урните преди 4 дена това чакаме- да направи партия. Тогава ще отида със сигурност.
242
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 235 И какво му е образованието? В Щатите само е специализирал. Нищожество с пагон. Всички беди в момента са заради него, разединителя на хората.
241
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Когато някой от вас,мили ми форумни мишки, успее да направи, това което този мъж е постигнал тогава може да се обаждате. Истината е, че е най-добрия президент който някога сме имали. Точка.
240
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И да направи партия, Радев няма шанс. Нищо, че по телевизора се говори друго. На българите им омръзна да ги "разделят и владеят". Затова и не гласуват или се бъзикат с партиите. А с Радев се бъзикат държавните лица в чужбина. Не искам да се срамувам поне заради него.
239
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никога не ме е интересувало какво е казал Радев. Защото все става обратното. Тоя май няма връзка с реалността или екипът му анализатори е калпав, или Митрофанова му диктува речите.
238
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тодор Живков Number 2, подайте си оставката, за да тръгне България напред!
237
1
 
4
 
! Отговори
до 238 преди 2 седмици
Ами гласувалите в чужбина? Мисли моля те. Всичко ви е конспирация на вас.Имаме 12 часа разлика с някои райони на света на запад