Радев: Политиците се скриха във фейсбук или хванаха гората, чакам ги да се върнат

Очаквам да направят анализ защо се стигна до пропаст между българите и партиите, посочи президентът
12 юни 2024 12:42, Стела Стоянова
352
Радев: Политиците се скриха във фейсбук или хванаха гората, чакам ги да се върнат
Снимка БГНЕС, архив

"Очаквам участниците в изборите да направят своя задълбочен анализ за това защо се стигна до дълбоката пропаст между българите и партиите. Отказът на мнозинството да вземат участие в изборите е показателен – те не се идентифицират с черния ПР, с предизборните послания и най-вече с поведението и действията на партиите.

В една парламентарна република от партиите, спечелили изборите, зависи как ще се развива държавата. Тяхна е отговорността оттук нататък и те не могат да избягат от нея.

Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти в Шабла", предаде БГНЕС.

Още по темата
Във връзка с думите на председателя на ДПС Делян Пеевски, че президентът работи върху бъдещ политически проект, Радев отвърна:

"Не коментирам паник атаките на който и да е политически лидер, тук има думата медицината".

Провалът на системните политически партии тласкат все повече граждани към наказателен вот и търсене на алтернатива. Всяка нова партия тепърва трябва да разкрива и да отстоява своите позиции и роля в Народното събрание, коментира Радев.

Запитан кога ще бъде свикано новото Народно събрание и насрочване на консултации с политическите групи, президентът отговори с въпрос:" Как да бъде свикано – едните лидери се скриха във Фейсбук, други избягаха по селата, трети – хванаха гората. Чакам ги да се върнат."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от Общество
Инспекцията по труда: Все повече непълнолетни у нас работят
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Целта на Радев била политически проект, който да събере гласовете на разочарованите от Герб, Възраждане, ПП....Този човек явно витае из облаците или пиарите му силно го заблуждават. Той няма нужния авторитет като президент, какво остава като лидер на партия? Още една русофилска партия се задава. Колко хора си мисли, че ще го подледват? Колкото последваха Гешев!
275
10
 
10
 
! Отговори
тъпомер преди 2 седмици
Как сте бре злобюлчета,сега и Радев ли е руски шпионин,злобейте и се молете да не размаха пак юмрук,бокови ***...
274
12
 
12
 
! Отговори
РАЗЕДИНИТЕЛЯТ... преди 2 седмици
НЕЗАБАВНО ДА СЕ МАХА, ЗАЩОТО НЕ НИ ОБЕДИНЯВА, А ВСЕКИ БОЖИ ДЕН НИ РАЗЕДИНЯВА.....ДА СИ ПРАВИ ПАРТИЯТА И ДА ПРЕДЛАГА ПОЛИТИКИ...
273
11
 
14
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
На човек, размахал юмрук и спретнал преврат/с парите на Черепа/ за да спаси собствения си Г'з, уважение ...нулево! Както казваше Борисов, ще дойде време когато ще разберете ,че тоя и това семейство, се интересуват само от ...себе си! Никога няма да си каже, в какви зависимости е затънал, с какви компромати са го стиснали за топките, че бърза да блесне със своята сервилност!
272
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Радев - най големият негодник ,злобар и руски кавал в България ... Не го очаква нищо добро, заслугата за което е фелдфебелският му , путиноиден акъл ...
271
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 270 - Не само дебеланковците завиждат. А неуспелите и комплексирани по тая причина хора. Човек, когато е постигнал нещо в живота, уважава и чуждите постижения, не тича да ги омаловажава с глупави доводи. Ама, народ всякакъв, на мен Радев не ми пречи, напротив, симпатичен ми е.
270
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
радев е господин другаря никой след мандатаму никой няма да го знае ще копа домати на село
269
10
 
12
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 2 седмици
За какво да му завиждам на Тоя ,бе! Че може да се върти ва лоста кат Шебеck ли! Това изтъкано от злоба лице, празен поглед, и грам одухотвореност няма в тоя!
268
14
 
11
 
! Отговори
Елементарен човек е преди 2 седмици
Радев, първосигнален. Сринах се от смях, когато, по руски образец, шпионираше с дронче прозорците на Тиквата.)))) Не ща Радевите да ми пращат подслушващи дронове или да ми слагат бръмбари зад контактите вкъщи. Само когато се караме с жената и децата, може. Да кажат кой е прав. Когато обаче с тъста спорим за държавни работи, не ща да ни арестуват за мр-ъ.сни политически вицове, както правеше Бай Тошо. Президент ли? Лукова глава!
267
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Г-н президента е whole snack. Определено не пие по 2л бира вечер и не цъка по форумите. А тук завиждат дебеланковците.
266
8
 
12
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 седмици
...Радев бил "по"добър"? Със какво ? С машинките на Мадуро ли, с "аллабалата" с Президента ли, договорът с Боташ ли, или с пътят на Копринката?
265
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 265. Вярвай си, кой ти пречи. Всеки има право на фантазии.
264
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 266 Не мечтай, Радев май не е обратен. Видя го гол и айдеее - мераци!
263
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много се замечтавам напоследък като го видя Г-н Президента. Де да изглеждаха така повечето от тия в парламента, а те втасали козунаци.
262
12
 
6
 
! Отговори
до 251 преди 2 седмици
Тука във форума може и да кажеш, че си летял в Космоса и си бил на експедиция до Еверест 16 пъти и си намерил лек за ХИВ. Реалността е коренно различна. Истината е, че Радев е президент, защото е по-добър от 99,99% от нас. И огромна част от населението е зад него.
261
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен Гледаме от другите държавни глави. Те го плюят, т.е. бзикат се много повече.
260
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Еййй, много плюене тук, направо сте подмокрили. Много комплексар, много нещо!
259
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
политиците поне се скриха, а ти не се скри дори като разкриха далаверата боташ
258
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
257 Накрая всеки получава това което заслужава.
257
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 257. Какво те бъркат минусите? Това ли гледаш? Ква партия, кви пет лева? Нинова не важи вече, старите комунисти умряха, а инициативният му комитет са с единия крак в гроба - от пенсионер нагоре. Младите не му се кефят, защото не си падат по казармен ред. Средното поколение е скептично. Не си познал.