7 вредни митове за любовта, които обществото ни налага

Разберете на кои общоприети схващания за връзките НЕ трябва да вярвате
19 май 2024 22:21, Теодора Драгоева
5
7 вредни митове за любовта, които обществото ни налага
Снимка: iStock

Вероятно неведнъж сте поставяли под въпрос обичайните истории, които чувате за любовта. Ако сте малко по-скептични или критични, сигурно се замисляте понякога, че обществото и попкултурата ни карат да вярваме на много вредни и твърде захаросани митове за романтичните взаимоотношения.

Ние няма да оспорваме част от тези общи вярвания и схващания, но няма и да се съгласяваме напълно с тях. В този дух, днес ще ви представим 7-те най-вредни мита относно любовта, които обществото често ни вменява.

Идеята е да ви покажем, че е добре винаги да поставяте под съмнение това, което обществото налага по една или друга тема и да се опитвате да мислите критично и „извън кутията“.

В крайна сметка това, което вярвате за любовта, трябва да идва от вашите собствени мисли, преживявания и разбирания, а не от това, което другите ви казват.

А ето и кои са най-вредните 7 погрешни схващания  за любовта:

1. Любовта не изисква усилия
Може да ви е трудно да го приемете, но най-често любовта и по-точно взаимоотношенията, изискват работа и усилия и от двете страни. В началото на една връзка любовта често е магически процес и не изисква усилия. Но реалността е, че ако искате тази любов да процъфти с времето, ще трябва да се „потрудите“ и да проявите разбиране към своя партньор.

Не забравяйте, че доверието се изгражда постепенно. Разбирането се задълбочава с времето. Връзката ви укрепва с всяко споделено преживяване. Докато четете тези думи, вероятно сте си спомнили няколко момента, които са изисквали усилия във връзката ви.

Ако ще имате връзка, важно е да приемете, че любовта не е лесна. Изисква съзнателно усилие.

От решаващо значение е да се освободите от илюзията, че любовта е приказка, която се разгръща без никаква работа от типа: „И заживели щастливо“. Не е така. Вашите действия допринасят за това и те са най-ефективни, когато се извършват внимателно. Когато действате съзнателно.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източнник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: митове за любовта
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
7 преди 1 седмица
Къде са другите 6?
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имаме собствени разбирания!
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Любофта е на Просто Киро баджанака с Лена мустака :)))