Повдигнаха обвинение на шофьора, убил учителката от Айтос

Мъжът е задържан за срок до 72 часа
13 мар 2024 19:30, Стела Стоянова
10
Повдигнаха обвинение на шофьора, убил учителката от Айтос
Снимка БГНЕС, архив

Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на 59-годишния шофьор, причинил смъртта на 33-годишната Янита Пепелянкова, предава БГНЕС.

33-годишната учителка от Айтос загина на място при челен сблъсък в събота на пътя Бургас - Средец, а двете ѝ дъщери са в болница с множество наранявания.

Мъжът, причинил катастрофата, е задържан за срок до 72 часа. Той е обвинен за причиняване смъртта на жена и средни телесни повреди на друга жена и две деца, настъпили в резултат от пътнотранспортно произшествие.

Предстои Окръжна прокуратура-Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

„Повдигнатото обвинение е по чл.343, ал 3, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години. Мъжът дава своите обяснения. Казва, че се е движил с разрешена скорост и когато е тръгнал да намалява - там, където има ограничение на скоростта, е станало нещо технически с автомобила. Наложена му е забрана за напускане пределите на страната и му е отнето свидетелството за правоуправление”, заяви за БГНЕС прокурор Ангел Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извън големите населени места вече е опасно да се кара! Тръгнали при пра-бабата на гости. Ей , туй старите хора като настояват всяка седмица да им се ходи на гости. Така загина внука на една съседка, която само изнудваше децата и внуците да я посещават. То вече не за път по тези пътища! Не се ли разбра - карат без книжка, заспиват, друсат се. Накрая жената откачи, а внук й един пиян-румънец, с тир го премаза и почина на место, горкото момче на 22. Мир на праха му!
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хм,нестандартен водач на БМВ,но пък със стандартно поведение на пътя за шофьор на тази марка.Стандартния шофьор на Бмв е 23 годишен,татуиран,бръсната тиква,нагъл , у дома има питбул,агресия и умствен багаж еднакви с тези на кучето,лесно скача на бой и дрифт.Но както казах този е нестандартен,поне на възраст
7
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Бог да прости, жената и да даде сили на семейството й! Това е ужасна трагедия.Но без да е готова експертизата за какво се е случило, не може да съдим човека. За съжаление инциденти се случват, има хора инфаркт получават и загубват контрол над МПС- то. За сега е известно, че не е бил пиян и друсан. Всичко може да е станало. Да живееш с вината, че си погубил млад човек, майка на 2 деца, това също е ужас.
6
4
 
10
 
! Отговори
До 4 преди 1 месец
"Агенция за закрила на детето, веднага да се самосезира и да проверите и атестира бащата на децата дали има нужният родителски капацитет,за да се грижи за тях и да ги възпитава. Аз съм силно притеснен за бъдещето им, имайки предвид професията му. При нужда да ги настани в подходяща семейна среда." ----------- Аз пък силно се притеснявам за здравето и живота на близките ти, имайки предвид неадекватния ти коментар относно бащата на децата. Очевидно трябва да те настанят в психиатрия.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всяко второ БМВ като тръгне да намалява и нещо му става, освен това всички които си купуват такива коли са като бабички, едва потеглят!
4
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Агенция за закрила на детето, веднага да се самосезира и да проверите и атестира бащата на децата дали има нужният родителски капацитет,за да се грижи за тях и да ги възпитава. Аз съм силно притеснен за бъдещето им, имайки предвид професията му. При нужда да ги настани в подходяща семейна среда.
3
7
 
4
 
! Отговори
на 100% преди 1 месец
Ще се откупи от честният БГ. съд ,и ще изкара 5- 6 месеца в общежитие !!
2
6
 
3
 
! Отговори
As преди 1 месец
Нещо станало с автомобила.... Като внезапна акселерация
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Казва, че се е движил с разрешена скорост" - разрешена от кого? От правилника за движение по пътищата или по-скоро от законите на физиката?