В Габровскоо въвеждат мерки срещу птичи грип

Здравните власти казаха, че е превантивна мярка
26 апр 2024 17:08, Инна Ангелова
4
В Габровскоо въвеждат мерки срещу птичи грип
Снимка: БГНЕС

Мерки срещу разпространението на птичи грип се въвеждат в област Габрово.  Заради усложнената епизоотична ситуация се забранява провеждането на пазари и изложби на птици.

Здравните власти в областта съобщават, че това са превантивни мерки срещу разпространението на заразата. Освен забраната за провеждане на пазари и изложби на птици, собствениците на индустриални ферми трябва да извършват почистване и дезинфекция на помещенията и да вземат проби.

За предпазване е необходимо да се избягва пряк допир със замърсени от птици предмети и повърхности, предупреждават здравните власти, а птичето месо и продуктите трябва да се приготвят при температура не по-ниска от 70°С.

След въведените мерки собствениците на индустриални ферми трябва да уведомяват Областната дирекция по безопасност на храните преди да изведат птици от местата за отглеждане.

Предстои предписанията да бъдат връчени лично на собствениците на птицевъдни стопанство и люпилни на територията на Габровска област.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Общество
Всеки пети е под линията на бедност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Кочо преди 1 седмица
Пак ли ще трепят пернатите във фермите, ве ?!И кво му е на габровско по-различно от другите околия, ве ?!Не щат да бутат гювеч/подкуп ли ? Ами - габровци.
2
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 седмица
Насам народе,насаМ.Нов внос украинско oтpовнo месо,изберете българското.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички трябва да се включат в предвеликденска паника и в птичата област. Превантивно, да си знаете! А може и да е предупреждение за някой какво точно трябва да направи с цените /примерно/ в Габровско /например/.