24 май няма да е национален празник

Това прие конституицонната комисия
Обновена: 16 дек 2023 19:45 | 16 дек 2023 19:38, Стела Стоянова
70
24 май няма да е национален празник
Снимка БГНЕС

Единодушно Комисията за промени в конституцията отмени текста, в който се казваше, че националният празник е 24 май. За отпадането му от основния закон  гласуваха всички 8 присъстващи на заседанието.

За подобен развой на предложението се знае още от септември, но сега то вече беше гласувано от комисията.

Тя ще продължи своята работа утре в 10 часа, когато отново ще се върне на въпросите, свързани със служебното правителство, служебния премиер и регулаторните органи.

Преди това депутатите приеха текста за индивидуалната конституционна жалба. Чрез нея ще се даде право на всеки съд да сезира КС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
4
 
! Отговори
Махнете всички преди 4 месеца
Бълг.празници и оставете Хелуин така западните фашисти ще са по-доволни!
59
4
 
3
 
! Отговори
Дякон Васил Левски преди 4 месеца
Най- точният ден за НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК Е 6 СЕПТЕМВРИ, това е ден на съединението и трябва да се наложи като ден в който ние за да удпеем като народ трябва да сме заедно! По повод на 3 ти Март, това е важен ден за нашата държава, но трябва да се гледа въпроса за националния празник от всички страни, в България живеят различни малцинства, защо трябва НАЦИОНАЛНИЯТ ПРАЗНИК да засяга част от народа на страната! Няма не е важно народа с турски произход да не се чувства като част от нашата Българи
58
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Но и 3ти март не трябва да е национален празник, защото е измислен и обвързва България едва ли не, завинаги с Русия!
57
0
 
5
 
! Отговори
Отменете празниците преди 4 месеца
Предатели и без_родници нямат празници!
56
0
 
5
 
! Отговори
Допълнение преди 4 месеца
До 58 Bormann 24ти Май е Славянски празник на Славянската писменост и култура празнуван в България, Сърбия, Украйна, Русия, Монголия, Монтенегро, Македония и тн. Това е интернационален празник. 3ти Март си е един и неповторим за България, тогава падна азиатския фесс ;). . . . . Славянската писменост и култура се празнува също и в Словения, СловКия и в Чехия, даже в Чехия е национален празник т.е. не се работи, но не е на 24 май! НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК БЕЗ РОДНИЦИ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ ПИШАТ НА ЛАТИНИЦА!
55
0
 
3
 
! Отговори
Допълнение преди 4 месеца
До 58 Bormann 24ти Май е Славянски празник на Славянската писменост и култура празнуван в България, Сърбия, Украйна, Русия, Монголия, Монтенегро, Македония и тн. Това е интернационален празник. 3ти Март си е един и неповторим за България, тогава падна азиатския фесс ;). . . . . Славянската писменост и култура се празнува също и в Словения, СловКия и в Чехия, даже в Чехия е национален празник т.е. не се работи, но не е на 24 май! НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК ***, ВЪПРЕКИ, ЧЕ ПИШАТ НА ЛАТИНИЦА!
54
0
 
13
 
! Отговори
Бай Чеп преди 4 месеца
"Ако ви пречат : паметниците, азбуката, или празниците в една държава, най-вероятно се намирате на Чужда Територия!" (Vic.bg)
53
6
 
1
 
! Отговори
дo 56 преди 4 месеца
Нищо не помнят копейките. Мозъците им са изпрани и изгладени завинаги.
52
1
 
10
 
! Отговори
Bormann преди 4 месеца
24ти Май е Славянски празник на Славянската писменост и култура празнуван в България, Сърбия, Украйна, Русия, Монголия, Монтенегро, Македония и тн. Това е интернационален празник. 3ти Март си е един и неповторим за България, тогава падна азиатския фесс ;)
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Връщате 9 септември!
50
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Копейки, нали помните че при бай Тошо национален празник беше 9-ти септември? 3-ти март не беше никакъв празник.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
О ,да спокойно може да се замени с всенародни празненство послучай рождените дни на четиримата ханове Хан Кире,Хан Ристю, Хан Боко и най - великия между тях Хан Шиши!
48
0
 
3
 
! Отговори
до 50 преди 4 месеца
Ами евреите някакси са запазили 2000 год. националното си самосъзнание без да имат компактно живееща общност. Ами арменците?
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
24 май се празнува в българските училища още преди освобождението.
46
4
 
5
 
! Отговори
до 50 преди 4 месеца
Видимо трябва да обясня очевАден факт на д////ил като тебе! От Освобождението на Бг до днес изминаха 145 години!!! Как мислиш планктонче, дали без Руско-Турската война 1877 -1878 г. българското етническо самосъзнание щеше да оцелее до днес, след 650 години??? Знаеш ли кой беше Фактора който ни спаси от асимилация през тези Пет Века Робство??? 24 Май??? Не!!! Християнската ни вяра!!!!! Всъщност, д////ил като тебе едва ли ще го разбере!!!!
45
1
 
2
 
! Отговори
Въобще без празник преди 4 месеца
Само истинските държави, независимо кои са те имат национален празник! *** например няма да имат национален празник! Познайте кои са те?
44
11
 
14
 
! Отговори
Рендето преди 4 месеца
България възкръсна от Пет Вековното Османско Робство на 3 Март 1878 година!!! Без тази сакрална дата нямаше да има и 24 Май, просто нямаше да има държава България с нейната история и култура!
43
3
 
9
 
! Отговори
Лллл преди 4 месеца
Всички хора около мен са потресени . Такава наглост и своеволие никога не е било . Управляващите са се самозабравили ! Идва Коледа , но идва и Видовден ! Ще бъдат наказани . Ако не от Господ то от Путин със сигурност !
42
1
 
15
 
! Отговори
Асана василева преди 4 месеца
Нали искахте промяна на ви промяна
41
7
 
3
 
! Отговори
Кире харвардо преди 4 месеца
До края на мандата отменяме кирилицата, защото е проруска азбука и минаваме евроатлантическа латиница! АМЕРИКА ПОБЕДА!