24 май няма да е национален празник

Това прие конституицонната комисия
Обновена: 16 дек 2023 19:45 | 16 дек 2023 19:38, Стела Стоянова
70
24 май няма да е национален празник
Снимка БГНЕС

Единодушно Комисията за промени в конституцията отмени текста, в който се казваше, че националният празник е 24 май. За отпадането му от основния закон  гласуваха всички 8 присъстващи на заседанието.

За подобен развой на предложението се знае още от септември, но сега то вече беше гласувано от комисията.

Тя ще продължи своята работа утре в 10 часа, когато отново ще се върне на въпросите, свързани със служебното правителство, служебния премиер и регулаторните органи.

Преди това депутатите приеха текста за индивидуалната конституционна жалба. Чрез нея ще се даде право на всеки съд да сезира КС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 4 месеца
Тоз по долу си мисли че 3 март оставал !!! Буахахаха
39
2
 
7
 
! Отговори
Трябва да е преди 4 месеца
22 септември . Когато България става независима и свободна държава -царство -22 септември 1908. Та дори съединението не е лоша дата
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А бе Конституцията не се ли променяше с Велико народно събрание? Или Пеевски каза, че няма нужда от него?
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това НС е избрано с много ниска избирателна активност. В момента нямат моралното право да правят кардинални промени шарлатаните, които дори не са спечелили изборите. Накратко тези хора са нелегитимни. Оставка!
36
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
29-ти февруари да го направят национален празник направо. КpeтeНи! Намерили с какво да се занимават. Какъв ти Шенген, каква ти Еврозона? 10 дена преди Коледа най-належащото е да сменят дати на празници и да махат някакви си паметници. И това ли е важното? Десетки българи ще прекарат празниците на студено с чудесни гладни спомени за миналата година. И все са останали улични лампи да ви избесим всичките хрантутници по Цариградско до паметника на Левски и да ви украсим шкембетата с коледни лампички
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това за 24-ти май беше за отвличане на вниманието и тълпaта им се върза.
34
8
 
12
 
! Отговори
3 ти Март остава преди 4 месеца
Ревете евроатлантически еничари! Мухаха!
33
4
 
18
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
Кирчо го свалиха и пак дойда на власт да прави бели. Забравихте ли как падна от власт с вот на недоверие? Тогава и Бойко гласува За на вотода и така падна Кирчо, а сега са заедно. Защо така? Явно са се събрали да правят бели и да разпродават държавата. Няма ли история, няма и държава. Сами знаете колко трудно се състави правителство. Изобщо не трябваше да има правителство, а преврат на цялата система. Казх ви. Сегашната система променя Конституцията, а трябва те да паднат и така да се променя
32
3
 
18
 
! Отговори
L. преди 4 месеца
Тези имат нужда от пистолети с по един патрон!
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дано ги тръшне чумата до девето коляно.
30
4
 
7
 
! Отговори
Бизнесмен преди 4 месеца
Жестоко отмъщение ги чака управляващите и голоеми последствия. Трябва едни милиони да се хвърлят и Бойковци заедно с Кировци в затвора или разтреляни и убити от народа. Догодина предсрочни избори. Така не може да се управлява. Не може полицията да пребива хора на протеста за събарянето на паметника и премахването на национални празници. Ще си получат засулженотно. НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ И ПП!!!
29
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
24 май е най-стария и истински български празник.
28
14
 
9
 
! Отговори
Striker преди 4 месеца
3 март е като М ОЧА - спорен. Датата да се чества, но за мен 6 септември е най- българската дата. Извоювано напук на тогавашна Русия съединение. Докато не се промени, винаги ще има търкане.
27
14
 
20
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
Вече ще гласувам за Възраждане и Костадин Костадинов. Само той предизвика протести, подписки и вотове на недоверие, но тройната коалиция ДПС, ГЕРБ и ПП си прави каквото си иска.
26
21
 
6
 
! Отговори
Демократ атлантик преди 4 месеца
Отмяна на кирилицата и въвеждане на латиницата за да сме в крак с Европата.Стига с това руско влияние
25
9
 
19
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
Събарят паметници, махат национални празници, в същото време дават и много пари на Украйна и на капак на всичко ГЕРБ и Продължаваме промяната се карат и после пак се сдобряват. Ще има предсрочни избори, но вече ще се напарвили голяма бела.
24
3
 
13
 
! Отговори
До 13 преди 4 месеца
В България 3-ти март е бил национален празник и в царска България. Идеята е както при всички други държави. На 3-и март символично с подписването на договора се слага начало на 3-та Българска държава. На коя дата са били втората или първата никой те знае. На 11-ти май е църковен празник. По нов стил 24-ти май. Това е.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Но септември ще бъде май! ще бъде рай!
22
4
 
10
 
! Отговори
000 преди 4 месеца
Рамазана ще е национален празник.
21
3
 
12
 
! Отговори
Чувствам се объркан. преди 4 месеца
Вече нямаме история..