24 май няма да е национален празник

Това прие конституицонната комисия
Обновена: 16 дек 2023 19:45 | 16 дек 2023 19:38, Стела Стоянова
70
24 май няма да е национален празник
Снимка БГНЕС

Единодушно Комисията за промени в конституцията отмени текста, в който се казваше, че националният празник е 24 май. За отпадането му от основния закон  гласуваха всички 8 присъстващи на заседанието.

За подобен развой на предложението се знае още от септември, но сега то вече беше гласувано от комисията.

Тя ще продължи своята работа утре в 10 часа, когато отново ще се върне на въпросите, свързани със служебното правителство, служебния премиер и регулаторните органи.

Преди това депутатите приеха текста за индивидуалната конституционна жалба. Чрез нея ще се даде право на всеки съд да сезира КС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
18
 
! Отговори
Morski преди 4 месеца
И после защо Путин казва, че "Азбуката е дошла от македонската земя."?!?! НАРОД КОЙТО НЯМА СЕБЕУВАЖЕНИЕ И ДОСТОЙНСТВО НЕ МОЖЕ ДА ОЧАКВА ДРУГИТЕ ДА ГО УВАЖАВА! ЗАТОВА В ЕВРОПАРЛАМЕНТЪТ ЩЕ КАЗВАТ "МАКЕДОНСКИЯ ЕЗИК" МАКЕДОНСКА АЗБУКА! "ГЕРБ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРЕДАДОХА БЪЛГАРИЯ! БОЙКО, ДО СКОРО УБИВАШЕ ПАРТИЯТА СИ, НО СЕГА ВЕЧЕ И БЪЛГАРИЯ! СТРАХЛИВ ПРЕДАТЕЛ!
19
6
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
чакайте като направят депутати с двойно гражданство ще празнувате много турски празници и фесове ще ви сложат и чуркитеще ви отрежът идва и това време ,там по върховете продажниците са измислили всичко
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Петко. Друг път никога не се е празнувал. Ти да не си живял някъде в пещера ?
17
20
 
3
 
! Отговори
Петко преди 4 месеца
Махайте го от календара и хората да си ходят на работа. Преди 89та година 24ти май никога не се е празнувал, пък камо ли да е неработен ден или още по-малко официален празник.
16
1
 
18
 
! Отговори
Много важно преди 4 месеца
Това сигурно трябва да се брои за малка "победа", "щедро" дадена на раята, докато издевателстват над нея по всякакви начини. Навярно се очаква и млеконадойните биологични единици да изблеят дружно след това благоволение неземно от бащиците и да им целуват мръсните лапи. Откак са се прегърнали либовно тия долни еничари, освен с откровени глупости, взаимно пране и гладене, целуване на джугейски задни части, раздаване на пари на чужди държави и унищожаване на нашата, с нищо друго не се занимават.
15
6
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 4 месеца
Маневрата с 24 Май е изцяло за отвличане на вниманието! Безумие беше 24 Май да се пропагандира от уж интелигентни хора, като тези от радио Витоша. Тройката на зазоряване се скъса да дрънка глупости. Явно някои от тях са пропуснали часовете по история или просто са ги заменили за мазен хонорар. Тъжно и срамно.
14
5
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 4 месеца
Сега това няма как да стане, но аз помня как в зората на "демокрацията" депутати от десницата настояваха и някакви политолози неофициално, но по предавания в телевезиите, изказваха тези, че в България трябвало да бъде прета латиницата, с аргумента, че щяла да е по лесна комуникацията с новите ни"партньори". Гъзолизачите са навкякъде.
13
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нищо чудно в БеГето да се пpиеме че "Кирилицата" е създадена от Ленин, както болшинството от рашата го знаят и възпитани!
12
2
 
6
 
! Отговори
Ken преди 4 месеца
Вие не знаете, какво искате. Пишете без изобщо да се замисляте.
11
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
24 Май е писан да бъде български национален празник. Няма нищо по-значително, обединяващо и вдъхновяващо. Това недоразумение, което го набутаха през 90те, само да заместят техния 9ти септември, в края на зимата, няма как да е национален празник. На 3и март нищо не е станало. България я НЯМА в тоя договор. Който иска да си го празнува. Но то не е БЪЛГАРСКО.
10
13
 
8
 
! Отговори
абе преди 4 месеца
фигуранта даде ли изявление че не е съгласен , а нинова ?
9
6
 
11
 
! Отговори
аре у лево и държава преди 4 месеца
Ако не беше ден та независимотта 4-ти юни е подходящ , робът трябва да почита владелеца си , пък и ония нямат нация за национален празник , но и ние вече няма да сме нация , та все едно .
8
5
 
4
 
! Отговори
Public enemies преди 4 месеца
Ще го местят на Ивановден, моят имен ден и в чест на 7 милиона руснаци.
7
7
 
13
 
! Отговори
Някой си преди 4 месеца
Това е една голяма Глупост,която я сътвориха Американофилите и Хунтата на МутроКомуниста бивш Комунист!!!-:( Е Нема да " мине"!!!!
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Заличаването на един древен народ .....
5
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какви са тези хора дето гласуват подобни дивотии. Как така 24 май няма да е национален празник. Тези от комисията българи ли са, какви са. Вече не се траят, навсякъде са полазили "калинки". Съсипват България.
4
3
 
15
 
! Отговори
Атмаджа преди 4 месеца
А бе,българи,човек носи вярата и традициите в сърцето си!Вие на политиците ли чакате да ви определят с регламент какво да празнувате?
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Националният ви празник вече ще е на 25 ти декември и всички ще пеете Джинг Гьобелс, Джинг Гьобелс, Джинга Гаргамел! Весела Райхспропаганда
2
17
 
27
 
! Отговори
Натъжен преди 4 месеца
"24 май няма да е национален празник" - а трябва. Няма по-светъл ден за България.
1
4
 
27
 
! Отговори
вървете по дяволите преди 4 месеца
Вече ми дреме на шмайзера , ако искате си направете национални празници деня на падане под византийско робство , или поз турско робство , или каквото щеше там извращение , извратеняци .