Експерти: Отнемането на коли е прах в очите на обществото

Наесен ще има проблеми с шофьорите на ТИР-ове
18 авг 2023 23:05, Стела Стоянова
67

Как отнемането на коли се приема от обществото? И с какви проблеми ще се сблъскаме след промените в НК -коментират експерти.

"Законът не се обсъжда, той се спазва. Някои хора нямат представа как се правят закони, а други не възпроптаха срещу това и го гласуваха. Сега камъните са по тяхната глава и ще дойдат от ЕС. Проблемът е в некадърността на всички началници над средно ниво в момента. Действително това е популизъм. Всичко това е прах в очите на обществото", коментира в предаването "Денят ON AIR" Йонко Иванов от Съюза по авто-мото подготовка.

"С това отнемане върху какво акцентираме и какво ще променим? Жертвите след алкохол за 2020 г., според данните на МВР, са 7, от наркотици - 2, след превишена скорост - 5. Тази цялата конфискация, която трябва да я реши съдът, а не МВР, ще повлияе на смъртта на 14 човека. Говорим за пренебрежително малък процент. Това е див популизъм! Ще увеличат проблема на българските шофьори и превозвачи. Наесен ще имаме много голям проблем с шофьорите на тежкотоварни автомобили. Самите полицаи не вярват на този тест", каза на свой ред пътният експерт Христо Радков пред Bulgaria ON AIR.

Той даде следния пример за пропуск в закона:

Ако управлявате един ТИР, те ще конфискуват кое - влекача, ремаркето или влекача с ремаркето и товара. Ако този камион е натоварен с овце и го конфискуват, кой ще храни тези овце? Ако един ватман бъде спрян и се окаже, че е употребил алкохол над 1,2, ще прокараме релси пред районното ли? А за влак, самолет, кораб? Вносителите на закона тихичко мълчаха.

Още по темата

По думите му, в момента нямаме касапница на пътя. А статистиката показва, че обстановката в момента е както всяка година, може би една идея по-добра.

"Защо трябва да се правят тези крути мерки? Защо някой не излезе да каже: Дайте да направим пътя Пловдив - Карлово, който е с концентрация на ПТП-та", посочи още Радков.

Иванов и Радков са попитали по време на заседание на комисия в парламента какво ще стане, ако един влак се управлява от пиян машинист, ще вземат ли влака. Един от депутатите им е отговорил, че знаят, че това няма да проработи, но били обещали на избирателите да го приемат.

"20-25 хил. автомобила би трябвало да бъдат прибрани на година. Къде ще бъдат прибрани? Ще ги разфасоват. България става гробница. Тези хора не искат да разберат, да си помогнат и действително в България след 10 години да имаме 70% намалена смъртност и напрежението по пътя да изчезне. А то ще изчезне с образование в семейството и в училище. Това са неграмотни хора, не знаят какво гласуват и пишат", коментира Иванов.

Според него енергията на младите хора трябва да бъде обхваната като ресурс и да им се даде възможност да я изкарват на места, където няма да представляват проблем за останалите граждани.

"Имаме немалко летища и автомобилни състезатели, които станаха министри - да седнат и да помислят. Тези летища стават страхотни писти за енергията на тези хора", подчерта Йонко Иванов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Експерти са по преди 10 месеца
печено свинско и шке мбе чорба!
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
гласувайте ГРОБ, сега не ревете че ви отнемат собствеността, както ви отнеха правото на придвижване 2020 ако ви види полицай навън без маска или въобще!
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама наистина! И после как ще ги връщат? Срещу какво?
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От десет кладенеца вода донесе, ама да не е така. Аналогията с тира и трамвая е неуместна - в закона е казано че се конфискуват ако са собственост на водача. И след като позволяват на малограмотни да шофират какъв му е проблема с неграмотните депутати?
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гледам снимката и се чудя как може да са експерти. Та те на селски пияници приличат. Тази държава пропада и вече подминаваме блатото.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аман от експерти.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Наркоманчетата с коли за 200 бона от бизниса на тати мафиота ще купуват по-често коли.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
и кво, да продължават да ни избиват ли тия и . д .и от и !???
30
4
 
5
 
! Отговори
Ъъъ преди 10 месеца
Въйй много интелигентен тоя бе, пита какво става ако караш тир или трамвай, а не прочел че закона се отнася до комфискацията на АВТОМОБИЛ.
29
8
 
6
 
! Отговори
Ааа не преди 10 месеца
Много си е добро решението !
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България вече е наркодържава. Тоя господин защитава интереса на господарите си.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Освен конфискацията и сто камшика на публично място! Тоя господин да се поинтересува как са ликвидирали проблема японците и като цяло азиатците!
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вземи колата на наркоман, няма да може да си вземе втора. Може да е прах, спасяваща човешки живот. Нека статистиката да покаже
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ега ти аргументите на тоя! Значи заради овцете и кравите да допуснем дрогиране и пиянство! Или аргумента какво ще правим с конфискуваните коли! Или конфискуване на самолети и т.н. и т.н.,глупости абсолютни!
24
3
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 10 месеца
Други експерти: тези които говорят за "прах в очите" да си го заврат в ..а.
23
7
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Правно неграмотни Шарлатани създават закони.Краен резултат-цирк и множество дела срещу Държавата,които Държавата губи.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лека нощ на всички.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До до 11 13 Ами не, не може да се качи на каквото си иска. Свидетелството за управление си има категории и не може да се качваш на превозно средство ако нямаш необходимата категория без да извършваш нарушение, но при това положение не ти трябва книжка. Така че това което си написал е безсмислица.
20
6
 
5
 
! Отговори
Абе преди 10 месеца
Нали ги боготворяхте немците, ето ще гласуват закон за притежание до 25гр. А вие се палките че колите ще взимат, няма такива закони никъде, ако има всички в Холандия, Германия, щатите(примерно) Англия трябва да ходят пеша, бе аре бегай те от тука
19
3
 
1
 
! Отговори
Много преди 10 месеца
Чувствителни станаха всички, аре стига се пенявихте, нищо няма да се промени, знаете го, то не става така хоп и от утре няма повече..... Дооооообре